Můžete sdělit zkušenosti z porodnic Apolinář a Motol?

Anonymní
10.8.10 13:21

Poraďte-Apolinář nebo Motol

Ahoj holky :-) :-) :-)
Potřebuju poradit. Zítra mně čeká registrace a pořád se nějak nemůžu rozhodnout, jestli apolinář nebo motol :-D Zajímalo by mně, jestli mi můžete sdělit čerstvé zkušenosti z těchto dvou porodnic :-) děkuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23033
10.8.10 13:48

ja jsem pro Podoli, u Apolinare a Motola mi vadi porodni boxy a hekarna pro dve zensky. V Podoli je to reseno porodni garzonkou.. kde je rodicka s partnerem, takze ji nikdo nevyrusuje..
a jestli jde o tu aromaterapii co maji u Apolinare, tak ta je vsude.. no ale kdyby nebylo zbyti.. asi Motol, kdyby byl nejaky pruser dite vozi bud do Podoli nebo Motol na neonatologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
10.8.10 14:11

Já rodila před půl rokem (a před 4 lety) v Motole a byla jsem spokojená. Porodní boxy mě nevadily, vůbec jsem nevnímala, co se kolem děje. Prioritou pro mě bylo to, že pokud by se něco nečekaného stalo, v Motole by mě ani miminko nejspíš nemuseli nikam odvážet. Poprvé jsem tam rodila i proto, že jsem to tam měla nejblíž, tentokrát jsem jela přes celou Prahu. Další výhodou Motola je to, že i nenadstandardní pokoje jsou po spontánním porodu dvoulůžkové a WC a sprcha je společná jen pro dva pokoje a hned vedle. Představa, že budu chodit po každém použití WC do sprchy někam na konec chodby, pro mě byla horší než porodní boxy. Teď už je to možná jiné, ale tenkrát 2 lůžkové nenadstandardy moc jinde nebyly.

Jinak si myslím, že je to hlavně o lidech a na super doktora (nebo taky píp doktora) můžeš natrefit tam i tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.10 14:20

Můžu se ještě zeptat na ten porod v motole-jak to bylo s přítomností otce u porodu? Využila jsi toho, může být se mnou po celou dobu porodu a hekárna je pro více ženských nebo jak a může tam být se mnou manžel děkuju :-D

• Citovat
  • Upravit
15674
10.8.10 14:24
Anonymní píše:
Můžu se ještě zeptat na ten porod v motole-jak to bylo s přítomností otce u porodu? Využila jsi toho, může být se mnou po celou dobu porodu a hekárna je pro více ženských nebo jak a může tam být se mnou manžel děkuju :-D

Já měla oba porody spontánní, a to manžel u porodu mohl být od té doby, co jsem byla na přípravě (pokud bych tam byla sama, tak i tam, ale jinak až pak) do té doby, co mě odvezli na pokoj šestinedělí a miminko k sestrám (tj 2h po porodu). Teď podruhé ho pustili k porodu dokonce i přesto, že byl nemocný (nastydlý). Jen mu dali roušku. Na čekatelském pokoji (hekárně) jsem byla jen při prvním porodu a to asi od 21h do 1h, tam se mnou být taky nemohl, páč jsme tam byly čtyři (já přišla poslední a odešla jsem první).

Otec u porodu může být, pokud to zaplatíš dopředu (pokud by tam pak z jakéhokoliv důvodu nebyl, tak ti to vrátí). Já platila v obou případech 700Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
10.8.10 14:32

Já na hekárně v Motole vůbec nebyla… :nevim:

celou dobu jsem byla na porodním sále - boxu, ženský co rodily vedle bylo slyšet dost ale mě to vůbec nevadilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
10.8.10 14:47

ja som tiež nebola na hékarne u Apolináře a boxy mi tiež nevadili, v tej chvíly mi to bolo fakt jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
10.8.10 14:48

Ahoj, já jsem rodila u Apolináře a byla jsem tam spokojená. Měla jsem pocit, že ti doktoři tam jsou fakt kapacity.Už předporodní kurz tam byl dobrý. Manžela jsem u porodu měla, při odchodu z porodnice jsem za něj platila 500Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
10.8.10 14:51

teda tak levne? to v Podoli se plati 1000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
10.8.10 14:55

Tatínek u porodu Motol: říkaj že musí být zaplaceno dopředu, ale nemusí to tak být…já nevěděla, jestli manžel stihne z Brna dojet a platil to v průběhu, když jsem byla na přípravně…

a prej kdyby porod postupoval rychle není problém zaplatit až posléze :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
10.8.10 17:43

Ahoj,
já mám kolem sebe opravdu hodně gynekologů - máma pracuje v Gyncentru a všichni mi řekli to samé: ať si vyberu z Podolí Apolinář nebo Motol, nakonec to byl 2× Apolinář 2003,2007 a super :potlesk: :palec:
Když jsem vešla do Motolu, tak jsem hned utekla - pro mě zcela neosobní mega prostředí, Podolí už několikrát jsem tam zabloudila při návštěvě kamarádek, no a Apolinář - i manžel byl spokojený, kóje jsem vůbe nevnímala, péče o mimi je i tam nedonošenátka a jiné, hlavně jsem asi měla štěstí na lidi a to bez jakékoliv protekce :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
10.8.10 20:38

Ahoj, jestli jeste muzu pridat trochu ze sve zkusenosti, tak ja jsem rodila loni v cervnu v Motole a letos v prosinci tam budu (doufam) rodit zas. Byla jsem moc spokojena. Akorat ze se mnou v te dobe rodily jen dve dalsi zensky, coz neni moc typicke, takze nemuzu rict, jake to je byt s vice zenskyma na hekarne atd. Manzel byl se mnou celou dobu, platili jsme 700Kc. Oproti jinym porodnicim mi jako daleko vetsi vyhoda prijde dvouluzkovy standard na sestinedeli. Nejaky porodni box mi byl fakt sumak, ale cim je na pokoji min lidi, tim je vetsi soukromi a hlavne klid na spanek a peci o mimco. Zadny neosobni pristup jsem nezazila, vsichni byli mili. Doktori super a pocit bezpeci, ze kdyz se neco stane, tak mimi zustane alespon ve stejne nemocnici, je pro me take dulezity. Takze ja mohu Motol jen doporucit.....zase ale znam holky, ktere rodily u Apolinare a take byly spokojene. Asi na to uz nebude cas, ale ja osobne bych si zajela do obou porodnic, a kde bych se v tu chvili citila lepe, tak tam bych se registrovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
10.8.10 21:06

Ahoj,
já loni a letos rodila u Apolináře a velká spokojenost, na hekárně jsem byla celý víkend sama, manžel byl celou dobu se mnou, koje tam sice jsou ,ale bylo mi to úplně jedno, nijak jsem to nevnímala :-D U obou porodů byl volný nadstandard, ráda jsem ho využila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
11.8.10 10:03

Za mne Apolinar. Dva porody, teda dve planovane sekce a skvely Doc. Pařízek! :lol:

• Citovat
  • Upravit
jjelena
11.8.10 21:34

Ahoj, za mě jednoznačně Motol.. mám to tam dvakrát za sebou a příště nebudu váhat. Neosobní to tam rozhodně není a personál je fajn. Žádná továrna na děti

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková