Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Johnny7 máš těchto nikdY jsem chlapy neviděla se třeba na novinkách nebo idnesu pohadat. Vsude samé dobrý den děkuji a rád jsem s Vámi hovořil
![]()
Postižení mají to neštěstí, že jsou pro normální společnost většinou nepřijatelní, nesnesitelní, a nepoužitelní.
Máme tuhle tragédii v rodině, a je to věčné psychické vyčerpání a otrava. Bohužel.
@Anonymní píše:
Postižení mají to neštěstí, že jsou pro normální společnost většinou nepřijatelní, nesnesitelní, a nepoužitelní.
Máme tuhle tragédii v rodině, a je to věčné psychické vyčerpání a otrava. Bohužel.
Pro mě moje dcera otrava není. Je to moje sluníčko, které miluju takové, jaké je.
@Johnny7 jsou různé druhy postižení někteří jsou třeba slepí někteří hluší nebo na vozíčku není jen mentální Retardace.
@Jančakecalka píše:
Pro mě moje dcera otrava není. Je to moje sluníčko, které miluju takové, jaké je.
Ano, ale myslell jsem okolí, pohledy, řeči, ať jde ten de-bil pryč, atd. Ne každý je povinen postižené tolerovat.
@Johnny7 píše:
Vy se tady máte tak rády, až byste se povraždily.
Dříve ženy nesměly do armády, protože by se mezi sebou postřílely, někdy by to ani škoda nebyla.
Ať žije ženská nevraživost.
Bravo, potlesk.
To je hloupost. Copak neznas starej dobrej vtip: skoda, ze zeny nevladnou, nebyly by zadne valky. Staty by spolu akorat nemluvily.
@Johnny7 píše:
Ano, ale myslell jsem okolí, pohledy, řeči, ať jde ten de-bil pryč, atd. Ne každý je povinen postižené tolerovat.
Já je toleruju, nic proti nim nemám, snažím se pomáhat, když někteří umí pouze nadávat a urážet považuji je za ubozaky. Kdyby byl dotyčný v takové situaci, mluvil by jinak. Lidska společnost nemá soucit místo toho je pohoršena, smutné.
@Alexankazoeyna píše:
Jaký máte názor na postižené děti, nebo spíš na jejich maminy které dopředu vědí, že dítě bude,, de*il " a měly by jít na potrat a místo toho čerpají ze státu akorát peníze a stěžují si jak je složité být doma s postiženým děckem.
Mám jednu takovou ve svém okolí a nejradši bych ji nafackovala. Chápu ty co už nemůžou na potrat nebo se neco stane u porodu, ale když to vědí dopředu tak mi to přijde nějaké divné
Tohle slysim poprve, ze si nekdo nechal postizene dite aby cerpal penize od statu (nevyvracim ti to). Pokud bych cekala postizene dite, sla bych na potrat. Nemam na to psychicky ani jinak. Chci zdrave dite, ktere bude jednou sobestacne a ktery bude partak. A ani prispevek od statu by na tom rozhodne nic nezmenil. Naopak obdivuji ty, kteri se rozhodli si dite nechat a obetovali se mu, zustali doma atd. V tom pripade je prispevek velmi na miste a myslim, ze rodice postizenych deti na tom rozhodne nijak nevydelavaji. Taky nemyslim, ze jsou ty prispevky v takove vysi aby to byl dobry byznys ve srovnani se zdravim jejich ditete.
@Berry77 píše:
Mě by jen zajímalo, jestli jsou tihle provokatéři najmutí od admina, nebo debilní od přírody
To bude od přirození… ![]()
@Alexankazoeyna píše:
Jaký máte názor na postižené děti, nebo spíš na jejich maminy které dopředu vědí, že dítě bude,, de*il " a měly by jít na potrat a místo toho čerpají ze státu akorát peníze a stěžují si jak je složité být doma s postiženým děckem.
Mám jednu takovou ve svém okolí a nejradši bych ji nafackovala. Chápu ty co už nemůžou na potrat nebo se neco stane u porodu, ale když to vědí dopředu tak mi to přijde nějaké divné
Já bych nafackovala takovému debilovi, jak jsi ty. Nezasloužíš si nic lepšího, než ránu mezi oči. Větší odpad jsem neviděla. Vědět, že porodím něco tak bezcitného a sobeckého, jak jsi ty, tak půjdu taky na potrat.
Nemyslím si, že by si někdo nechával postižené dítě kvůli příspěvkům. Po příspěvcích obvykle záměrně jdou ti, co se jim nechce nic dělat. To se moc neslučuje s péčí o postižené dítě, která bývá o dost náročnější, než péče o zdravé dítě… Osobně bych si postižené dítě nenechala, kdybych o postižení věděla dopředu. Vycházím z toho, že bych sama pro sebe dobrovolně nezvolila život postižené, tak bych to nechtěla ani pro své dítě… Jinak znám jednu paní, která má děti dvě (obě na svůj věk zaostalé, ale ne postižené) a žije ze sociálních dávek, přesto dvě těhotenství ukončila poté, co jí na screeningu vyšlo, že budou těžce postižené. Takže to rozhodnutí nezávisí na tom, jestli jste socka… Spíš půjde o celou řadu důvodů. Hormony, to jak dlouho se ty ženy snažily počít, jestli kvůli věku budou moct někdy mít další dítě, pouto, které si už vytvořily, víra, nebo třeba jen vnitřní pocit… Jsme každý jiný. Stejně důvody druhého nepochopíte, i kdyby vám je stokrát vysvětlil, pokud to vy máte nastavené jinak. Je zbytečné se tím zabývat…
Přesně tak…