Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla bych poprosit.
Mám membránovou bundu od fi. Recco. Dneska jsem ji v nějakým zatmění strčila po vyprání do sušičky. Nedosušila do konce, protože jsem si to uvědomila.
Švy rozlepené nemám, na bunde nevidím žádné poškození jen se mi zdá malinko tenší. Ale to už může být i tím jak ji pořád pozoruji.
. Nikde v rukávech ani v zádech se mi nic uvnitř nespeklo - tzn. že by tam byly žmolky v podšívcem, shrnutí aj., po vysušení na ramínku jsem ji sprejem naimpregnovala.
Jak bych poznala poškození
? Díky
Myslím, že impregnace je všemocná a bunda bude ok.
Jen detail - není RECCO ten podlavinový vysílač?
Tak membrana nema do susicky kvuli moznosti rozlepeni laminace. A mozna OT, ale mas urcite bundu znacky recco? Ja to mam na bunde i kalhotech a je to znacka lavinoveho systemu.
Pokud jsi susila na nevhodny program, poznas to az behem noseni, kdy uz nebude fungovat membrana, nebude ti bunda dychat. Pokud tam bunda nebyla bunda dlouho, neni nic viditelneho, tak ji taky nemusi byt nic, ja je taky susim, ale na program k tomu urceny.
Ve sprse
ne, vazne, myslim ze bude OK. Jinak Recco je nazev systemu odraznych desticek, co se siji do bund, nebo bot a pri zasypani lavinou te (snad) drive najdou, takze vyrobce bude jiny. Pokud je to Gore tex, mela by bez ujmy prezit, staci znovu naimpregnovat.
@Dajdula pozor, neni to vysilac, je to jen odrazna desticka, tak mimo strediska na to nespolehat.
@Štuclíček
Jo, jo odrazka, já si jen nemohla vzpomenout, jak to funguje. Já na to nespoléhám, letošní zimu obzvlášť ![]()
Holky, díky - je to Hannah a má všude psáno Recco, já si myslela, že ta destička je kód proti ukradení v obchodě, je zašitá v rukávě.
Jinak měla jsem ji tam asi 20 minut a vzhledem k tomu, že byla praná a nechci aby promokala použila jsem impregnaci. Ta síťovina - membrána na zádech se mi poškozená nezdá.
Takže by měla být teplá stejně?
Příspěvek upraven 20.01.14 v 13:57
@Dajdula jojo, letos je to fakt v pohode
na skialpech jsem byla letos nejdal na tanvaldskem Spicaku, lavinovka jednicka. Jeden muj, uz bohuzel byvaly, kamarad ze skoly na Recco spolehal…ale ostatni dva meli pipaky a dopadli stejne…a pak si vyberte ![]()
Já to normálně nedělám, ale přišly jsme s dětma z venku totálně mokří tak jsem řešila je, psa… a nějak hlava zůstala venku.
@Štuclíček
No, lavina je lavina. My jedeme na skipalpy až na začátku března. Já poprvé, tak doufám, že ne naposled.
Může mi teda někdo vysvětlit v čem spočívá poškození membrány? Když vezmu v potaz že voděodolnost si člověk doplní impregnací?
@Dajdula Je, to Ti zavidim, me moje mrne pusti mozna tak na vikend do Krkonos…kam vyrazite, muzu-li se zeptat? A neboj, bude se ti to libit. Je to uplne jiny zazitek, nez na sjezdovkach…moc se mi styska…jen budte prosim moc opatrni, vim o cem mluvim…par zazitku mam za sebou, nejen prasankovych. Nastesti to vzdycky (pro mne teda) dopadlo dobre…ale to byl clovek mladej, blbej a kdyz dal takovy balik za cestu, vybaveni, no tak musel na turu i pri ctyrce…jenom kousek, jenom na chvilku…