Potničky jen na obličeji - jak na ně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.2.11 09:23

My máme to samé asi tři dny. Malý má jeden měsíc. Začalo to jedním pupínkem, a na druhý den jich bylo mnohem mnohem více… Byli jsme u doktorky kvůli odběru na žloutenku, nic jsem ji o tom neřekla, podívala se na to, ale nevyjádřila se… Takže to asi není nijak akutní. Jinak jsem zkoušela dávat bepanthen (poradili mi to i v lékarně), ale nepomohlo to. 5ekli, že můžem dávat i excipial - a to dříve zabralo, teď jsme to ještě nezkoušeli… Ale jinak jsem slyšela - černý čaj, heřmánkový čaj, Jarisch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
19.2.11 09:55

Fakt nic nepomůže, taky jsem vyzkoušela leda co,ale nic nezabralo, nakonec to zmizelo sama, akorát až to zeschlo, tak jsem používala jen vazelínu a tou natírám dodnes, bylo to nekonečný,ale zmizelo to tak do měsíce a tedˇuž má malej krásně čistou pletˇ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
radush
19.2.11 10:07

já si moc nepotrpím na takový ty babský řeči, ale když měla matýsek obličej samej pupínek, pomatlala jsem ho svým mlíkem a do druhého dne bylo všechno pryč.. proto ted na mlíko nedám dopustit a každej pupínek mu pocitvě pomazávám :dance:

• Citovat
  • Upravit
2673
19.2.11 10:28

Tak nás to trápí taky.Má úplně červený tvářičky a dost to pálí.Zkusím ještě ten bepanthen :nevim: Holky nezůstanou po tom nějaké jizvy?doktorka na to nic neříkala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denisa 1234
19.2.11 16:15

Ahoj, taky sme to měli, dr.poradila krém Dexeryl, úžasný krém, používam ho na celé telíčko. Stojí kolem 180kč v lékárne. Je uréčen pro atop.ekz, atd. Nejdřív sme dostaly kortikoidy, ale ty jsem odmítla dávat. Dexeryl se mi osvědčil a nemažu ničím jiním.

• Citovat
  • Upravit
4340
21.2.11 16:30

Ahoj, náš malý má úplně totéž - začalo mu to ve 3. týdnu a pomalu se to začíná lepšit (trvá to už 3 týdny), teď už má nových pupínků málo a kůžička na obličejíku je teď už „jen“ hrubá a krupičkatá ale už ne červená. MUDra a kožní se shodly, že to nic není - že jde o novorozenecké akné kombinované se seboroickou dermatitidou (mezi obočím a na ouškách žluté stroupky). Nejprve jsem potírala mateřským mlíkem (nepomohlo), Bepanthenem (nepomohlo). Žluté stroupky teď mažu, na radu kožní, Excipialem, který je volně prodejný - na předpis je ale levnější. Stroupky se odlouply a teď zbývá už jen ta hrubá kůžička. Myslím, že se to časem zlepší samo. V naší ulici to měly snad všechny děti a všem to zmizelo v cca 3. měsíci samo - resp bez ohledu na to, zda se mazalo nebo nemazalo.
Tak přeji hodně trpělivosti, jde fakt jen o kosmetický problém a trpí spíš maminka než miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucinav
4.1.12 13:12

potnicky

nam prvniho pomohla ondrejovka, ale davala jsem ji dost slabou vrstvu. mazala jsem ho od hlavy k pate a vsechny pupinky okasmzite mizeli tak muzes zkusit tu je celkem levna, tak jestli nepomuze, tak nemas co ztratit. No a ted to ma mala, Ma desne rada teplo, tak je cela porad osypana, protoze nemam pristup k ondrejovce zkusim ten hermanek a bepanthen uvidime drzim palce at to rychle zmizi. :,(

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
4.1.12 13:30

ahoj, diskuzi jsem nečetla, ale nám teda Dr. na potničky napsala Fenistil kapky (jen 3 kapičky 3× denně) a Lipobase krém na mazání.. A asi za 4-5 dní byla zase hlaďoučká… teď už se jen občas máznem, když mi přijde sušší… malá je teda měla jen jednou, ale fakt po celym obličejíku a na hlavičce a to jen proto, že jsem jí v obchoďáku nesundala flísovou čepičku… :evil: tak teď už si dávám bacha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
26.10.12 10:09

Máte zkušenost s řepíkem? Malý má 4 týdny a potničky se mu pěkně rozjely po obou tvářičkách a pod krkem. Právě jsem ho potřela vyluhovaným řepíkem a uvidím, jestli se pokožka zklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
26.10.12 10:11

Na potničky se nám nejvíc osvědčil Excipial U Lipolotio, stačilo 2 dny mazat a byly pryč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tinina
26.10.12 10:35

Nam rychle pomohl cerny caj, potrela jsem tamponkem, neoplachovala

• Citovat
  • Upravit
117
17.5.13 08:10

Fungicidin

I když je tahle diskuze už trochu starší, nedá mi to, abych se s maminkami, které řeší stejný problém jako my před dvěma týdny, nepodělila o své zkušenosti. Třeba to někomu pomůže…

Dcera se v 6. týdnech osypala dost, a přestože jen na obličeji, vypadalo to fakt hrůzostrašně. Na internetu a především tady na emiminu jsem našla spoustu tipů, jak na potničky - heřmánkový a řepíkový odvar, Bepanthen (na ten jinak nedám dopustit), černý čaj, Sudocrem a další a další. Všechno jsme vyzkoušely, ale nic nepomohlo. :nevim: Až mi naše pediatrička doporučila Fungicidin (je bez lékařského předpisu). V případě, že by ani to nezabralo, Tanno Hermal. Ale světe div se, po Fungicidinu téměř okamžitá úleva. Sice tedy nevím, co jsme to přesně měly, protože tahle mast je proti kvasinkovým onemocněním kůže, ale rozhodně za mě velká spokojenost. Dcera je teď zase ukázkové hlaďoučké miminko. :srdce: Jinak taky na pleť příležitostně používáme Excipial Kids a ten mi dr. s nadšením odsouhlasila taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.6.13 07:43

Já jsem to zkusila potírat mateřským mlékem během každého kojení a je to super. Mizí to hrozně rychle.
Teď, za 24h od začátku kůry tam má zase jen jeden pupínek - tak jak to začalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HelBar
6.8.13 15:51

Nám se osvědčilo bambucké máslo. Nevím, jestli to jsou ještě potničky, nebo nějaká novorozenecká vyrážka z horka, ale po umytí černým čajem a pak namazání máslem do rána to nejhorší zmizelo.

• Citovat
  • Upravit
28
20.2.17 18:10

Jestli můžu poradit tak nám pomohlo natřít obličej 2× denně Vigantolem vitamín D co se předepisuje dětem poradily mi to známe a nám to hodně pomohlo do týdne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí