Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@jarka2011: není zač, rodila jsem v dubnu, tak se to snad nezměnilo. Akorát to tam bývá dost na dlouho. Prvně si půjdeš nahoru na porodici na monitor, pak úplně dolů do suterénu na kontrolu. Nebo tak to alespoň bylo u mě, ale někdy kontrolují i nahoře, tak ti poví. Kolem poledne tam bývá primář na indikační poradnu, jestli jsem to dobře pochopila.
Ahojík holky, tak jsem se chtěla optat jestli jsou v Nymb. porodnici nějaké změny? Rodila jsem tam před 3 lety a tejď se tam chystám znovu na přelomu října a listopadu tak ať vím co a jak ![]()
@alokea díky. No já tam rodila před 2,5 roky a to se chodilo do poradny do nějaké vedlejší budovy do prvního patra. Že to bude na dlouho, s tím počítám. V tomto ohledu se toho asi moc nezměnilo. Spíš nemám hlídání pro syna, tak to absolvovat s ním bude asi zajímavé. ![]()
Ahojky holky, je tady teď nějaká nastávající maminka, co se chystá rodit v Nymburské porodnici? Zatím jsem na porodnici četla hlavně chválu, pokud porod probíhal bez komplikací, ale jakmile se porod táhl více hodin, tak dlouho trvá, než se přistoupí k císařskému řezu. Co myslíte Vy?
@maracuja Ahoj, cetla jsem to same co ty. I proto do Nymburka nepujdu…
@maracuja Ahoj, rodila jsem 6.8.2014 15 hodin. Nakonec se povedlo porodid bez císařského řezu. Já osobně jsem za to ráda. Přijde mi zbytečné řezat když to může jít normálně. Jsou tam skvělý. Pokud někdy budu ještě rodit, tak rozhodně tam i kdybych se přestěhovala na druhou stranu ČR.
@2468 15 hodin je dost, ale ty moje známé rodili víc jak 24 hodin
, už byly úplně vysílené, že ani tlačit nemohly a u té druhé se poté při císaři celkem nevkusně doktoři bavili a ona to vše slyšela, což mi moc profesionální nepřijde
. Ale je fakt, že ty, co měly porod klasický bez kompl. si Nymburk a hlavně sestřičky nemůžou vynachválit ![]()
@Quintine A kam jsi se rozhodla, že půjdeš? Já mám TP v druhé polovině dubna, tak mám ještě čas hledat a rozmýšlet se ![]()
@maracuja budeme bydlet v Koline, tady recenze na Kolin jsou spis nic moc, ale maji tam JIP. Takze planuji se tam jit podivat (mam TP az v kvetnu takze je taky cas), kdyz se mi to bude zdat OK, tak proste Kolin, abysme nemuseli jet autem nikam daleko.
Jinak dalsi moznost je Hradec Kralove, protoze mame tam rodinu, ale to bude tak hodinku autem, to se mi moc nelibi. No a Praha nepripada v uvahu, to by znamenalo, ze bych se musela registrovat uz ted, a fakt bych ani nevedela do ktere…
Je to tezke… Samozrejme, se mi libi, jak pisou, ze v Nymburce je vse prirozene a td, ale je to muj prvni porod a radsi pujdu nekam, kde bude JIP…
Jake jsou tvoje dalsi moznosti?
@Quintine Také to pro mě bude poprvé
Mám v záloze ještě Mladou Boleslav, pár kamarádek už tam také rodilo, zkušenst se samotným porodem dobrá, jen na pokoji jsou po více maminkách a bývá to tam někdy dobrý nával, nadstandart málokdy chytneš, takže já furt nevím
Jsem z Lysé nad Labem, takže ještě můžu do Prahy, ale to uý je o něco dál a manžel pracuje v Ml. Bol., tak by to měl daleko na návštěvy.
Asi se budu rozhodovat na poslední chvíli podle toho, jestli budou na konci těhu nějaké komplikace nebo nebudou, pokud bude vypadat vše dobře, tak půjdu do Nymburka a pokud ne, tak asi ta MB.
Byla jsem před 14 dny v Nymburce na gyn.- porod. pohotovosti a přístup personálu byl fakt skvělý ![]()
Sice mám porod za sebou, ale taky jsem uvažovala o Nymburce, ale nakonec jsem rodila jinde. U mě byl jiný důvod.
Po zkušenostech si myslím, že je celkem jedno, kde se rodí, ale chce to nenechat si nic líbit, mít porodní plán a někoho sebou.
První dítě jsem porodila v Kolíně a teda „zážitek“ na celý život. Teď jsem rodila jinde a celkový přístup o 100% lepší. Sice nemají jip, ale mají tam pár miminek, tak se starají a je to fakt o něčem jiném.
@Quintine na Kolín celkem bacha. Šla jsem tam naprosto nadšená a natěšená. Byla jsem se tam podívat a PA nadšeně líčila, jak se u nich rodí přirozeně, vše se konzultuje s rodičkou, neurychlují porod, nepreferují medikaci, možnost si vybrat polohu, nenutí být na monitoru… Takže dojem na mě udělali fakt skvělý + to tam mají celé zrekonstruované. No a skutek utek. Byla jsem píchlá na oxytocinu a monitoru prakticky od chvíle, co jsem přijela až do porodu a o přístupu některých členů personálu při porodu a mém pobytu na JIP (byla jsem tam po vaginálním porodu) psát ani raději nebudu.
@Billi
ja fakt nevim… no asi taky uvidim, podle toho jestli vsechno bude v poradku ke konci tehotenstvi ci ne… Zas tim, ze je to muj prvni porod ani nevim na co dat pozor, co odmitat ci ne. No zacnu o tom vazneji premyslet az v breznu asi… Ale zkusenosti co se daji najit na netu jsou fakt ruznorode…
@maracuja Zatim bydlim v Praze, takze na kontroly chodim ke sve gynekolozce tady… Mozna bych si prala bydlet v nejake vesnicce na Morave nebo na horach a nemit tolik moznosti jako ve Stredoceskem kraji
Bylo by to jednodussi…
@Quintine To máš asi pravdu
Čím více možností, tím hůře se pak vybere ta konečná
jsem tak na 75% pro Nymburk.
@maracuja Já rodila v Nymburce před 3 lety a je to doktor od doktora…Rodila jsem od toho co mi praskla voda (byla jsem na vyvolávání a kontrakce před prasknutím nepočítám) 13 hod. Rodila jsem přes noc tudíž se střídali směny a doktor co příšel ráno na samotný porod tak povídal že kdyby měl službu v noci tak že jsem na císaři už dávno ale zvládla jsem to a byla sem ráda že mě nakonec neřezali i když měl malej 4200 g…Jinak teď porod čekám každým dnem a po mejch zkušenostech z kolína kam jsem jela s tím že jsem myslela že mám kontrakce (byli to jen poslíčci ale persoál se tam choval jak dobytek) je pro mě nymburk opět jedinou volbou ![]()
@klarushka Přeji ať vše dobře dopadne
A budu moc ráda, za to když mi dáš vědět, jak to probíhalo tentokrát, klidně i do SP ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.