Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Záleží na tom jak je znaménko velké a co je to za znaménko. Pes mi v dětství vyškrábl celou pihu na ruce. Nic jsem neřešila a nic se také nestalo
Na zádech a na krku mám 2 vystouplé pihy, několikrát jsem se do krve rýpla a vše v pořádku.
Já jsem se na to kdysi ptala na kožním. Říkali, že když je znaménko zdravé, tak se nic nestane. Když už by tam byly nějaký špatný buňky, tak je jedno, jestli si s ním něco uděláš nebo ne, špatný už je.
Nevím jak to je s rozškrábnutým znaménkem, ale měla jsem pár vystouplých a na chirurgii mi je odstranili bez žádanky. Jen jsem se si domluvila termín.
Mně na to kdysi dali v lékárně nějakou mastičku. Myslím, že ale byla na recept, volala jsem si na kožní. A zatáhlo se to pěkně.
@dendishek píše:
Nejlepší je ale odstranit, a je klid..
Ne každý lékař znaménka nechává odstraňovat.
Po přestěhování mám kožního lékaře, který znaménka spíše sleduje a nenechává odstraňovat.
Zrvona nedávno jsem si jedno znamínko seškrábla, zrovna potom v rámci týdne/dvou jsem šla na kontrolu ke kožní a ta říkala, ano jde to vidět. V pohodě. Tak asi tak.
@dendishek píše:
Nejlepší je ale odstranit, a je klid..
Nám na kožním naopak říkali, že v dětském věku ho dceři nemáme nechat vyříznout. Že se děti hojí nadměrně a měla by akorát ošklivou jizvu. Taky jsme tam byli s odraným znaménkem.
@Lucie-N-B nejedná se o dítě..
je na každém, jak naloží se znaménky. Někdo má jedno, někdo jich má 30..
Taky záleží, na jakém místě.
@dendishek A jo, mě tam zmátlo slovo chlapeček. Sobě jsem v létě nechala vyndat znaménko. Jedno tílko mi ho přiškrtilo tak, že zčernalo.
@Lucie-N-B ano, měla jsem to podobně. Např. Znaménko na zádech přímo u zapínání podprsenky, kde bylo drážděno, apod. (platila pojišťovna).
Ale také jsem si odstranila pár znamének z estetického důvodu jako samoplátce (na bradě, mezi prsy,..).
Velká znaménka nejlépe nenechávat vůbec, aspoň z preventivních důvodů ![]()
Ahoj, chlapeček mi natrhl znamínko a chtěla bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti jestli mě vezmou na chirurgii bez žádanky z kožního a jak moc je to s tou rakovinou kůže při poškození znamének, těch drobných mám víc i naškrábnutých, jen tchýně mě vystrašila.