Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Alexankazoeyna píše:
Jaký máte názor na postižené děti, nebo spíš na jejich maminy které dopředu vědí, že dítě bude,, de*il " a měly by jít na potrat a místo toho čerpají ze státu akorát peníze a stěžují si jak je složité být doma s postiženým děckem.
Mám jednu takovou ve svém okolí a nejradši bych ji nafackovala. Chápu ty co už nemůžou na potrat nebo se neco stane u porodu, ale když to vědí dopředu tak mi to přijde nějaké divné
Ty jsi teda výkvět holka, tebe bych fakt „chtěla“ mít za kamarádku. Tvoje známá by spíš měla nafackovat tobě.
Tam je spíš otázka proč tebe ten její příběh tak vytáčí? Čím tě tak zasahuje? Podle mě je úplně v pořádku, že se maminka rozhodla jak se rozhodla (kdo ví kdy v které fázi těhotenství se o postižení dítěte dozvěděla a zda na potrat už nebylo pozdě) je tam tolik proměnných..kdo ví jestli kdybys nešla životem v jejích botách tak bys nakonec nejednala stejně.
Na sídlišti máme teď už cca 40 letou ženu s Downem. Je hrozně oblíbená, normalne pracuje v organizaci pro tyto lidi, všechny zná, pozdraví. Nevynecha jako velky fanoušek jediný hokej. Tenkrát ji i hokejisté dali k narozeninám obří kytici růží. Je skvělá, v té době nebyli žádné screeningy a já si kolikrát říkám, byla by tu vůbec, kdyby takový ultrazvuk byl? Její máma má ještě 2 zdravé děti. Ať si každý rozhodne sám. Nechápu, proč píšeš de.. l
@Alexankazoeyna sorry jako, ale sama se vyjadřuješ jako de.il, takže kdyby se to poznalo dřív, kdo ví jak by se tvoje mamka rozhodla. Ja každou, která si takové dítě nechá, obdivuju a vlastně lituji. Já sama nevím jak bych reagovala a jsem ze srdce vděčná že jsem to řešit nemusela.
Také bych šla na potrat. Rozhodně však nesoudím ty, co jednají jinak. Ani jim nezávidím peníze ze státního rozpočtu. Jsou zde jiní, kteří čerpají a rozmnožují se kvůli toho o stošest. Ti mi vadí. Také se mi nelíbí hrubé vyjadřování o postižených lidech, je to hloupé a krátkozraké. Je třeba si uvědomit, že postiženým se může stát kdokoliv z nás i v průběhu života.
Čekala jsem dítě s genetickou vadou a na potrat jsem šla. Nikdy bych si ale nedovolila takhle soudit ty, které si takové dítě nechají. Dokud tím neprojdeš, tak nepochopíš, jak moc je takové rozhodnutí těžké a ne každá žena se dokáže smířit s tím, že zabije své dítě. Obdivuju každou ženu, která si takové dítě nechá. Tobě absolutně nepřísluší někoho soudit. Vyspělost společnosti se pozná podle toho, jak se dokáže postarat o své nemocné a postižené. U tebe se bohužel vyspělost neprojevila.
A co bys řekla, na postižený dítě…co se stane postižený díky porodu kleštema. Znám osobne jednu paní, už ji je 37let. A má velmi závažné poškození mozku a deformaci hlavy. Co stím mají dělat její rodiče? Jako dát jí jako mimino k adopci nebo jak? Jsi pěkná husa zakladatelko!
@Alexankazoeyna, myslím si, že jediný de.bil hoden facky jsi ty.
Tak já mám to nevědomé postižené dítě, kdybych se mohla rozhodnout, neměla bych ho. Ale mám pocit, vzhledem k tomu, jak jsi to napsala, že závidíš i neštěstí
O prachy tedy opravdu nejde. Pro vysávání státního rozpočtu si ty maminky ta děcka opravdu nenechávají
![]()
@Alexankazoeyna Postizené dítě bych dobrovolně na svět neprivedla, ale druhé nesoudim. Snad nikdy není takový magor aby porodil nemocne dítě jen kvůli tomu aby čerpali davky od státu.
@lampicka11 píše:
A co bys řekla, na postižený dítě…co se stane postižený díky porodu kleštema. Znám osobne jednu paní, už ji je 37let. A má velmi závažné poškození mozku a deformaci hlavy. Co stím mají dělat její rodiče? Jako dát jí jako mimino k adopci nebo jak? Jsi pěkná husa zakladatelko!
Umíš číst? Zakladatelka psala, že pokud se to stane při porodu, tak to chápe. To asi nejsou ty případy, které myslela.
@Alexankazoeyna Starej se raději o sebe. Myslíš jako, že si ty maminy nechají dítě s nějakou vadou, aby mohli sosat peníze od státu jo? Matka v sobě nosí 9.mesiců dítě a pak ho dá jen tak pryč? Každá to nedá jen tak jít na potrat, když má k tomu dítěti co nosí pod srdcem nějaký vztah. A ti rodiče co čerpají od státu peníze, je jen hrstka, co to dítě s postižením stojí!
Někteří závidí i to, že máte na vlastním pohřbu pěkné počasí.