Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Anonymko taky jsem se tím v těhotenství trápila. Při samotném porodu jsem na to fakt myšlenky neměla. Jestli jsem vytlačila i něco jiného než dítě nevím, klystýr mi udělat nestihli ![]()
Tak můžu tě ujistit,že až příjdou ty pravé porodní bolesti,tak stud bude to poslední co budeš řešit.Já jsem taky stydlivá a to co jsem předvedla při prvním porodu
Běhala jsem tam nahatá,řvala jak tygr
Byli mi uplně jedno,kdo mě vidí nahatou
A to jsem ještě týden před porodem dostala do třísel nějaký těhu ekzém a to co bylo dole,to byl maras
Do smrti si budu pamatovat ten výraz mudra,když jsem s tím za ním přišla,že to mám asi z holení
![]()
Jednou se mi dokonce na koze povedla pěkna parádička,mudr kontrolovat čípek a když vytáhl ruku tak na něho vytryskla zátka a další nějaký blivajs
To jsem myslela,že se hambou propadnu,mudr byl od toho i na obličeji
ale vzal to s humorem,dal mi vložky,pak se šel umýt a vytřít podlahu ![]()
Příspěvek upraven 07.06.12 v 19:17
Vůbec se tímto netrap, taky jsem bývala dost stydlivá, ale při porodu mi tyhle věci byly opravdu jedno a celkově mě porod dost „zocelil“
Já jsem stydlivá přímo neskutečně a věř tomu, že u porodu na to nemáš čas a sílu myslet. Měla jsem u porodu asi 10 lidí (komplikace) a byla jsem na sále přímo u chodby, kde jsem viděla dalších x lidí a bylo mi to tak říkajíc u pr.ele… Chlapa jsem tam měla a jsem mu za to vděčná. Proč bys měla klesnout? Ať si chlapec uvědomí, co obnáší porod ![]()
tak já si myslím že ti to bude jedno a ani personal v nemocnici to řešit nebude
jinak já tohle měla do 23 a pak už se nestydím ničeho prostě to přešlo uplně samo dr jsou na to zvyklí a ty ttohle vnímat nebudeš tomu věř
já se taky u prvního styděla, protože jsem nevěděla do čeho jdu… u druhýho na mě koukali i angličtí studenti… byl to takovej fofr, že mi bylo vše jedno jen jsem hulákala po doktorce ať mi píchne dolsin od bolesti a s anesteziologem, kterej mi vehementně chtěl píchat EPI jsem se dohadovala, že nic píchat už nebude, protože rodím… jsem ho poslala do patřičných míst, že když rodím podruhé tak to už sakra si poznám líp než on, když mi počítá obratle na zádech ![]()
V říjnu rodím poprvé a néé,že bych se přímo styděla,ale přemýšlím jak to bude s klystýrem,co když se nestihne,co když seřvu doktory apod.
Já se zase pro změnu bojím bolesti u šití a toho,že mě blbě sešijou.Každá máme něco,ale až to na nás přijde,myslím,že nám to bude všechno jedno. ![]()
Je to pravda v tu chvíli ti to opravdu bude jedno, budeš vnímat jen tu bolest a na nějakej stud si v tu chvíli ani nevzpomeneš, jen na to aby si to měla za sebou ![]()
Jinak jsem taky velký stydlín a po porodu jsem nemohla sama vstát s postele šla jsem jinak k zemi takže sem si musela volat sestru i když sem chtěla na wc nebo sprchu a stála u mě
a ani to mi najednou nevadilo byla jsem ráda za pomoc.
@byron píše:
@Katka86![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No mě tehda do smíchu moc nebylo
Jako první co mě napadlo,tak to strčit si ruce mezi nohy,aby to neteklo na zem a mudr mě sprdnul,co to dělám,že snad stačí,že je zaprasený on
![]()
@Tereza1986 píše:
V říjnu rodím poprvé a néé,že bych se přímo styděla,ale přemýšlím jak to bude s klystýrem,co když se nestihne,co když seřvu doktory apod.Já se zase pro změnu bojím bolesti u šití a toho,že mě blbě sešijou.Každá máme něco,ale až to na nás přijde,myslím,že nám to bude všechno jedno.
Já klystýr neměla a myslím si že jsem se nepo
teda aspoň o tom nevím
šitá sem byla docela dost a nebolelo to, jen sem tam štíplo ![]()
@Katka86 píše:
No mě tehda do smíchu moc nebylo![]()
![]()
![]()
Jako první co mě napadlo,tak to strčit si ruce mezi nohy,aby to neteklo na zem a mudr mě sprdnul,co to dělám,že snad stačí,že je zaprasený on
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak mě u prvního porodu zase Dr. nestihla chytit placentu, tak jí žuchla do té plodovky a čurbesu, co ze mě vytekl a pěkně se tím ohodila… jsme se jen na sebe ještě s PA podívali a vybuchly jsme smíchy ![]()
@Katka86 píše:
No mě tehda do smíchu moc nebylo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No, kdo by se nestyděl, že, za denního světla, sto lidí vám vejrá a sahá mezi nohy. Při porodu je ti to fakt jedno, ale přeci jen, pokud máš strach, že by tě to mohlo blokovat (stud, obavy z hlasitých projevů,…), klidně zajdi za psychologem. Mnohem lepší si o tom s někým popovídat, než se pak zbytečně u porodu seknout. A věřím, že to jde, psychika je svině ![]()
Mně bylo nejvíc trapně po porodu, když chodila každý den vizita. Dva doktoři, zpravidla zhruba v mém věku, jedna sestra. Lehnout na postel, sundat krvavou vložku a ukázat šití ![]()
Ale oni na to koukají nonstop, jim to fakt nepřijde ![]()