Potrat - ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3241
5.2.12 10:32
bojjjko píše:
Crystal87 píše:
bojjjko píše:
annamat9 píše:
Ono je tady vše bráno do extrémů. Nebo mi to alespoň tak připadá. Jak jsem psala, jsem taky toho názoru, že prostě dítě může být šikanováno a je defakto úplně jedno jakou má osobnost. Jiná míra je na škole na vesnici a jiná zase na škole ve městě. Já jsem jako dítě chodila na údajně nejlepší školu v Liberci (dneska je ta škola soukromá a platí se 2500 za měsíc školné). A tam nám bylo opravdu hodně dáváno najevo, že jsme socky a bohužel nejen od dětí, ale i od učitelů. Evidentně to tam spělo. Jako škola byla fakt dobrá, ale jen pro „vyvolené“. Nám místo toho, aby nám pomohly tak na nás házely špínu. Dokonce jsem ještě v 18ti řešila trestní oznámení, které na mě ředitel podal. :roll: :roll:Hrozně mě překvapuje, že všichni píšete, že peníze budou a my nebudem. A že to není důležité. Přijde mi, že jste ze střední vrtvy a nikdy jste neřešily, že nebudete mít ani na jídlo. Já nemám nikoho, kdo by mi přihodil nějaké peníze, nebo mi v těžké finanční tísni pomohl. teď jsem měla holku nemocnou a stále nemocná je, co 10 dní musím kupovat antibiotika za 150 až do března. Léky pro ní mě zatím stály přez 500, pobyt v nemocnici 800, což bylo nad náš limit. Peníze nám opravdu vychází do halíře přesně. Musela jsem si půjčit, a už jsem v kolotoči, protože mi ty peníze budou zase chybět příští měsíc. To jsem se snažila já i některé tady zakladatelce říct. Stále jí nemusí někdo pomáhat. Mě třeba nikdy nikdo nepomohl. Holka má rozbitou postýlku a já prostě nemám na novou, má ji otočenou a spí na zemi. Snažím se šetřit na nějakou použitou, ale pod 500 se nevlezu a nemám to kde ušetřit. Prostě život není procházka růžovým sadem a zakladatelka si musí hodně dobře promyslit, jestli na to bude mít nebo ne. Nepsala jsem jí nikdy ať jde na potrat. Pokud má rodinu, která ji bude podporovat a ví, že přítel je schopnej pracovat a není to nemakačenko tak ať si dítko nechá. Pokud ale ví, že tohle mít nebude tak by to byla velká chyba si dítě nechat. Aby pak nemusela řešit, co mu dát najíst.
Souhlasím :pankac: ten kdo píše-PENÍZE BUDOU MY NEBUDEM,nikdy,zdůraznuji nikdy nemohl zažít to,že byl bez peněz…Je to vážně strašný být bez peněz a to člověk kupuje jen to nutný :think:
vidíš já to zažila že jsme neměli na na chleba)bylo to v době kdžy jsem ještě rodinu ani manžela neměla a bla jen s maminkou) ale i tak peníze nejsou na prvním místě..jsou důležitý bez nich to bohužel nejde
Máš pravdu,bohužel to bez nich nejde :roll:

Ono je něco jiného být bez peněz sama a být bez peněz a mít děti. Fakt jsou výčitky hrozný.

Já si kolikrát říkám, že se odstěhuju na vesnici a pořídim si slepice, prasátko, králíčky zasadím si brambory, zeleninku a budu redy :lol: :lol: Bohužel začínám mít pocit, že to jinak ani nepůjde a že za pár let, ti, kteří budu takovýhle hospodářství mít, budou za vodou. Protože tam, kam to spěje teď .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KKKytičkaaa
5.2.12 10:39

Já si myslím, že přesně tak jak člověk ´´bohatej´´ pomlouvá nebo řeší ty ´´chudší´´ tak přesně mi příde, že vy takhle pomlouváte naopak ty bohatý.Věty typu, že ať se děti nebavěj s takovejma co maj značkový věci, tak to je přesně učíte to co dělají někteří druzí.Tak se nadtím zamyslete.

Pouze jsme napsala svůj názor.
Jednou jsem zažila dobu bejt bez peněz a prostě už to nikdy nechci zažít…A nechci,aby to potkalo i moje děti, to je snad na tom něco špatného?
Je špatného, že radši se nějak s přítelem zajistíme a nesekáme děti jak na běžícím páse a pak nemáme co jim dát k večeři?Protože mi některej přístup tak příde.

Mám k tom své důvody a byl to prostě jen můj názor.Tak jak respektuji názory ostatních, tak zas čekám, že bude respektován názor můj!

Nikdy se nestalo,že bych někomu něco nepřála, všem přeju jen to nejlepší.Nikdy jsem nezáviděla a doufám, že nikdy závidět nebudu,protože věřím že každým svým štěstím strůjcem.

Pokaždý když můžu dát bezdomovci peníze dám mu je, když můžu přispět na děti v domově udělám to, když můžu přispět na nějakou organizaci na pomoci psům,dětem,lidem udělám to.A proto si nemyslím, že bych byla špatnej člověk, jen kvůli tomu, že se chci nějakým způsobem zajistit že jednou snad svým dětem dopřeju se někam podívat,něco si dopřát.Kvůli tomu si nemyslím, že jsem špatná.

• Citovat
  • Upravit
708
5.2.12 10:41
annamat9 píše:
bojjjko píše:
Crystal87 píše:
bojjjko píše:
annamat9 píše:
Ono je tady vše bráno do extrémů. Nebo mi to alespoň tak připadá. Jak jsem psala, jsem taky toho názoru, že prostě dítě může být šikanováno a je defakto úplně jedno jakou má osobnost. Jiná míra je na škole na vesnici a jiná zase na škole ve městě. Já jsem jako dítě chodila na údajně nejlepší školu v Liberci (dneska je ta škola soukromá a platí se 2500 za měsíc školné). A tam nám bylo opravdu hodně dáváno najevo, že jsme socky a bohužel nejen od dětí, ale i od učitelů. Evidentně to tam spělo. Jako škola byla fakt dobrá, ale jen pro „vyvolené“. Nám místo toho, aby nám pomohly tak na nás házely špínu. Dokonce jsem ještě v 18ti řešila trestní oznámení, které na mě ředitel podal. :roll: :roll:Hrozně mě překvapuje, že všichni píšete, že peníze budou a my nebudem. A že to není důležité. Přijde mi, že jste ze střední vrtvy a nikdy jste neřešily, že nebudete mít ani na jídlo. Já nemám nikoho, kdo by mi přihodil nějaké peníze, nebo mi v těžké finanční tísni pomohl. teď jsem měla holku nemocnou a stále nemocná je, co 10 dní musím kupovat antibiotika za 150 až do března. Léky pro ní mě zatím stály přez 500, pobyt v nemocnici 800, což bylo nad náš limit. Peníze nám opravdu vychází do halíře přesně. Musela jsem si půjčit, a už jsem v kolotoči, protože mi ty peníze budou zase chybět příští měsíc. To jsem se snažila já i některé tady zakladatelce říct. Stále jí nemusí někdo pomáhat. Mě třeba nikdy nikdo nepomohl. Holka má rozbitou postýlku a já prostě nemám na novou, má ji otočenou a spí na zemi. Snažím se šetřit na nějakou použitou, ale pod 500 se nevlezu a nemám to kde ušetřit. Prostě život není procházka růžovým sadem a zakladatelka si musí hodně dobře promyslit, jestli na to bude mít nebo ne. Nepsala jsem jí nikdy ať jde na potrat. Pokud má rodinu, která ji bude podporovat a ví, že přítel je schopnej pracovat a není to nemakačenko tak ať si dítko nechá. Pokud ale ví, že tohle mít nebude tak by to byla velká chyba si dítě nechat. Aby pak nemusela řešit, co mu dát najíst.
Souhlasím :pankac: ten kdo píše-PENÍZE BUDOU MY NEBUDEM,nikdy,zdůraznuji nikdy nemohl zažít to,že byl bez peněz…Je to vážně strašný být bez peněz a to člověk kupuje jen to nutný :think:
vidíš já to zažila že jsme neměli na na chleba)bylo to v době kdžy jsem ještě rodinu ani manžela neměla a bla jen s maminkou) ale i tak peníze nejsou na prvním místě..jsou důležitý bez nich to bohužel nejde

Ono je něco jiného být bez peněz sama a být bez peněz a mít děti. Fakt jsou výčitky hrozný.

Já si kolikrát říkám, že se odstěhuju na vesnici a pořídim si slepice, prasátko, králíčky zasadím si brambory, zeleninku a budu redy :lol: :lol: Bohužel začínám mít pocit, že to jinak ani nepůjde a že za pár let, ti, kteří budu takovýhle hospodářství mít, budou za vodou. Protože tam, kam to spěje teď .....

Je ta tak :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
5.2.12 10:42
annamat9 píše:
bojjjko píše:
Crystal87 píše:
bojjjko píše:
annamat9 píše:

Já si kolikrát říkám, že se odstěhuju na vesnici a pořídim si slepice, prasátko, králíčky zasadím si brambory, zeleninku a budu redy :lol: :lol: Bohužel začínám mít pocit, že to jinak ani nepůjde a že za pár let, ti, kteří budu takovýhle hospodářství mít, budou za vodou. Protože tam, kam to spěje teď .....

Annamat, tak toto je podle mě pravda. Když je krize, tak na vesnici se vždycky něco k jídlu najde. A nejen to. My třeba topili elektrikou, ale protože její cena neúměrně rostla, tak jsem přešli na dřevo. Dřevo děláme sami (samozřejmě po domluvě se správcem lesa). No a úspora je 40 000 za rok. Ted´už možná víc, protože ceny za elektriku rostou. Mohl by udělat toto člověk někde v paneláku?
A s těmi slepicemi atd. máš taky pravdu. My sice zatím nic takového ještě nezavedli, ale kdyby bylo nejhůř, tak možnost máme.
Jinak je taky možnost u sedláka koupit brambory, cibuli na uskladnění, ale to může i člověk z města, akorát třeba o tom neví. (Nemyslím brambory a cibuli někde u silnice, tam je to drahý.
Ale to už jsem tedy opravdu hodně mimo téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KKKytičkaaa
5.2.12 10:43

A bohužel ať se nám to líbí nebo ne, peníze je jedna z nejdůležítějších věcí, které potřebuje.Rozhodně k těm nejdůležitějším patří.Protože bez těch peněz, nemáte co jíst, nemáte už ani co pít a pod.Prostě to je dobou,bohužel je to smutné,ale nikdy z nás to nezmění.

• Citovat
  • Upravit
708
5.2.12 10:44
KKKytičkaaa píše:
Já si myslím, že přesně tak jak člověk ´´bohatej´´ pomlouvá nebo řeší ty ´´chudší´´ tak přesně mi příde, že vy takhle pomlouváte naopak ty bohatý.Věty typu, že ať se děti nebavěj s takovejma co maj značkový věci, tak to je přesně učíte to co dělají někteří druzí.Tak se nadtím zamyslete.

Pouze jsme napsala svůj názor.
Jednou jsem zažila dobu bejt bez peněz a prostě už to nikdy nechci zažít…A nechci,aby to potkalo i moje děti, to je snad na tom něco špatného?
Je špatného, že radši se nějak s přítelem zajistíme a nesekáme děti jak na běžícím páse a pak nemáme co jim dát k večeři?Protože mi některej přístup tak příde.

Mám k tom své důvody a byl to prostě jen můj názor.Tak jak respektuji názory ostatních, tak zas čekám, že bude respektován názor můj!

Nikdy se nestalo,že bych někomu něco nepřála, všem přeju jen to nejlepší.Nikdy jsem nezáviděla a doufám, že nikdy závidět nebudu,protože věřím že každým svým štěstím strůjcem.

Pokaždý když můžu dát bezdomovci peníze dám mu je, když můžu přispět na děti v domově udělám to, když můžu přispět na nějakou organizaci na pomoci psům,dětem,lidem udělám to.A proto si nemyslím, že bych byla špatnej člověk, jen kvůli tomu, že se chci nějakým způsobem zajistit že jednou snad svým dětem dopřeju se někam podívat,něco si dopřát.Kvůli tomu si nemyslím, že jsem špatná.

