Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Lucynka Samozřejmě děti pojištěné máme, ale oni jsou a měli by být taky pojištění, tak proč to dávat na svou pojistku.. …
Nějak nechápu, když máš vaše pojištění, proč to neuplatnit taky? Můžete mít 5 smluv a dostat plnění ze všech. Není to majetek, aby bylo nelegální nechat si plnit od 2 pojišťoven. A nebezpečí, že to pojišťovna vypoví je reálně nula.
Jsou lidi, co chtějí plnění i za modřinu a puchýř, ale tohle už je klasický úraz.
Jiná věc je další pokračování v kroužku, to se moc radit nedá. Ale nenapadá mě, jak by „instruktor“ měl zabránit tomu úvodnímu pádu. To není horelezecká stěna, kde by bylo jisticí lano. Parkur předpokládá volnost pohybu a také jistou dispozici pro tento sport.
A plně chápu ne úplnou spokojenost s řešením situace, ale na druhou stranu- měl tam dakší děti na starosti a o toto zraněné dítě bylo postaráno. Jistě, mohl se tam vetřít zlý člověk a odvézt to dítě místo k lékaři k sobě do doupěte a…
@Ivan PPZ aha, tak to děkuji. Já nevěděla, že mohu uplatnit u více pojišťoven..z pojištění domácnosti vím, že to nelze..
Jak píšeš, nejak tak to vidí manžel..Nechceme ho nějak prudit, manžel si to s ním již vyříkal, to je asi uzavřené, mě spíš hlodá, že prostě spadla a on to nějakou dobu ani nezaregistroval, ležela tam s vyraženým dechem, až když k ní šla cizí paní, protože se prý nemohla nadechnout, si jí všiml
To mi říkala dcera.. je to takovej mladej kluk, ale prý má kurz červeného kříže ![]()
Pojistku si tedy podám jak u nich, tak u sebe..to jsem vážně netušila, že můžu na více ![]()
Diky
Jo, majetek by byl „neoprávněné obohacení“.
Stručně dle definice: Zatímco škodové (majetek) pojištění spočívá ve vyčíslení maximální možné výše škody a určení pojistného plnění dle hodnoty pojištěné věci, obnosové (lidi) pojištění se sjednává na částku, kterou si pojištěný domluví s pojistitelem v pojistné smlouvě.
Takže opravdu klidně 5 smluv, ale pozor, u nějakých rizik se už hlídá pojistná částka (třeba denní odškodné) a když přesáhne určitou výši, už se musí dokládat dostatečně vysoký příjem. Zjednodušeně- aby si člověk s platem 25.000 neuzavřel dennní odškodné ve výši 5000. Ono by to trochu poňoukalo k nepravostem.
Zpátky- to že si ON všiml problému až tak pozdě mi přijde jako nejvíc problematické, Mohla mít zapadlý jazyk a celé se to mohlo vyvinout výrazně hůře. Že tam nereagovaly ostatní děti mi taky přijde zvláštní.
@Ivan PPZ bohužel jsem tam nebyla, neviděla to, ani její kamarád, dokonce ani jeho babička, která byla poblíž..ono jak jsou tam ty překážky, zdi, nejde vidět vsude..o to víc si myslím, že by to měl mít vymyšlené tak, aby o těch dětech věděl, když přecházejí tyč, nebo přeskakují
hlavně, že se nic vážného nestalo, kroužek asi doběhne, s tím, že tam jeden z nás bude na přímo sedět a od září uvidíme.
@lucynka25 Ale ty to můžeš dát na obě pojistky. Jejich i svojí. A na jejich bych to teda dala.
@lucynka25 tohle je zrovna jediná věc kolem pojistek, o které vím
ale jinak mi to teda přijde divné, je to dost nebezpečný kroužek a dozor teda nic moc, o péči po úraze ani nemluvím…
@lucynka25 Zaráží mě, že řešíš peníze za pojistku, ale necháš dítě chodit na kroužek, kde nemáš důvěru v jeho vedení. A pak jsem teda moc nepobrala tu souvislost s úrazem tvé dcery a pojištěním domácnosti. Máš uzavřenou úrazovou pojistku na dceru? Jsou tam nějaké podmínky - délka léčení, pobyt v nemocnici a tak?
@hanka.br. U pojištění domácnosti @lucynka25 ví, že nemůže škodu vyžadovat vícekrát. Nevěděla, že u „lidského“ pojištění toto neplatí.
@lucynka25 píše: Více
To je síla.. O jaké DDM se jedná? Klidně sz, zrovna řeším taky úraz z DDM, kdy ho lektorka zamlčela, sice ne tak vážný jak u Vas.
Nene to nebylo z DDM, byl to parkour, tréninky mají všude možně, je to poměrně velký.
Dcera každopádně pokračuje dál.
Z DDM je to naopak super, tam se vše řeší hned, každá prkotina, tedy aspoň naše trenérka na karate ![]()
@Anonymní píše: Více
V jiné diskuzi jsi psala, že jí dcera nic neřekla. Tak jaképak zamlčela.
@Anonymní píše: Více
ty si hlavně ujasni, o co ti vlastně jde. Ve tvé vlastní diskuzi jsi tvrdila, že tvé dítě nic neřeklo, takže obviňovat lektorku ze zamlčení je od tebe dost fujky. A ne, neberu to, že to přece musela vidět.