Potraviny navíc?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
1.8.22 09:42

Musíš to nabídnout, co máš na výměnu spíš lidem, které máš blíž. Takže asi hledej na fb nějakou skupinu, která je určena pro obyvatele Prahy.
Maso v mrazáku mám. Ale to je ti k ničemu, když jsem 2,5-3h. daleko. To se ti nevyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.8.22 09:45

Najdi si na FB swap skupinu ve tvém okolí, na P4 funguje třeba celkem fajnově. Můžeš na oplátku nabídnout třeba i službu (úklid, venčení psa, hlídání mazlíčků po čas dovolené, nebo nevím, co umíš ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
1.8.22 09:46

@Keyllah kromě mobilu a starého ntb nic nemám, na noční brigádu jdu až ve čtvrtek, ale to mi vyplatí až v pátek a to je téměř týden a ty peníze z ní použiji na lítačku, ne na jídlo, mám to všechno rozpočítané našponu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.8.22 09:48

@Vlcimlha A ty nemáš doma nějaké základní potraviny? Těstoviny, luštěniny, mouku, olej, kečup..? Taky si můžeš udělat výlet na ovoce, mrkej, teď je toho mraky: https://www.na-ovoce.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.8.22 09:48

Asi si budeš muset najít druhou práci. Zvýšit celkově příjmy. Takhle přece nejde fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
1.8.22 09:57

@Kelsey většinu mého příjmu pojme nájem, druhou práci mám, ale jen cca 3×, 4× do měsíce, protože už fyzicky moc nezvládám.
@unuděná mám doma těstoviny, ajvar, v mrazáku jeden špenát a posledního tuňáka, už teď jsem několik dní spíš nejedla, abych vydržela, hodně piju čaj a kávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.8.22 09:58

Tak si najdi spolubydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.8.22 09:59

@Vlcimlha Hlavu vzhůru. Máš někde po ruce Lidl? Když si vyčíhneš správný čas, prodávají tam za 25,– celou přepravku ovoce a zeleniny dvojkové kvality, ale bývá to fakt super, většinou brambory, cibule, mrkev, lehce povadlé papriky, saláty, banány atd. Anebo jdi na třešně, jablka, špendlíky. Kdyby ses dostala do lesa, jsou borůvky, maliny, ostružiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.22 10:01

Pomohla bych, ale jsem z daleka.
Líbí se mi, že nabízíš solidně i něco na výměnu, pusobis důvěryhodným dojmem…
Když Ti každá z diskuze pošleme na účet 20kc, co holky? Nás to nezabije a Tobě pomůže.
Kdyžtak napiš číslo účtu, začnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31286
1.8.22 10:04

Když si koupíš za dvacku čočku, tak tě zasytí na dýl a líp než kousek masa ;)
Obecně luštěniny jsou dobrou alternativou, ve kterých máš dost energie a živin. Různé hutnější polévky z luštěnin, čočka, fazole,…, upéct si doma chleba (obyčejný recept z hladké mouky a sypaného droždí ti vyjde na pár kaček.
Maso je teď drahý jako pes, taky ho omezujeme.
Teď mi přišlo vtipný, že sem s přítelem přes dva roky a až minulý týden z něj vypadlo, že má hrozně rád sojové maso, mě vůbec nenapadlo se ho zeptat :) Takže zrovna dneska si z pytlíčku za dvacku z Tesca budem dělat „čínu“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
1.8.22 10:05
@unuděná píše:
@Vlcimlha A ty nemáš doma nějaké základní potraviny? Těstoviny, luštěniny, mouku, olej, kečup..? Taky si můžeš udělat výlet na ovoce, mrkej, teď je toho mraky: https://www.na-ovoce.cz/

To jsem neznala, díky za odkaz. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
1.8.22 10:09

@CernaKocka PresCest to je milé, děkuji, ale raději bych osobně v Praze převzala něco k jídlu, takto se obávám, že když bych na to kývla, budu za někoho, kdo natahuje jen ruku jako na ulici a to já nejsem, snažím se opravdu seč můžu poslední týdny, ale prostě to teď nezvládám, už tady sem si přečetla, že jen škemrám a to je pro mě těžké, samotný příspěvek se mi těžce psal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31286
1.8.22 10:09

A pak bych zvážila to spolubydlení, protože tohle může být dlouhodobý problém a za měsíc na tom můžeš být stejně jako teď. Jinak pokud většinu tvého příjmu pojme nájem, zvaž příspěvek na bydlení, i kdyby to bylo pár stovek, tak lepší než drátem do oka, jak se říká… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
1.8.22 10:11

Kolik platíš za nájem?
Náklady na bydlení nesmí překročit třetinu tvého příjmu. Jsi bezdětná, zdravá, tak můžeš sehnat spolubydlení v Praze je těch možnosti milion. Klidně bych bydlela i třeba v suterénu nebo opravdu malé cimře kam se vejde jen postel, dokud bych se trochu nesebrala. Pokud máš dvě práce, tak nechápu, kam peníze dáváš. A musíš vařit ze základních surovin. Sezónních věci (teď můžeš trhat venku), všude jsou cukety, lidé se jich i zbavují, ovoce. Dá se udělat plech buchty s malinami, cuketové placky, cukeťák, luštěniny.. Na maso se vykašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
1.8.22 10:11
@heluska1992 píše:
Testoviny s kecupem no. Za mladá sem taky musela umět vyzit s málem. Ale škemrat na emiminu by me nenapadlo.

Zey nejaky pozraviny doma urcite ma, ja na vysoky furt nemela, resp na jidlo nejak nezbyvalo, tak jsem mela dny, kdy jsem jedla kecup a spagety, cinsky polevky brambory s tvarohem nebo bramboraky apod..tydrn v krizi se takto vyzit da, nenapadlo bx me nekam psat..neverim, ze nekdo doma nema vubec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová