Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky holky,já myslím taljenko,že autismu může mít,ale i nemusí.jednou ji děda řekl,že moje holčička má autismu,ale já myslím si že nemá,ale nevím,co myslíte holky
.Já myslím si,že je jenom živé hyperaktivní dítk
Na pískovišti nebo v kolektivu si hraje s dětmi,spíš dolejzá a to hlavně,když vidí chlapečky
,to nevím po koém má,mluví docela obstojně,umí už pár říkanek na zpamět,začíný skladat věty,ke znamým lidem jde, k cizím už moc ne
Když se vzteká tak je uražená a lehne si na zem,to mi je akorát divný,tak
jo a nosí se ráda na rukách,ale pusinky nechce,nevím,co myslíte holky mám normální dítě nebo ne??
Příspěvek upraven 02.05.12 v 14:21
Já nemůžu posuzovat. Sama nevím jak na gtom to moje zlato je.
Jinak porod byl komplikovaný. Museli vyvolávat. Plodovka byla zkalená nazelenalá. U porodu mi dívali kyslík. Malý neplakal. Museli odsát vodu z pusinky a také dostal přidýchnout. A od té doby se to vezlo. Od 2 týdů nemocný, ve 4 týdnech 1. hospitalizace. Silný alergik.
Kočárek měla do 2 let - ona tam ani nechtěla být vždycky řev a boj ale pak jsme ji museli tahat na rukách, neustále natahovala ruky, ani položit se nedala
Jak jsem se hla na krok od ní, tj. dala jsem ji do autosedačky a jen to, že jsem si obešla auto a chtěla sednout za volant a jet- kravál jak blázen a to jsem si myslela, že se jen o mě bojí, at ji tam nenechám samotnou a nezapomenu na ni atd… no a nakonec to jen sjou silné citové vazby- ty máme dodnes- stále ji uspávám, stále musím být u ní, např. hřiště venku, jak se vzdálím konec - řev. Do obchodu utíkám nenápadně, manžel či sourozenec ji musí zabavit, aby neviděla že jdu pryč
Tak samo studium, doktory, všude kam se hnu, slídí po mě jak rentgen a drží si mě snad i v noci při spaní, když ji uspím a jdu pryč do ložnice, ona to za nějakou dobu vycítí a ihned utíká za mnou do postele. Mám pocit, že čím je starší, tím je to horší a náročnější
Jo a má panický strach z panenek, s těmi si nehrávala a ani dodnes je nemusí, snad jen na focení ji to neva, ale nebere do ruky
@tumpach Ale noooo, jasně že ji máš normální
To je jen běžně vzpurná- pokud neměla nějaké vážnější odchylky, takové, že jste to museli řešit přes MUDRY a Pudry, tak to je v poho
Nebo taky chodíte po MUDRECH? A kolik je malé?
No právě malej je taky háklivej něco vzít do ruky když to nezná. Sám se nenají. Vše musím držet já. jen piškoty, křupky atd to si sám vezmě. Jinak třeba rohlík jak kdy…
je to strašně náročné oproti zdravé dceři. Tak já se snažím, aby s ním byly všichni z rodiny. Vázaný na mě samozřejmě je, ale není to takové jako u vás. Když jde s někým ven, tak se za mnou ještě přijde rozloučit. Samozřejmě mu to musím připomenout
Jinak si hraje hlavně s autama. To miluje, velké, malé, opravdické… Jsem ráda, že nejsem sama s takovým to problémem.
@taljenka píše:
No právě malej je taky háklivej něco vzít do ruky když to nezná. Sám se nenají. Vše musím držet já. jen piškoty, křupky atd to si sám vezmě. Jinak třeba rohlík jak kdy…
je to strašně náročné oproti zdravé dceři. Tak já se snažím, aby s ním byly všichni z rodiny. Vázaný na mě samozřejmě je, ale není to takové jako u vás. Když jde s někým ven, tak se za mnou ještě přijde rozloučit. Samozřejmě mu to musím připomenoutJinak si hraje hlavně s autama. To miluje, velké, malé, opravdické… Jsem ráda, že nejsem sama s takovým to problémem.