Nic si z toho nedělej. A špatná určitě nejsi. Jsi zodpovědná a to je jen dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
5.2.12 10:45
bojjjko píše:
annamat9 píše:
bojjjko píše:
Crystal87 píše:
bojjjko píše:
annamat9 píše:

Je ta tak :hug:
bohužel tot ak není moje teta má hospodářtví ve velkém ale fakt ve velkém no zadlužený jsou kvůli tomu až na půdu…moje mamina resp její řpítel to taky ruší protože se to prostě envyplatí v dnešní době…jako mít pár kousků na sebe ano ale člověk musí mít pole aby sušil seno ssekal trávu apod a i tak to zase sežere všechen čas tkaže ono to takový terno jak to vypadá orpavdu není
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
5.2.12 10:48

Mě osobně taky vytáčí, když někdo říká, že peníze nejsou důležitý. To může říct jen někdo, kdo jich má dostatek. POkud nebudeš mít peníze tak ti je láska, zdraví i děti k ničemu. Protože bez peněz nebudeš mít na jídlo, tím pádem přijdeš o zdraví, o děti, max ta láska ti zůstane někde pod mostem.

A s vesnicí je to opravdu pravda,zatímplánuju jen pronajmout si zahrádku, ale na nic kloudného ve městě nemůžu narazit. Teď je po tom asi scháňka. Až jednou budu něco kupovat tak na vesnici s pozemkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
5.2.12 10:48

Kytičko, já děti neučím, s kým se mají bavit. A ani pořádně nepoznám, co je a co není značkový, protože to jde tak mimo mě, že se v tom prostě nevyznám.
Pro mě osobně kupovat pořád nové a nové věci, zbavovat se starých, které ještě dobře slouží atd., znamená ekologickou katastrofu a naprostou duchovní vyprahlost.
Totiž ty důsledky neustálého nakupování 3,14čovin jsou mnohem hlubší. Dneska v mnoha případech nejde o to, že neuživím, ale že nebudu moci utrácet za hovadiny.
Sophinka někde psala, že výlet nemusí být drahý, takový výlet za pokladem s batohy na zádech je naprosto bezkonkurenční a nemusí stát ani korunu. jenže to chce trochu fantazie a té se nám už asi nějak nedostává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
5.2.12 10:51
bohužel tot ak není moje teta má hospodářtví ve velkém ale fakt ve velkém no zadlužený jsou kvůli tomu až na půdu…moje mamina resp její řpítel to taky ruší protože se to prostě envyplatí v dnešní době…jako mít pár kousků na sebe ano ale člověk musí mít pole aby sušil seno ssekal trávu apod a i tak to zase sežere všechen čas tkaže ono to takový terno jak to vypadá orpavdu není

Tak já se bavím opravdu jen o tom pro sebe. Zasadit si pro svojí potřebu, to se určitě vyplatí. Slepicím dáš zbytky to samé praseti (i když do toho bych asi nešla) králíkům trávu a člověk má vystaráno.

Příspěvek upraven 05.02.12 v 10:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
5.2.12 10:51

Kytičko, že bez peněz není, co jíst, to by se snad dalo ještě uznat, ale že by nebylo ani co pít? Já piju vodu z vodovodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
5.2.12 10:52

Holky :mavam: toto už je mimo mísu,nezaložíme si jinou diskuzi??? ať nám někdo nenadá,že se nedržíme tématu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
5.2.12 10:52
eva valoi píše:
Kytičko, že bez peněz není, co jíst, to by se snad dalo ještě uznat, ale že by nebylo ani co pít? Já piju vodu z vodovodu.

NO ale i ta se platí :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KKKytičkaaa
5.2.12 10:54

Ale pokud třeba nebudeš platit poplatky, tak neni ani voda, protože ti ji zastaví.
Tak jsem to myslela.

• Citovat
  • Upravit
14809
5.2.12 10:54
annamat9 píše:
eva valoi píše:
NO ale i ta se platí :nevim: :nevim: :nevim:

No pak jedině k obecní studni. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí