Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@ivuska.h píše:
Na to jsou dobré jiné polohy, než na koze – ve dřepu či kleku ti nikdo mezi nohy nekouká a nemáš ani ten pocit, že tam ležíš jak přejetá žába napospas všem. Pokud bys měla nějaké příště, tak doporučujiKlystýr jsem naštěstí nikdy neměla.
Příště už asi nebude, zatím ti dva bohatě stačí
. Já klystýr podruhé taky neměla, nebyl čas, byla to maximální rychlovka, ale tím pádem s tím tlačením šly i další věci, a to jsem nebyla schopná myslet na nic jiného. Holt jsem citlivka, upřímně obdivuju každého, kdo se nad to zvládne povznést…
@Katka86 píše:
JJ,to mi vadilo.Hlavně bylo úžasné,jak na velkou vizitu přišlo asi 10 lidí,z toho polovina mladých mediků,já nohy do praku,šílený otok po dvojitém nástřihu a ještě natržení,přišel mudr,natáhl rukavice a přizvedl ten otok,aby všem přítomným mohl názorně ukázat poporodní hemoroid po porodu velkého dítka![]()
já čuměla do stropu a dělala jsem,že jsem mrtvá
![]()
![]()
![]()
Bože můj
![]()
@Loglady píše:
Mám úplně to samé, u gynekologa neustálé přemlouvání, že fakt musím ty nohy roztáhnout pořádně, jinak mě nevyšetří… Jsem na to děsně citlivá, první porod už byl kvůli tomu trochu problematický, a druhý? Pokopaný doktor i PA, protože mám psychický blok a problém takhle před někým ukazovat intimní partie, porod neporod. Každý mi musel držet jednu nohu, abych je necpala i při tlačení k sobě, bylo to silnější než já, asi podvědomí. Rozhodně jak tu někdo píše, že u porodu na to nebude čas myslet, tak to tedy u mě neplatilo, prostě asi „vyšší“ stupeň studu. O klystýru a spol ani nemluvím, z toho je mi maximálně trapně, a ty kontroly po porodu stylem „roztáhnout nohy na doktora“, to je teprv masakr.
Jednou tady někdo psal, že její kolegyni - porodní asistentku, která byla ve třetím měsíci těhotenství, nějaká hysterická maminka kopla a ona z toho potratila. Kopat do personálu?? A za to ses nestyděla?
@ametyst píše:
Bože můj![]()
Tohle si přesně museli myslet ti medici
Jenom at vidí,že gynekologie není jenom o krásných oholených frndách mladých holek
Ale jednou mi to stačilo.naštěstí po druhém porodu po mě neštěkl ani pes,když přišli mudr na vizitu,tak jsem si lehla,už se připravovala a mudr na mě:proč si leháte?však nejste po císaři
Bolí vás něco?Ne?Ok a odešel ![]()
@Lynette píše:
Jednou tady někdo psal, že její kolegyni - porodní asistentku, která byla ve třetím měsíci těhotenství, nějaká hysterická maminka kopla a ona z toho potratila. Kopat do personálu?? A za to ses nestyděla?
Jo já jsem to cíleně plánovala celé těhotenství, že je pak trochu pokopu, přišlo mi to jako super nápad ![]()
@Katka86
Tak aspon ti to vynahradili
,ale jako tamto fakt síla
to bych ho asi
já teda taky jeden poporodní měla a přišla jsem ho „ukázat“ jen sestře na vyšetřovnu. Ale když si tak vzpomenu tak jsem se v porodnici skoro nikdy nějak moc nestyděla a to jsem normálně stydlivá dost. Ono asi už to věčný vyšetřování v těhotenství…tak při porodu ani po něm už mi to ani nepřišlo ![]()
@Loglady píše:
Jo já jsem to cíleně plánovala celé těhotenství, že je pak trochu pokopu, přišlo mi to jako super nápad
Tak já nevím - mimina kopou a neumí se ovládat. Stud chápu, to že to je nepříjemné taky ale chovat se kvůli tomu jak mimino a kopat?? Promiň ale to mi přijde opravdu přehnané.
Klistýr se dělat nemusí, naopak naředí obsah střeva a pak se můžeš po… snáz. Já jsem klistýr neměla a žádná nehoda nebyla.
Jinak jsem taky stydlivá, nikdy jsem nebla u žádného muže - gynekologa, po porodu mně dva šili a vůbec mi to nepřišlo, až jsem se divila ![]()
Zástupu mediků ani vizitě bych ale své šití neukazovala, to bych se bránila silně
Naštěstí jsem nemusela, šli jsme hned po porodu domů.
@Lynette píše:
Tak já nevím - mimina kopou a neumí se ovládat. Stud chápu, to že to je nepříjemné taky ale chovat se kvůli tomu jak mimino a kopat?? Promiň ale to mi přijde opravdu přehnané.
Tak já jsem tak měla takové bolesti že jsem házela nohama
a určitě jsem nechtěla nikoho kopnout(a ani nekopla)-takže to nemusí být cíleně-někdo to tak prostě má že si tím jakoby ulevuje…
@ametyst píše:
@Katka86
Tak aspon ti to vynahradili,ale jako tamto fakt síla
to bych ho asi
já teda taky jeden poporodní měla a přišla jsem ho „ukázat“ jen sestře na vyšetřovnu. Ale když si tak vzpomenu tak jsem se v porodnici skoro nikdy nějak moc nestyděla a to jsem normálně stydlivá dost. Ono asi už to věčný vyšetřování v těhotenství…tak při porodu ani po něm už mi to ani nepřišlo
Já s tím problém taky nemám,v těhu jsem byla párkrát v nemocnici a z těch 8 mudrů,co tam je,tak mě viděl každý,tak co
Ale je zvláštní,že ten co mě rodil,mě asi po 3 letech poznal na jedné výstavě a to mě viděl jen jednou v životě
asi si vzpomněl na ten hemoroid
![]()
@Katka86
to je dobrý že tě poznal, třeba ses mu líbila a ne kvůli hemoroidu
![]()
Jak tady píšete s tím klystýrem - tak díky němu se mi povedlo vytlačit i něco jiného. No tak to mudr utřela a jelo se dál. Kdyby mi ho nedali, tak se ale stydím tlačit a YAL už by se nestihl vůůůbec.
@AvajBr Ve které to bylo porodnici
? Takhle by to mělo být jako norma všude
.