Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@KIKOLETEK přijde mi to adekvátní. My začali taky chodit. Myslela jsem že budeme jen mluvit. Ale začali jsme malovat počítat předložky pravou a levou stranu kde co je před za vedle atd. Pak jsme začali i mluvit.
Určitě bych logopedce neřekla nejde to nebudeme to dělat. My předložky děláme porad. Určitě bych to nelamala a nedělala to násilnou formou. Ono to pomalu naskočí ale musí se to trénovat a ne když něco nejde hned to vzdávat. Co budeš dělat az bude chodit do školy???
Logopedie není jen o výslovnosti písmenek, ale celkovém vývoji řeči, dýchání a překvapivě spouště dalších věcí, které se řeči týkají. Záleží, co konkrétně máte za problémy ![]()
@Moise já chodila na logopedii i se starším synem a nikdy jsme nekreslili proto právě se divím že po mladším chce to kreslení… po dnešku je to uplně konec ani se mnou nemluví a já jsem s to uplně na prášky… už fakt nevím jak na něj ![]()
@EvaG jasně vždyt mám druhé dítě tak to znám… mě i přinde že se i dělá že to nechápe jak ten trojuhelník namalovat
třeba namaluju pul trojuhelníku a on to dokreslí ale jak ho má nakreslit celej tak ani omylem
On se v mluvení hodně zdokonalil ve školce, to i sama říkala a pak začala s kreslením
@KIKOLETEK nech ho byt a ted s nim nemaluj. Míša zas nechtěl dělat s c z a postupně začal. Sice to trvalo dva měsíce ale jde to. Však má na vse čas. Ale je potřeba trénovat. Nenásilnou formou.
@KIKOLETEK ono záleží, co máte za problémy. A taky ty metody se určitě v čase mění.
Nenutila bych ho, zkus to prostě hrou, nezprotivit mu to. Nech ho pár dní být a pak to zase zkuste.
@KIKOLETEK Michal je předškolák a vytáhla na něj testy do školy. Ono je fakt že dnes školka na školu nepřipraví. Ve školce když deti nechtějí tak nemusí a pak to takto dopada.
Mě už totiž ruply nervy…vubec jsem netušila že by to mohl být pro něj takový problém ![]()
@EvaG jo všimla jsem si že když děti kreslí a on zrovna přijde tak si letí hrát a vlastně nemá tak nikdy žádný obrázek sebou domu jak ostatní děti ![]()
Syn na logopedii nekolikrat kreslil podle veku treba slunicko, postavu atd., delal testy Logico, urcoval barvy, zpival, radil obrazky, delal poslechove testy, vzdy musi neco vypravet.
@KIKOLETEK nech ho.. můj syn taky nechtěl malovat, ono to souviselo s tou řečí.. doteď maluje nerad, ale vyrábí, staví titěrné lego, motorika nějak neutrpěla. Já taky neumím malovat ![]()
@tulipán Máme třeba krabičku a k tomu třeba kostku. Já mu tu kostku dam před krabičku. A on musí celou větou říct kostka je před krabičkou. za vpravo vlevo pod… nebo máme od ni obrázky kde pokládám otázky a on podle obrázku odpovída. Vzdy celou větou.
@KIKOLETEK ja to tak mela s dcerou. Ona NIKDY nerada malovala. Ve školce nemusela a najednou musela. Byl to boj.