Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Peafowl Vítej v klubu, já to měla to samé. Ale dost mě uklidnil předporodní kurz, sestra Bělíková tam všechno řekla, odpověděla i na ty nejblbější otázky a byl tam i porodním MUDr. Kiss a ten se nám také věnoval. Já třeba dost řešila v čem se rodí, páč jsem v těch starších knížkách viděla obrázky, že ty ženy rodí nahé a to jsem nechtěla a pak mi to přišlo trapné se ptát, ale zeptala se jiná maminka a sestra ochotně řekla, že to záleží na našem rozhodnutí, že většinou v té erár košili, ale jsou maminky, které mají u porodu zimnici a rodí ještě se dvěma dekami a nebo zase, které je jim vedro, tak jsou bez košile ještě s mokrým ručníkem,… takže si myslím, že fakt vyjdou vstříc, hlavně se nebát zeptat, zavčas požádat,… Mě donesla paní konvici čaje, ale já chtěla hořký a ona to spletla, tak jsem se to snažila pít, ale z toho sladkého zvedal žaludek, tak jsem poprosila o hořký a okamžitě mi donesly nový čaj a pořád se ptaly, jestli je vše Ok,…jestli něco nepotřebuju.
@ronkap Na mě v poradně působili všichni moc mile a ochotně, tak doufám, že natrefím i na pohodovou směnu. Já vlastně jediné, čeho se obávám, aby bylo volno na jednolůžkáči a mohla jsem být s miminkem sama a aby všechno probíhalo bez přehnaně stresových situací. Už se fakt těším, podle tvého vyprávění, to vypadá fajn ![]()
@Peafowl Já byla na třílůžáku a s maminkama jsme to taky zvládly. Jak jsem psala, rodily jsme jedna za druhou a když nás propouštěly, šly jsme 4 domů a 4 další rodily a jinak bylo pořád plno. MUDr. Malina, co mě rodil, tak kdykoliv nás potkal na chodbě, tak chválil, jak máme krásnou holčičku a pořád nám gratuloval
A kdyby byl problém s kojením, jsou tam dvě super sestry, Tůmová a Baťová, skvěle poradí! Ikdyž sestry Tůmové jsem se nejdřív bála, mluví hrozně nahlas až křičí, ale je hrozně fajn!
@ronkap Já vím, že se to dá přežít, já jsem jen trochu psycho
Myslím, že jsem četla nějakou recenzi v sekci porodnice a někdo si tam tyto sestřečky také chválil. No to jsem zvědavá. Dnes mám bříško už tak dole, že mám pocit, že mi to dítě vypadne. Každopádně fakt díky moc za postřehy
@Peafowl Tak přeji rychlý a příjemný porod. Hlavně se těš na miminko a snaž se být v pohodě! Držím palce!
Holky, kolik je potřeba do porodnice těch síťovaných kalhotek? Balím tašku do porodnice a jsem z toho nějaká zoufalá ![]()
@Pisjutynka Já jsem dnes dělala revizi tašky, a tyhle jednorázové kalhotky mám 5×
Taky jsem jich mela 5. Kdyz by bylo potreba tak si je preperes v ruce a behem chvilky jsou suche.
@Pisjutynka do porodnice stačí 3 kusy, dají se přemáchnout a jsou vážně rychle suché.
Ahojky, tak jsem vas docetla a jsem rada, ze ctu ame hezké veci
plánují se koncem prosince zaregistrovat..jen tu ještě nepadlo, jak je to hned po porodu, jestli miminko mamince přiloží na telo a nechají přisat a jak dlouho ji ho nechají..na tom mi moc zalezi
a muže teda byt tatínek sennou v 1.době porodní, i kdyby nás tam bylo víc? a kolik nás tam muže byt nejvíc??dekuji ![]()
@lucynka25 když se miminko narodí, tak ho odnesou otřít, zabalit do plenky, aby neprochladlo a přinesou do pár minut na přiložení. U toho si celou dobu může být tatínek. Pak maminka leží ještě 2h na porodním sále, miminko si odnesou sestry na box, kde ho sledují a po převezení na pokoj nám miminko ještě dovezly na pomazlení a pak si ho vzaly k čápovi, přivezli v 5 ráno a už nám miminko nechaly. J8 rodila v půl osmé, takže jsem byla bez malé asi jen 5h. Jinak miminko na vyžádání (dop. porodní plán) přiloží ihned po narození a pokud je volné vyhřívané lůžko, může ležet miminko i ty 2h po porodu na tom sálku. Opět je dobré domluvit se sestrou. Mě tatínka v první době porodní poslaly domů, byla jsem tam od půl druhé od rána a musel se vyspat do práce. Asi by bylo fajn se na to zeptat. Ale já původně chtěla manžela taky v první době u sebe, ale nakonec, když volal přes den, že přijede, byl by tam k ničemu. Já měla bolesti, on by s tím nic neudělal, po probdělé noci jsem mezi bolestmi pospávala,… asi si myslím, že by z toho byl zbytečně zoufalý, že mi nemůže pomoct. Přijel až na porod a tam jsem byla za přítomnost a podporu hrozně ráda. Pokud chcete mít někoho v první době porodní, měly tam docela hodně kamarádku, svojí PA, to vím určitě, ikdyž možná jedna tam měla i přítele, ale to si nejsem jistá. Asi bych se zeptala. Jak už jsem říkala mnohokrát. DOPORUČUJI PŘEDPORODNÍ KURZ, LZE SE TAM ZEPTAT FAKT NA COKOLIV, OCHOTNĚ ODPOVÍ! První část vede sestra Bělíková, všeobecné informace, v druhé je přítomen i porodní, ta se věnuje výhradně porodu a prohlídka sálu, když nikdo nerodí a třetí s dětskou sestrou o kojení a péči o miminko. Platily jsme za pár 600, pro jednoho je to 400. Chodí se tam cca v 30tt.
@ronkap JoJo děkuji, asi jim zkusim poslat meila nebo zavolat co a jak..protože na tom miminku hned po porodu mimzalezi, aby mi ho nechali..
mám rodit koncem června, to by snad melo byt teplo..hlavně mi jde o to, ze jsem hodné četla, ze záleží moc na tom, aby po porodu mela maminka miminko co nejdéle, kvůli kojení a tak..rada bych kojila co nejdéle a nechci aby se něco pokazilo, kvůli tomu, ze mi ho vezmou…jak jsi na tom ty? nebo jaky na to mas názor? je to moje prvni a dlouho vytoužené miminko
a myslis, ze je možnost při registraci juknout na saly??
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.