Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@afghani píše:
Ahoj, mám dotaz jak byste postupovaly vy.Asi 10 let jsem chodila ke kosmetičce. Vždy jsem byla štědrá, vždy dýško 100 korun, když zůstala sama a bez peněz a neměla ani pro syna, vždy jsem přinesla hračky a jídlo synovi atd. Byla jsem vstřícná i v tom, že jsem jí zdarma (!)zajistila reklamu v rádiu (v hodnotě desítek tisíc),která v internetovém vysílání dodnes běží. Pak jsem ji jednou požádala, že k ní pošlu na ošetření známou, ať jí udělá jako dárek ode mne kosmetiku, že k ní pak zajedu a zaplatím jí to. Známá přišla, kosmetička ji ošetřila, já za ní pak jela zaplatit, ale řekli mi, že v salonu skončila, že už tu kosmetiku neprovozuje, že má exekuce a je někde v jiném městě…Tak jsem tedy kosmetičce psala a ta mi odepsala, že se odstěhovala daleko a ať jí pošůu pětistovku za ošetření poštou obálkou…Nabízela jsem, že pošlu na účet, že pošta je nejistá, ale trvala na tom, že poštou. Nechtělo se mi do toho, ale trvala na tom. Pečlivě jsem bankovku zabalila a odeslala. Nedošla. A pak to začalo, výčitky od kosmetičky, že jsem zlá a neseriozní a pámbu mi to oplatí, a že jsem jí nic neposlala…Připomenula jsem jí, aby se krotila, a že pošta nenese odpovědnost za peníze v obálce zaslané obyčejnou poštou (evidentně to někdo vykradl).Kdyby se chovala normálně, asi bych jí to i poslala znovu, ale tohle mě namíchlo. Stejně mě už pomluvila a pomlouvat bude, i když pošlu znovu. Těch 500 na mě za ta léta bohatě vydělala.Nehledě na to, kolik jsem jí dohodila zákaznic, jaká jí léta běžela reklama zdarma atd. Přesro mám špatný pocit, jsem seriozní člověk. Poslaly byste jí tu platbu na mém místě znovu? (tentokrát už striktně jen na účet).Zase nejsem zloděj…Cítím se ale z toho vytočená a že je to vůči mně nespravedlivé. A že mám platit znovu…Kdyby si to nechala poslat na účet, nebo po někom, dávno to měla
Vy nevíte, že fugujou složenky? Proboha přece nikdo nemůže poslat peníze v obálce…
@afghani neposlala bych jí to znova. Jak to chtěla, tak to má. I tady na emiminu se upozorňuje, že pokud někdo chce poslat věc obyčejně, je to na jeho riziko. Psala jsi, že si toho pro ní udělala hodně a tak se podle mě snaží vytáhnout co nejvíc, když už jsi tolikrát pomohla.
V tomto případě už bych nic neposílala a přestala bych s ní komunikovat a jinak na ní reagovat.
@afghani píše:
Napsala mi, ať to pošlu obyčejně v obálce, že nestíhá jezdit do města vyzvedávat oznámenou poštu.
neznám její povahu a charakter, ale není možné, že už rovnou počítala s tím, že to pošta „jako ztratí“ a zkusí tě pumpnout ještě jednou?
Neposlala bych nic - napsala bych jí, že na její výslovnou žádost jsi to poslala obyčejně, svědomí máš čisté a nebudeš nikomu dělat blbce…
koneckonců, co ona ti může??
Neposlala bych… zase jako všechno si nechat líbit nemusím. Taky se mi to moc nezdá a mám spíše dojem, že tě zkouší znovu pumpnout.
@afghani Ne, nic bych jí už neposílala, pokud jsi to na její žádost poslala obyčejně tak je prostě riziko že to nedojde a i kdyby ano tak se to nedá dohledat, takže ona klidně peníze mít může a může tvrdit že nic nedošlo. ![]()
Neposlala bych, chtela to postou tak to ma, tys ji varovala. Mohlas ji to poslat slozenkou a ona by si to vybrala na poste, to by bylo asi nejjednodussi pokud nema ucet, nebo to poslat aspon doporucene, ale ted uz je to jedno, budiz pouceni pro priste ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@afghani Upřímně řečeno, nechápu, proč si to neposlala doporučeněpři poslání obyčejně to cítím jako chybu u tebe a tedy, že ty bys ji měla napravit.
taky to tak vidím
Pokud by ji to doslo na ucet exekuce ji to zapocita. Jen tak v obálce poslat to je hovadina.
Slozenka to nevim, jak by exekuce resila.
Jednou naposled bych ji pres slozenku neco poslala a vic ani tuk. Jako bylo by mi lito jejiho ditete to jo.
Neposlala bych jí už ani korunu. To už by hraničilo s hloupostí a naivitou.
Při čtení mě napadlo, že každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán. A tahle kosmetička je asi pěkný vykuk.
@afghani píše:
Ahoj, mám dotaz jak byste postupovaly vy.Asi 10 let jsem chodila ke kosmetičce. Vždy jsem byla štědrá, vždy dýško 100 korun, když zůstala sama a bez peněz a neměla ani pro syna, vždy jsem přinesla hračky a jídlo synovi atd. Byla jsem vstřícná i v tom, že jsem jí zdarma (!)zajistila reklamu v rádiu (v hodnotě desítek tisíc),která v internetovém vysílání dodnes běží. Pak jsem ji jednou požádala, že k ní pošlu na ošetření známou, ať jí udělá jako dárek ode mne kosmetiku, že k ní pak zajedu a zaplatím jí to. Známá přišla, kosmetička ji ošetřila, já za ní pak jela zaplatit, ale řekli mi, že v salonu skončila, že už tu kosmetiku neprovozuje, že má exekuce a je někde v jiném městě…Tak jsem tedy kosmetičce psala a ta mi odepsala, že se odstěhovala daleko a ať jí pošůu pětistovku za ošetření poštou obálkou…Nabízela jsem, že pošlu na účet, že pošta je nejistá, ale trvala na tom, že poštou. Nechtělo se mi do toho, ale trvala na tom. Pečlivě jsem bankovku zabalila a odeslala. Nedošla. A pak to začalo, výčitky od kosmetičky, že jsem zlá a neseriozní a pámbu mi to oplatí, a že jsem jí nic neposlala…Připomenula jsem jí, aby se krotila, a že pošta nenese odpovědnost za peníze v obálce zaslané obyčejnou poštou (evidentně to někdo vykradl).Kdyby se chovala normálně, asi bych jí to i poslala znovu, ale tohle mě namíchlo. Stejně mě už pomluvila a pomlouvat bude, i když pošlu znovu. Těch 500 na mě za ta léta bohatě vydělala.Nehledě na to, kolik jsem jí dohodila zákaznic, jaká jí léta běžela reklama zdarma atd. Přesro mám špatný pocit, jsem seriozní člověk. Poslaly byste jí tu platbu na mém místě znovu? (tentokrát už striktně jen na účet).Zase nejsem zloděj…Cítím se ale z toho vytočená a že je to vůči mně nespravedlivé. A že mám platit znovu…Kdyby si to nechala poslat na účet, nebo po někom, dávno to měla
Neposlala bych jí ani korunu. ![]()