Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
@klamonožka píše:
No to jsem si netroufla napsat.To zas bude v alejích (diskusích)…, až něco takového přijde.Ale jo, taky se obávám, že bez regulace shora se to tímto směrem nemá šanci pohnout.
Jo to já vím že lidi budou nadávat protože „diktát Bruselu“ale zrovna v tomhle jim teda já osobně fandím ![]()
@klamonožka píše:
Ale tyhle všechny absurdity jsou pečlivým produktem marketingového výzkumu - většina zákazníků na to reaguje nákupem: že to vypadá, že je šunky hodně, že je těch bonbónů/vitamínů velké balení, že je tento jogurt na pohled větší, než vedlejší jogurt - běžné řetězce a zboží v nich jsou orientovány na většinového zákazníka. Proto pochybuji, že by kdy v dohledné době zboží v řetězcích začali balit „rozumně“, protože by se jim to v tržbách zle vymstilo.Stejně, jako bych nečekala, že bychom se (přinejmenším v ČR) mohli někdy dočkat té stáčené drogérie konvenčních značek, on ten Henkel (Persil) moc dobře ví, že si mu ty obaly bude zpátky nosit 0,5 % lidí a to pro něj v tom množství, co prodává, není zajímavé.
Vlastně by mě opravdu zajímalo, zda nějaký řetězec nebo velkovýrobce u nás udělal nebo udělá nějaký skutečně ekologický krok a ne jen greenwashing typu „hurá, už u nás v supermarketu nejsou igelitky, ale jednorázové papírové tašky, to jsme ale ekologové“.
muselo by se to regulovat zakonem. Definovat, kolik g plastu je pripustne pouzit na 100g salamu. Extra dan za prevazeny vzduch.
@lucad77 píše:
Pro mě strašně nepraktické. Navíc bez záruky kvality.
Přesně, nejsem si jista, jak kvalitní to je a po zkušenostech, negativních, už to zkoušet nebudu. Nicméně, pokud to někomu vyhovuje, tak nic proti tomu.
Neprijde mi na tom nic ekologickeho.
Ekologicke je nakupovat lokalne, hlavne zakladni suroviny, u pestitelu a chovatelu ve svem okoli.
Bezobal je jen neprilis vydelavajici marketing.
@klamonožka píše:
Ale tyhle všechny absurdity jsou pečlivým produktem marketingového výzkumu - většina zákazníků na to reaguje nákupem: že to vypadá, že je šunky hodně, že je těch bonbónů/vitamínů velké balení, že je tento jogurt na pohled větší, než vedlejší jogurt - běžné řetězce a zboží v nich jsou orientovány na většinového zákazníka. Proto pochybuji, že by kdy v dohledné době zboží v řetězcích začali balit „rozumně“, protože by se jim to v tržbách zle vymstilo.Stejně, jako bych nečekala, že bychom se (přinejmenším v ČR) mohli někdy dočkat té stáčené drogérie konvenčních značek, on ten Henkel (Persil) moc dobře ví, že si mu ty obaly bude zpátky nosit 0,5 % lidí a to pro něj v tom množství, co prodává, není zajímavé.
Vlastně by mě opravdu zajímalo, zda nějaký řetězec nebo velkovýrobce u nás udělal nebo udělá nějaký skutečně ekologický krok a ne jen greenwashing typu „hurá, už u nás v supermarketu nejsou igelitky, ale jednorázové papírové tašky, to jsme ale ekologové“.
Tohle by musel regulovat stát. Jak píšeš, obchodníka motivuje vyšší zisk a nepůjde s ničím proti němu, kor když konkurence zůstane u starých pořádků.