Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, čas od času prodávám starší oblečení na nejmenovaném portálu k tomu určeném
, posílám poštou většinou jako doporučené psaní (už umím věc složit co nejtitěrněji, aby mi to tak vzali
) No a tentokrát jsem odesílala balíček s koženkovou bundou, opět jako doporučené psaní. Balíček byl zabalen do křídového balícího papíru a obmotán izolepou - myslím, že dostatečné. Jenže mi dneska adresátka, tedy slečna zákaznice psala, že balíček nedorazil. Když jsem se podívala na sledování zásilky na netu, hned bylo o stres postaráno - prý uloženo na poště, balíček poškozen.
Už se mi jednou stalo, že mi balíček hodně poškodili, posílala jsem parfém jen v pevnějším papíře, nicméně o poškození tehdy ani zmínka v internetovém systému a balíček doručili. To, že byl papír na cáry a sotva to došlo, mi musela říct až ta slečna, které jsem to posílala. Prý jí tenkrát pošťačka řekla, že takto se to posílat nemůže. Zajímalo by mě ale, pokud má paní na přepážce pochyby o zabalení balíčku, proč mě na to neupozorní nebo ideálně balík neodmítne vzít do přepravy? Myslím si, že tím, že balík převezme, dává souhlas s tím, jak je zabalen a neměla by k tomu mít pozdější výhrady, co myslíte? Od té doby to právě obmotávám tou izolepou, abych tomuto zamezila. Říkám si, co s tím proboha museli dělat, že to poškodili a dokonce to i hrdě přiznali?
Zajímají mě vaše zkušenosti s tímto problémem, zda se vám to taky někdy stalo, případně jak pak postupovat. Nemám upřímně vůbec čas se ještě handrkovat s poštou ![]()
Příspěvek upraven 03.03.20 v 20:01
@belya píše:
Ahoj holky, čas od času prodávám starší oblečení na nejmenovaném portálu k tomu určeném, posílám poštou většinou jako doporučené psaní (už umím věc složit co nejtitěrněji, aby mi to tak vzali
) No a tentokrát jsem odesílala balíček s koženkovou bundou, opět jako doporučené psaní. Balíček byl zabalen do křídového balícího papíru a obmotán izolepou - myslím, že dostatečné. Jenže mi dneska adresátka, tedy slečna zákaznice psala, že balíček nedorazil. Když jsem se podívala na sledování zásilky na netu, hned bylo o stres postaráno - prý uloženo na poště, balíček poškozen.
Už se mi jednou stalo, že mi balíček hodně poškodili, posílala jsem parfém jen v pevnějším papíře, nicméně o poškození tehdy ani zmínka v iternetovém systému a balíček doručili. Od té doby to právě obmotávám tou izolepou. Říkám si, co s tím proboha museli dělat, že to poškodili a dokonce to i hrdě přiznali?
Zajímají mě vaše zkušenosti s tímto problémem, zda se vám to taky někdy stalo, případně jak pak postupovat. Nemám upřímně vůbec čas se ještě handrkovat s poštou
Dej je k soudu a hned zítra.
Mně se taky stalo, že mi přišel poškozený balíček. Tedy bylo poškozené balení, uvnitř vše v pořádku. Nedoručili ho, musela jsem pro něj na poštu, předávala mi ho vedoucí s tím, že jsem si měla zkontrolovat, že uvnitř je vše v pořádku a podepsat jí to, že je to ok a nebudu to už později reklamovat. Bylo to oblečení objednané normálně z eshopu, šlo to v takovém tom pytli jako to obvykle eshopy posílají a pytel se jim rozthnul.
Nic, slečna musí na poštu a kouknout zda je vše ok. Pokud ne, tak pošta uhradí cenu zásilky na takovou částku na kterou jsi to pojistila
@Leo44 Ok, díky za odpověď
Akorát jsem zásilku nijak nepojišťovala, žila jsem v domnění, že je nějaké pojistné v ceně, navíc paní mi nic podobného nenabídla.
@belya aha tak to je blbý, já vždy vše pojišťuje a už kolikrát se mi vyplatilo, přece jen česká pošta je česká pošta. Tak to nevím jak to chodí, když to nepojistite