Úraz na kroužku

1.11.23 14:55

Úraz na kroužku

Ahoj, jdu si pro radu. Syn si na kroužku zlomil ruku. Nehrálo v tom roli zanedbání dozoru ze strany trenérů. Stalo se to při hře, syn se srazil s jiným dítětem a spadnul na ruku. Prostě nešťastná náhoda, která se mohla stát i na hřišti nebo kdekoliv jinde.
Na pohotovosti mi ošetřující lékařka sdělila, že bychom měli mít nárok na plnění z úrazového pojištění toho sportovního klubu. Vůbec se v této oblasti nevyznám, ale tak jsem se zkusila zeptat ředitele DDM, pod kterým se sportovní kroužek organizuje. Ten mě odkázal na trenéra toho kroužku, že to mám řešit s ním. Takže jsem poslala dotaz na něj. A nyní mi asi po 14 dnech napsal, že nemají úrazové pojištění, ale pouze pojištění odpovědnosti a že se to na to nevztahuje. Dnes jsme byli na kontrole na pohotovosti, kde mi jiná doktorka také tvrdila, že určitě musí mít úrazové pojištění. Koukala jsem i na vnitřní řád toho DDM a mají v něm uvedeno, že děti a mládež jsou při činnosti pojištěny proti úrazu. Navíc se prý DDM bere jako školské zařízení, takže by na něj měly platit stejné předpisy jako na školy a školky, které úrazovky mají.
Nemáte s tím prosím někdo zkušenost? Musí mít DDM úrazové pojištění? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22866
1.11.23 15:06

Myslím, že úrazovku mají, ale v nejmenším možném plnění. Mám se stalo, že to ani nestalo za to, asi 400,– a za vypsání lejstra si lékař vzal 200,–. Za to lítání kolem toho to vůbec nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parenicka
1.11.23 15:09
@mado píše:
Myslím, že úrazovku mají, ale v nejmenším možném plnění. Mám se stalo, že to ani nestalo za to, asi 400,– a za vypsání lejstra si lékař vzal 200,–. Za to lítání kolem toho to vůbec nestalo.

takhle se to uz nedela ne? my teda mame kooperativu, ale tam uz staci jen poslat lekarskou zpravu, zadny posudek uz neni treba… a penize mam vzdy do 2 dnu od odeslani

• Citovat
  • Upravit
32638
1.11.23 15:10

Tak mají to i ve vnitřním řádu, tak se nenech odbýt a na plnění trvej. A piš si rovnou s ředitelem a ne s trenérem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81537
1.11.23 15:24

Evidentne se z toho snazi vykroutit. Takže bych zacla oficialno cestou- dop. dopis, datova schranka. Požadovat plneni, odkazat se na tebou uvedeny dokument

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15264
1.11.23 15:25
@Parenicka píše:
takhle se to uz nedela ne? my teda mame kooperativu, ale tam uz staci jen poslat lekarskou zpravu, zadny posudek uz neni treba… a penize mam vzdy do 2 dnu od odeslani

Dcera si zacatkem rijna zlomila v druzine klicni kost. Skola ma take pojistku u Kooperativy. Zrovna dnes mi doktor dal vyplneny formular pro Kooperativu. Za vyplneni chtel 200 Kc, ale ty nam pojistovna take proplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9426
1.11.23 16:05

Přehazují si tě jako horký brambor. Řešila bych to ofiko s ředitelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
1.11.23 18:31
@vanilková zmrzlina píše:
Syn si na kroužku zlomil ruku. Nehrálo v tom roli zanedbání dozoru ze strany trenérů. … Na pohotovosti mi ošetřující lékařka sdělila, že bychom měli mít nárok na plnění z úrazového pojištění toho sportovního klubu.

Nemusí být pravdou to, co jedna paní povídala. I když je to lékařka.

Názor, že by DDM měl sjednanou pojistku která kryje VŠECHNY úrazy dětí - to je nereálná fantazie. Zpravidla se pojištění vztahuje pouze na úrazy zaviněné zanedbáním dohledu nebo jinou nedbalostí cvičitelů, vedoucích a provozovatele. Cituji z materiálu jednoho obdobného zařízení:

Rodičům doporučujeme uzavřít pro děti vlastní úrazové pojištění. Pojištění odpovědnosti SVČ se vztahuje pouze na úrazy zaviněné nedbalostí vedoucího kroužku. Pokud se neprokáže vina na jeho straně, pojišťovna za úraz odškodnění nevyplatí!
  • Citovat
  • Upravit
15956
1.11.23 20:34

@vanilková zmrzlina Kdysi si dcera zlomila při sportu nohu v kotníku a od provozovatele přes jeho pojistku, dostala 7000kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.11.23 21:42
@Janča6 píše:
Dcera si zacatkem rijna zlomila v druzine klicni kost. Skola ma take pojistku u Kooperativy. Zrovna dnes mi doktor dal vyplneny formular pro Kooperativu. Za vyplneni chtel 200 Kc, ale ty nam pojistovna take proplati.

JAK se to u dítěte léčí? Vy si teda vybíráte úrazy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
1.11.23 21:59

Dcera si 2× zlomila nohu na sportovním kroužku. Pokaždé jsme to nahlasili a bez problémů se vše vyřídil. Plnění nebylo nijak závratné, ale ani zanedbatelné. Nenech se odradit. Jo a nikoho nezajímalo zda to bylo zanedbání. Taktéž nešťastná náhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15264
1.11.23 22:29
@Bubla Bůčková píše:
JAK se to u dítěte léčí? Vy si teda vybíráte úrazy :hug:

Vybirame, no :? Ale po te zlomene stydke kosti to pro ni byla sranda. Leci se to ortezou. Musela jsem ji pod ni dat rozstrizene tricko, protoze ji drela. Ale mohla hybat rukou, takze ve skole normalne psala a kreslila a nebyla potom potreba zadna rehabilitace. Jen jeste 2 tydny nesmi sportovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.23 22:46

Všem děkuji za odpovědi. Zkusím se u ředitele DDM ještě pozeptat. Bylo by ale dobré, kdybych na ně měla nějaké páky a věděla, že to úrazové pojištění mají (zda jim to stanovuje nějaký předpis nebo ne) a chtějí mě jen odbýt. Minimálně se odvolám na ten jejich vnitřní řád, ve kterém píšou, že děti a mládež jsou pojištěny proti úrazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15264
1.11.23 22:54
@vanilková zmrzlina píše:
Všem děkuji za odpovědi. Zkusím se u ředitele DDM ještě pozeptat. Bylo by ale dobré, kdybych na ně měla nějaké páky a věděla, že to úrazové pojištění mají (zda jim to stanovuje nějaký předpis nebo ne) a chtějí mě jen odbýt. Minimálně se odvolám na ten jejich vnitřní řád, ve kterém píšou, že děti a mládež jsou pojištěny proti úrazu.

Urcite se obrat na reditele. A mailem, at to mas pisemne. Ustne to, jak vidis, ve vasem pripade nestaci. V tom vnitrnim radu o tom pojisteni proti urazu pisou nejak podrobneji? Drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.23 23:07

@Janča6
Bohužel ne. Píšou jen „Děti a mládež jsou při činnosti pojištěny proti úrazu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák