Postavit se na svoje nohy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Prostě Vodnář
2.12.22 10:37

Vždyť jí to může nechat hezky zaplatit, pokud možno i za něj. On jí potom na oplátku odveze domů vozem.

@Oudrey píše:
jako že bude mít auto, ale ne peníze ji někam vzít (hezkou večeři / víkend někde), tak to je moudré. Navíc ve dvaceti fakt nepotřebuje chytat někoho na auto a pokud ano, tak je to víc než smutný
  • Citovat
  • Upravit
1869
2.12.22 10:47
@lu16 píše:
Já tak trochu známost mám ale to zdaleke nevypadá na nějaký společný život, jestli vůbec.
Já nechytám na auto a peníze ale chci někoho kdo si bude vážit jiných kvalit…

Promin, to byla reakce na @Proste Vodnar
Tvuj postoj je spravny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5247
2.12.22 11:12

Zrovna tento tyden jsem nad tim jidlem premyslela a ja osobne dam za jidlo 6-8 tisic mesicne - je v tom zahrnuty asi tak jeden obed s kolegy v restauraci tydne, jinak nikam na jidlo nechodim. Hodne si ale varim. Byt tebou, tak jdu do spolubydleni s vlastnim pokojem. Osamostatnis se a usetris na najmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.12.22 11:51

Mazej z mamahotelu a domluv si někde spolubydlení. Neřeč jisototu a zabezpeční, neřeš nákup bytu. Ne, nemusíš se ve 24 letech upsat sám k hypotéce, aby ses osamostatnil.

A ano - je to zatracený rozdíl, jestli jsi klučík u maminky a nebo se naučíš postarat se sám o sebe.

A ano - samozřejmě že to je nepohodlné a nevýhodné.

Co chceš být - pořád nedospělý a pod kontrolou? Aby ses musel ptát na emminu, na základní životní rozhodnutí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1123
2.12.22 11:59

Já si zas myslím, že mamahotel tak do 23 let není nic hroznýho. Ale za předpokladu, že budeš tvrdě šetřit a třeba si ušetříš na základ té hypotéky. Předpokládám, že do 3 let se situace stabilizuje.

Jinak není nutné si z mámy dělat služku. Můžete si nastavit, že třeba 2× týdně uvaříš, nakoupíš, postaráš se, zařídíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
2.12.22 12:05

6 tisíc na jídlo, zábavu, živení auta, oblečení, hygienu mi přijde hodně málo při dnešních cenách. Za mě auto se splátkou 5k ve 20ti letech je taky zbytečnost, navíc když ti to ukrojí pětinu příjmu. Šla bych do spolubydlení. Abys platil tak těch 8k za bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
2.12.22 12:12

Přdpokládám tedy, že bydlíš u rodičů. Udělala bych to tak, že 13000 bych dala jim a ať se oni rozhodnou, jestli si to nechají nebo ti to dají na účet a bude se to třeba šetřit na hypotéku. Co se týče domácnosti, funguj s nimi jako spolubydlící, takže někdy kup toaletní papír, jar apod. a domluv se, že část lednice a mrazáku bude tvůj a budeš si vařit sám(třeba kromě víkendu, kdy ti maminka ráda uvaří).Takto bych fungovala třeba rok a pak si řešila svoje bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
6.12.22 14:19

Jídlo pro 1 osobu h nás cca 3-5 tisíc, ale to má každý jinak. Podle md na to nemáš finance, zkus spolubydleni nebo ne tak drahý podnájem, stačila by i garsonka, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat