Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@suik Jo, máš pravdu. Ale je dobré zvažovat i tu možnost ústavu, ne každý to zvládne, není to jen o tom dítěti, ale o rodině jako celku. Ono je dost rodin, které si myslí zprvu, že se zvládnou postarat, ale časem zjistí, že je to nad jejich síly… Jak z toho každodenního hlediska, tak širší rodina a okolí, úřady, finance - musí to být strašně náročné.
No nic, tohle je už značně OT ![]()
@poiuz
Tak je to i o veku ditete, neco jinehoje se starat ve triceti o postizeneho dvouleteho lrcka a neco jineho se pak v sedesati starat o tricatnika
@poiuz píše:
@suik Jo, máš pravdu. Ale je dobré zvažovat i tu možnost ústavu, ne každý to zvládne, není to jen o tom dítěti, ale o rodině jako celku. Ono je dost rodin, které si myslí zprvu, že se zvládnou postarat, ale časem zjistí, že je to nad jejich síly… Jak z toho každodenního hlediska, tak širší rodina a okolí, úřady, finance - musí to být strašně náročné.No nic, tohle je už značně OT
ale já vím, ale jsem pro to to aspon zkusit…jak jsem psala, chce to velkou podporu a ta tu chybí.
@Sarik12 píše:
@poiuz
Tak je to i o veku ditete, neco jinehoje se starat ve triceti o postizeneho dvouleteho lrcka a neco jineho se pak v sedesati starat o tricatnika
no tam u těch starších je pak naopak spíše kontraproduktivní aby takové „dítě“ bylo v rodině. No jejich běh života by měl ideálně kopírovat běh života normálního člověka. čili cca do tří v rodině, pak kolektiv dalších zdravých děti, pokud na to má, nebo pak už nějaký stacionář, škola, pak samostatné chráněné bydlení, práce apod. Mluvím teda o lehčím až středním postižení. U těch těžších forem časem stacionář.