No a právě já taky tak přirovnávala, že najednou jsem si uvědomila, že Vaneska se chová jinak , než se chovalinapř. její brácha a sestra ( oba starší už 18 a 15 let)…Prostě mi to docvaklo, že oni dávno v jejim věku byli asi 99 % jiný úhel
Já mám stále pocit, že na to, že bude mít 5 let , mám doma n dítě na bázi dvouletého
Starost, péče, piplačka, hlídání, nucení do wc a hygieny- beze mne nezvládne- jsme stále na nočníku
uspávání, rituály…no je toho dost. A ty neboj, snad je jen malý takový a bude v pořádku. Třeba má jenom takové období- chce tě mít více u sebe a líbí se mu to tak jak to je a vyhovuje mu to. A co školka?
A poslyš, jen tak mě napadlo, staví si ty autíčka do řady , vedle sebe a vadí mu, když mu někdo naruší ten sled? TJ. vezme auto a dá ho jinde či jinam…naše to tak dělává se zajíčkama… ujíždí pouze na zajíčkách a každé ráno automaticky chystá na stůl- malujeme, vystřihujeme, musí tam být maminka, miminko a tatínek a sourozenci
Už mám za ty roky mozoly z nůžek
A těch penez za papíry a barvy- ani nemluvím
Popeláři odvážejí napěchovanou popelnici plnýho postřihaného papíru ![]()
školka se bude řešit až za měsíc. Jedeme do lázní tak to už nestihnu. No dcera byla úúúplně jiná. Ta mluvila dřív než chodila. Malej začal chodit ve 2 letech. A to už jsem byla beznadějná. Počkám až co řekne druhá psycholožka a pak se uvidí. A jak to máš s rodičákem? Mě končí v září a pak kdo ví co bude… A mají autisté nějaké výhody?
Tak do řady auta někdy staví, ale on je zvyklý že sestřička kolikrát přijde a bere mu hračky z ruk. Takže mu to nevadí. Vždy se jen po ní koukne a kouká co se děje. I hračky půjčuje. jen se hodně leká …
@taljenka píše: školka se bude řešit až za měsíc. Jedeme do lázní tak to už nestihnu. No dcera byla úúúplně jiná. Ta mluvila dřív než chodila. Malej začal chodit ve 2 letech. A to už jsem byla beznadějná. Počkám až co řekne druhá psycholožka a pak se uvidí. A jak to máš s rodičákem? Mě končí v září a pak kdo ví co bude… A mají autisté nějaké výhody?
Rodičák mám ukončený od jejiho 3 roku- to skončil . Loni jsem si zažádala o prodloužený, ten se rušil ale a dostávali ho jen ti, co mají zdravotní postižení. Děti s autismem se berou jako dlouhodobě nemocní a ti berou příspěvek na péči ( PnP). Ten jsem si vyřidila, ale bohužel to hrozně dlouho trvá( oni mají čas), ještě stále čekám na dopis. Udělí nám zřejmě 2. stupeň a ještě příspěvek na mobilitu 400 kč, k vůli dojíždění do speciálního zařízení a my jsme mimo město, takže docela daleko.
ne enchodíme po mudrech,takže děda mě vystresoval do maxima,jo je hodne uražlivá
i když jsme jednou byly zda nemá autismus a neprokázal,ale to byla malilinka
Příspěvek upraven 02.05.12 v 14:55
co je to PnP ? No do zprávy mu prý dr napíše něco takového. Ujišťovala mě, že do normální školky ho nevezmou a ani do normální školy. A kde to mám vyřizovat? Též jsme mimo město, k doktorům kam jezdíme to je 45 km
@taljenka píše: školka se bude řešit až za měsíc. Jedeme do lázní tak to už nestihnu. No dcera byla úúúplně jiná. Ta mluvila dřív než chodila. Malej začal chodit ve 2 letech. A to už jsem byla beznadějná. Počkám až co řekne druhá psycholožka a pak se uvidí. A jak to máš s rodičákem? Mě končí v září a pak kdo ví co bude… A mají autisté nějaké výhody?
Tak určitě počkej co ti poví psycholožka a dá-li vám nějakou diagnozu, potom budeš vědět na čem jste. Mě taky skončil v září rodičák a musela jsem v jejich 3 letech normálně na ÚP. Mala byla ve školce a po dvou ndech doslova vyletěla. Z úP mě odevidovali, nebo sjem musela odmítnout nabídnuté zamětsnání z důvodů, že pečuji o ni, že není školka a je lítání po doktorech. Takže jsem rok v domácnosti, tak se těším, až bude od září ta školka, že nastoupím alespon na zkracený uvazek( snad nějaký najdu
)…školka je pouze na 4 hod ![]()