Stud v porodnici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
7.6.12 20:36
@Katka86 píše:
Já jsem neměla klystýr ani jednou a šlo ven teda jen dítko a to jsem před druhým porodem nebyla snad 10 dní na velké :zed: :zed:

No vidíš, ty jsi zářný příklad toho, že klystýr je vlastně k ničemu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
7.6.12 20:36

@ametyst Pokopaný doktor i PA, protože mám psychický blok a problém takhle před někým ukazovat intimní partie - z tohohle chápu že je kopala kvůli studu nikoliv kvůli bolesti.

@ivuska.h To je dost možné - kolikrát zbytečně na rodičky tlačí a pak jsou nervózní ale přesto si myslím, že vše jde řešit jinak než kopáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.12 20:37

No já jsem také extrémní stydlín. Dokonce mě přišel vyšetřit primař (porod nakonec dopadl akutní sekcí) a hodně se divil, proč mám jako ještě kalhotky…po porodu na jipce mi pak ale bylo tak zle a měla jsem takové bolesti, že mi bylo šumafuk, že mě chodí mýt pěnou žákyňky, že mi někdo musí vytáhnout kanylu (nahá v pokleku ve sprše, sestra měla hlavu přesně v rozkroku…), apod.
V určitých situacích jsem si ale mohla říct, co ne/chci - čípky jsem si zaváděla vždy sama, ve sprše či na WC také sama, se sestrou za závěsem. Takže neboj se, zkus si říct, pokud budeš mít sílu.

• Citovat
  • Upravit
8651
7.6.12 20:38
@ametyst píše:
@ivuska.h
ono je taky fakt bůhví jak s ní zacházely :nevim: to člověk těžko posoudí, ale nechce se mi věřit že by někdo chtěl schválně kopat personál…

Schválně asi ne, ale ono ke konci porodu už je člověk myslí někde jinde a dovedu si představit, že kdyby mě někdo třeba nutil do polohy, kdy mám pocit, že se dusím a kdy mě to extrémě bolí, taky bych se zřejmě snažila nějak zachránit. To už není racionální jednání, ale skutečně pud sebezáchovy. Kamarádka něco takového zažila a její zážitek z porodu je díky tomu opravdu nezapomenutelný, vpodstatě to vnímá jako znásilnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
7.6.12 20:39
@Lynette píše:
@ametyst Pokopaný doktor i PA, protože mám psychický blok a problém takhle před někým ukazovat intimní partie - z tohohle chápu že je kopala kvůli studu nikoliv kvůli bolesti.

Tak to s tebou souhlasím že je dětinský a i dost blbý :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
@Gina108 píše:
No vidíš, ty jsi zářný příklad toho, že klystýr je vlastně k ničemu :think:

Když jsem rodila poprvé,tak jsem byla snad jediná ze všech rodících v okolí,kdo ho nedostal a přitom času bylo habaděj,tak ani nevím,proč mi ho nedali.A při druhém teda čas nebyl,ale já si byla jistá,že ze mě vyleza tak 10 kilo hoven,když jsem měla takovou zácpu,když jsem tlačila,tak říkám PA,že leze asi hovno :oops: :lol: :lol: a ona na mě,že ne,že to je hlavička :mrgreen:

Příspěvek upraven 07.06.12 v 20:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
@Lynette píše:
@ametyst Pokopaný doktor i PA, protože mám psychický blok a problém takhle před někým ukazovat intimní partie - z tohohle chápu že je kopala kvůli studu nikoliv kvůli bolesti.@ivuska.h To je dost možné - kolikrát zbytečně na rodičky tlačí a pak jsou nervózní ale přesto si myslím, že vše jde řešit jinak než kopáním.

Tak já to chápu tak, že se styděla tak hrozně, že jí to ten mozek vyplo stejně jako bolest. To že pokope v bolesti neodsuzuješ a to, že pokope ze studu jo? Mně to přijde to samý. :nevim: Holt ty třeba neumíš ovládat jen bolest a ona ještě k tomu neumí ovládat stud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
@ivuska.h píše:
Schválně asi ne, ale ono ke konci porodu už je člověk myslí někde jinde a dovedu si představit, že kdyby mě někdo třeba nutil do polohy, kdy mám pocit, že se dusím a kdy mě to extrémě bolí, taky bych se zřejmě snažila nějak zachránit. To už není racionální jednání, ale skutečně pud sebezáchovy. Kamarádka něco takového zažila a její zážitek z porodu je díky tomu opravdu nezapomenutelný, vpodstatě to vnímá jako znásilnění.

znásilnění 8o 8o 8o ???????????????co s ní dělaly 8o ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
7.6.12 20:42

@Gina108 Tak mě přijde divný že by někdo tak neovládal stud když už tam leží nějakou dobu s rotaženejma nohama-to si snad musí i zvyknout nebo ne :nevim: fakt nevím, asi si to neumím představit že by mě stud tak ochromil že bych nevěděla…ale stejně pořád pochybuju že by kopala jen ze studu-když si představím jaká byla bolest u mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
7.6.12 20:44
@ametyst píše:
znásilnění 8o 8o 8o ???????????????co s ní dělaly 8o ?

No nutili ji ležen na zádech s nohama nahoře, jí se z toho motala hlava, nemohla dýchat (syndrom dolní duté žíly), bolesti nesnesitelné (ve vertikální poloze to zvládala mnohem líp), do toho direktivní příkazy typu „vždyť to dítě udusíte“ atd… Idylka. Takových popisů porodu jsem četla celkem dost, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
7.6.12 20:45

@AvajBr To zní moc dobře, zajímalo by mě, jestli to takto mají i v Bohunicích, když jde vlastně o jedno zařízení :think:.

• Citovat
  • Upravit
8651
7.6.12 20:49
@Naima píše:
@AvajBr To zní moc dobře, zajímalo by mě, jestli to takto mají i v Bohunicích, když jde vlastně o jedno zařízení :think:.

Ano, ale je dobré mít to v porodním plánu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807

Diskuzi jsem zatím nečetla, ale myslím, že reakce byly vesměs stejné.. Fakt ti to bude jedno.. Já se ze začátku styděla i za tu paní co řvala vedle mě, když mě se porod teprve rozjížděl a pak jsem jí určitě trumfla.. A bylo mi to šumák.. Jediná zábrana, která mi zůstala byla, že jsem nechtěla být sprostá, to jsem se ještě ovládla - řvala jsem „já se pokakám“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
@ivuska.h píše:
No nutili ji ležen na zádech s nohama nahoře, jí se z toho motala hlava, nemohla dýchat (syndrom dolní duté žíly), bolesti nesnesitelné (ve vertikální poloze to zvládala mnohem líp), do toho direktivní příkazy typu „vždyť to dítě udusíte“ atd… Idylka. Takových popisů porodu jsem četla celkem dost, bohužel.

naprosto souhlasím, jsou z toho regulerní traumata, která ovšem konvenční psychologie nechce řešit.
Druhou věcí je dříve znásilněným ženám porod může velmi podvědomě oživit toto staré trauma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ka2
376
7.6.12 20:50

Pridam historku kamaradky-stud a ponizeni… A to pro ni bylo to,ze po klystyru,kdy ohodila cely zachod az po strop,musela v bolestech a v kosilce tesne pod zadek,projit nekolikrat chodbu tam a nazpet (mezi lidmi),dokud nenasla uklizecku. Ta nastesti byla mila a ochotna a sla bez pipnuti uklidit. A moje pouceni znelo-poradne nasednout na misu :-) A mela pravdu! Kdybych si tenkrat z toho vypraveni nic nevzala,tak tu pani uklizecku hledam taky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí