Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, koupila jsem maso přes Rohlík a vakuový obal je poškozený (malá dirka). Maso chci dělat v sobotu - dali byste do mrazáku? Nebo to vydrží? Kupovala jsem dnes. Předem díky za odpovědi.
Reklamovala bych na rohlíku (vrací rovnou peníze) a maso bych lupla do mrazáku ![]()
Vybal to, očuchej to a jestli je to v pořádku, tak to nalož do nějaké marinády - buď kyselé se solí (jogurt+ sůl + koření) a nebo mastné se solí (olej + sůl + koření).
Tím zabráníš případnému množení nežádoucích bakterií. Mražení bakterie radostě přežívají.
V případě že ti to nebude vonět, tak nejíst.
Reklamovat v každém případě.
Reklamovat, dostaneš peníze zpět a maso ti zůstane. Chce to hned zpracovat, čili tepelně upravit nebo dat do mrazáku.
Ja bych to teda vyhodila uplne, kdo vi kde se to valelo, co do toho mohlo natyct, max slepicim. Pokud to bylo nejake drazsi maso tak bych si to vyreklamovala
Očuchala bych, opláchla a buď zmrazila, nebo brzy zpracovala. Ale nedělala bych z toho kovbojku, kdyby bylo špatné, po čichu to poznáš - a přijde mi jako hrozné plýtvání (nejen peněz, ale toho jídla samotného) ho vyhodit, jen proto, že má v obalu malou dírku.
Já osobně bych se nechtěla crcat s tou reklamací, když bych věděla, že to maso stejně sním (pokud by samozřejmě nepůsobilo podezřele). ![]()
Děkuji za rady. Maso jsem očuchala, dala do mrazáku a vrátili mi peníze.