Porodnice Podolí, nebo Apolinář?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3753
15.8.15 11:35

Jojo má ho na pokoji, ale sestra ho prý odnese na příkrm a pak donese, což nechápu, proč nedonese ten příkrm a ségra si ho nenakrmí sama :nevim:

vaše rady vyřídím, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
15.8.15 11:36

@Conulka a má ho na pokoji? Podle mne je urcite je lepší častější přikládání než jen odsávačka. Má ho na pokoji? Jinak bohužel asi nervy pracuji a to je na tom to nejhorší. Ať to opravdu nehrotí, i za cenu toho, že bude z porodnice odcházet s flaskou.At přikládá a kdyztak ať ho dokrmi sestry. Zase ji ho nemůžou nechat hladem. A v domácím prostředí se uklidní a bude ji mliko stříkat obloukem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
15.8.15 11:40

@Conulka Mně malý taky nešel vzbudit. V porodnici jsem prakticky nic nenakojila. To že ho sestry odnáší si myslím je chyba. Měly by nechat, ať to zkouší. Mně malej taky plakal. Ale zvládli jsme to. Jinak mně pomohlo odstříkávat rukou, ne odsávačkou. Před kojenim jsem v teplý sprše prsa rozmasírovala, aby se uvolnila a pak jsem zkoušela malýmu „stříkat“ do pusinky. Párkrát nic moc, ale pak si i cucnul a rozkojil se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
15.8.15 11:41

Ano má ho na pokoji, já jsem už psala, že hlavně ať se z toho nehroutí, jinak to bude ještě horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
15.8.15 11:42

Holky díky jste moc hodné, všechno jí to hned píšu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.8.15 11:46
@Conulka píše:
Jojo má ho na pokoji, ale sestra ho prý odnese na příkrm a pak donese, což nechápu, proč nedonese ten příkrm a ségra si ho nenakrmí sama :nevim:vaše rady vyřídím, děkuji

Nevím, jak to funguje v Podolí, rodila jsem jinde, ale pro příkrm jsem si chodila na sesternu, tam mi to dali do stříkajdy a já dala prckovi tolik, kolik jsem uznala za vhodné. Takže ať si sestra zkusí „prosadit“, že to chce taky tak. Sestrám alespoň ubude práce a ségra bude mít přehled. ;)
Jinak nevzbuditelné mimi před kojením přbalit, vysvléct jen do plíny, při kojení otírat vlhkou žínkou, kapat mu na obličej ze stříkačky studenou vodu. A ač to bude znít kapku drsně, nedst mu to zadarmo (nehroutit se z toho, že miminečko chudinka nebumbá, takže bude mít hladík, takže aby nám neumřel hlady, napereme mu břich UM, nejlépe ještě z flaštičky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
15.8.15 11:47

@Conulka Ještě tip na probouzení spáče: Masírovat jemně lalůček ucha u kojeni (prckovi, ne mamince :D ), lochtat bradičku, nechat holé nožičky (v mírném chladu hůř usne)… Tyhle věci mi na malýho zabýraly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
15.8.15 11:49

@Conulka Rodila jsem v Motole 25.6., prcek měl 2550g (šel o 4 týdny dřív) a teda odnášení na krmení, to si nedovedu představit. Ani bych jim to nedovolila. Sestry mi ukázaly, jak se krmí stříkačkou přes malíček a od druhého dne jsem si ho krmila sama (první den a noc byl v inkubátoru - ale chodila jsem aspoň přikládat k prsu). Spavý byl šíleně - jeden den jsem kvůli tomu i probrečela, protože nešel vzbudit fakt ani po těch třech hodinách…
Laktace se mi rozjela po třetí noci a dokrm už pak nebyl potřeba.

Doporučuju sestře ohlídat si, jak prcka dokrmují, protože být to z flašky, docela hrozí, že se malý nenaučí přisát k prsu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.8.15 11:51

@Icestar Ano, hlavně ne flašku a nedávat dudlíka (pokud bude brečet, tak místo dudlíka nacpat prso).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
15.8.15 11:53

No já jsem teda máma od února a mě bylo jasné ze zdravotních důvodů, že kojit nemůžu a malou jsem si krmila taky sama nejdřív stříkačkou a pak flaškou, ale nikdo mi mimino neodnášel!!
ale já byla v Brně Bohunicích, tak nevím jak to chodí v Podolí :nevim: proto píšu sem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
15.8.15 11:55

@Plomba holý nohy má, protože tam prej mají strašný vedro, ostatní tipy jí napíšu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.8.15 12:09

@Conulka Jsi hodná, že ségru podpouješ. :potlesk: Hlavně ať nehází flintu do žita, pokud se nerozkojí v porodnici, tak ať se o to pokusí v klidu domova s laktační poradkyní. Dej pak vědět, jak to dopadlo. ;) Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
15.8.15 13:13

Já bych přikládala nejdéle co dvě hodiny a důležité je to v noci, to fungují nejlépe hormony, klidně půl hodiny ať je u prsa co dvě tři hodiny. Před přiložením bych rozbalila do nahata, aby se probral, klidně i otřít vlažnou žinkou obličejík. Při kojení bych pořád budila, šimrala pod bradičkou, lehce štípala do ouška, různě s ním vrtěla. Mě taky obě děti pořád spinkali a byl to boj, ale pak se mlíko rozjelo. Cca až tak šestý den u obou, ale pořádně stejně až tak po pár dnech strávených ve společné posteli doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
15.8.15 13:35
@Conulka píše:
Holky díky jste moc hodné, všechno jí to hned píšu :mavam:

Ahoj, pokud sestra souhlasila, dokrm je MM, v Podoli je mlecna banka. Je tam k dispozici i laktacni poradkyne. Kontakt by mela mit na pokoji, my jsme jej mely u prebalovaku.

Rodila jsem v Podoli 3/2014.
Jinak pokud se ji prsa uz nalevaji, tak hlavne prikladat, urcite casteji nez po trech hodinach, hlavne v noci. Preji sestre hodne stesti :kytka:

PS: dcerku mi take ze zacatku dokrmovali MM a kojim do ted :)

• Citovat
  • Upravit
3753
15.8.15 13:52

Ahoj holky, takže mám aktuální info

sestra mi volala a říkala, že malý zhubl z 3100 na 2750g a sestry ho začaly dneska přikrmovat flaškou (do teď ho přikrmovaly stříkačkou), protože prý jí dnes ta laktační poradkyně řekla, bohužel bude kojit asi pouze s kloboučkama, takže je jedno, že si malý zvykne na savičku

malý už je prý živější, nicméně mlíko jí zatím neteče, přes den se snaží přikládat co nejčastěji, ale na noc si ho prej berou sestry k sobě, prý aby si maminky přes noc odpočinuly a udělalo se jim to mlíko :nevim: není jediná, na pokoji jsou prý takhle 3 a všem miminko na noc berou - no já bych ho teda nedala, ale sestra je úplně naměkko z těch hormonů a nemůžu do ní tolik šít nebo se jim tam zhroutí

i přes den jí ho krmí sesttry - já to vůbec nechápu, proč si ho nekrmí sama :nevim:, prostě ho odvezou a za 10minut přivezou

tohle z Bohunic vůbec neznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková