Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@kackasli mnohde právě dělají
Já hodlám cvičit s Epinem abych se tomu vyhla, tak mám strach aby to někdo neudělal preventivně jak je zvykem ![]()
@Misschelle píše:
@kackasli mnohde právě dělajíJá hodlám cvičit s Epinem abych se tomu vyhla, tak mám strach aby to někdo neudělal preventivně jak je zvykem
Já jsem taky byla na kurzu ve vítkovicích a porodní asistentka nám taky říkala že pokud vidí že to není nutné nastřihnout tak nenastříhavají. ale četla jsem že pokud se neudělá nástřih a je potřeba a tím pádem se dole natrhneš tak je to potom horší pro zašívání. když se natrhneš tak je to jako puzzle na zašívání a je tam více stehu ale když se udělá nástřih máš potom hezkou rovnou jizvu. to jsem myslím četla někde v časopisu jak to psal doktor
Rozhodně nenastřihavají jen tak…přece jen je to pro ně práce navíc
Musí pak nachystat a uklidit šití
Pokud není nutné, nedělají…
@kackasli https://www.emimino.cz/…rodem-60543/ doporučuji pročíst ![]()
Ahoj, můžu se přidat??? Mám termín sice v srpnu, ale od července to není zas tak daleko. Taky plánuji rodit ve Vítkovicích a třeba se tady dozvím ještě něco, co nevím
Jinak předporodní kurz mě čeká v pondělí poslední lekce (nácvik dýchání), takže informovaná jsem ale člověk nikdy neví. Navíc nám tam říkala PA vcelku dost rozsáhlé info, takže se mi něco i ztrácí
Každopádně jsme byli s manželem na prohlídce porodnice a moc se mi tam líbilo a vůbec mi to nepřišlo jako nemocniční prostředí… Akorát mě to utvrdilo v tom, že opravdu jinde než ve Vítkovicích rodit nechci ![]()
@Misheila píše:
Ahoj, můžu se přidat??? Mám termín sice v srpnu, ale od července to není zas tak daleko. Taky plánuji rodit ve Vítkovicích a třeba se tady dozvím ještě něco, co nevímJinak předporodní kurz mě čeká v pondělí poslední lekce (nácvik dýchání), takže informovaná jsem ale člověk nikdy neví. Navíc nám tam říkala PA vcelku dost rozsáhlé info, takže se mi něco i ztrácí
Každopádně jsme byli s manželem na prohlídce porodnice a moc se mi tam líbilo a vůbec mi to nepřišlo jako nemocniční prostředí… Akorát mě to utvrdilo v tom, že opravdu jinde než ve Vítkovicích rodit nechci
Ahoj a vítej ![]()
Tak co holky, jak to s váma vypadá? Já stále 2v1
V pátek už mám KO v porodce, tak jsem zvědavá co mi řeknou
jestli se to začíná chystat nebo co ![]()
@verunka84 píše:
Tak co holky, jak to s váma vypadá? Já stále 2v1V pátek už mám KO v porodce, tak jsem zvědavá co mi řeknou
jestli se to začíná chystat nebo co
Ahoj holky, taky jsem byla už dvakrát na ko v porodce a musím teda říct že mám docela smíšené pocity. Dneska jsem 38+5, na první KO mi dr. řekla že to vypadá na rychlovku že jsem připravená až moc a že malé nemůže ani změřit hlavičku protože je už tak natlačená dole a teď v pátek na KO jiná dr. /hodně hubená, mladá, přišlo mi že slovenka ale mluvila česky/ že se nic neděje, žádný náznak porodu, otevření jen na prst, prostě že nic. Vedra už mi dávají zabrat, otoky pekelné, dostala jsem na ně i prášky a mám už nahoře 25 kg takže klouby fakt trpí, nejradši už bych to měla za sebou, ale zatím to teda vůbec nevypadá:-(((
@sunnyk píše:
Ahoj holky, taky jsem byla už dvakrát na ko v porodce a musím teda říct že mám docela smíšené pocity. Dneska jsem 38+5, na první KO mi dr. řekla že to vypadá na rychlovku že jsem připravená až moc a že malé nemůže ani změřit hlavičku protože je už tak natlačená dole a teď v pátek na KO jiná dr. /hodně hubená, mladá, přišlo mi že slovenka ale mluvila česky/ že se nic neděje, žádný náznak porodu, otevření jen na prst, prostě že nic. Vedra už mi dávají zabrat, otoky pekelné, dostala jsem na ně i prášky a mám už nahoře 25 kg takže klouby fakt trpí, nejradši už bych to měla za sebou, ale zatím to teda vůbec nevypadá:-(((
Ahojky, a kam chodíš do Vítkovic? A jak často? Neboj ono to příjde a když ne tak to prostě vyvolají…já jsem taky oteklá jako blázen ![]()
Taky mě trápí oteklé nohy, i ruce a docela to bolí. Přibrala jsem 20 kg, je to děs!!! Ale fakt jsem se necpala, jen více ujížděla na buchtách a pečivu, což normálně moc nejím. Tak snad to pak půjde dolů.
Včera při prohlídce nám PA říkala, že na kontroly k nim nemusíme, máme chodit ke svému lékaři a pak až přijít rodit. Zítra jdu na první monitor, jsem zvědavá. Pěkný den přeju! ![]()