Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kelsey píše:
Nemusí být pravda. Těch 25 tis. i víc není problém, aby si vydělala i na malém městě. A k tomu měla menší nájem. Ale každého volba. Vypadl ji partner. Píše. Tak je třeba najít někoho do spolubydlení. Jinak bude od podzimu každý měsíc hrubě v mínusu.
No právěže kdyby byla schopná vydělat 25 tisíc na malém městě, tak v Praze vydělá 2× tolik
Ano, s tím partnerem je to naprd, člověk prostě musí vždycky myslet na nějaká zadní vrátka. Já jsem třeba 18 let s mužem, ale v každé životní situaci mám „záložní plán“ kdyby cokoli. Ale neodsuzuji nikoho, kdo se prostě spoléhá na partnera naplno.
@Vlcimlha píše:
@PAN66 už jsem to tu psala. Je třeba potvrzení od kurátora, byla jsem v kontaktu s charitou Praha.
@Vlcimlha píše:
@PAN66 už jsem to tu psala, potravinova banka nedává jídlo jen tak, když někdo nemá, ale s potvrzením. Že se to nikdy nestalo, tak to gratuluji, mně se to prostě stalo a vím, že nejsem jediná, kdo se ocitne v podobné situaci. Lidí je dost třeba na ulici, žijí celý život od výplaty k výplatě, ale proto bych na nikoho neposilala jed.
Neposilam jed, ale nechapu to, jsi sama, bezdetna, je to na tobe to zmenit, tohle se ti hude dit dalsi mesice, zmen praci, zvysuj kvalifikaci, prestehuj se nekam, kde nemas tak drahe bydleni
@Vlcimlha Já bych ti nějaké potraviny darovala, klidně bych ti i upekla chleba a rybízový koláč, štangli sekané… Ale Praha je pro mě moc daleko, tam to nepovezu ani nebudu posílat. Snad se někdo ochotný najde blíž.
@Kelsey píše:
Nikdo je nenutí v Praze žít, když si tam neumí dostatečně vydělat. Za 25 tis. může pracovat v jiném městě a žít i levněji. To je každého volba, když trvá na Praze.
Jenže v Praze je více pracovních nabídek. Pokud jde o brigády, je člověk mnohem flexibilnější. Například já jsem před nějakou dobou o víkendech chodila na noční úklid do jednoho sportovního centra. Končila jsem o půlnoci a opravdu si nedokážu představit, jak bych se pak dostávala kamkoli ven z Prahy, pokud bych neměla k dispozici auto. Navíc jízdné taky není zdarma. A co se týče spolubydlení, tak najít si ho, to taky není vůbec tak jednoduché, jak se může zdát. Opět vlastní zkušenost. Jako svobodná, bezdětná, trvale zaměstnaná, nekuřačka a bla bla, prostě celkově ukázková, jsem nedostala ani odpověď. A nezkoušela jsem to jednou. Navíc tyhle nouzovky, jako spolubydlení nebo další práce, kdy po pár měsících je člověk úplně vyždímaný, nejsou prostě udržitelné po delší dobu. Kdyby nic jiného, tak po nějaké době by mě naprosto přešla chuť se vůbec snažit a chodit do nějaké práce.
Zakladatelce doporučuji podat si žádost o příspěvek na bydlení, porozhlédnout se po nějaké potravinové bance v okolí. Asi se i pokusit najít levnější bydlení, ale je otázka, jestli už teď není v nájmu na částce, kdy prostě nic levnějšího sehnat nelze.
@Vlcimlha píše:
Spolubydlení řeším už cca měsíc, přes fb skupiny, po rozchodu, protože jsem zůstala v bytě sama
a nic? Mi meříkej, že v Praze není jediný studentík, který by uvítal bydlení v samostatným pokoji místo na koleji nebo sám v drahém nájmu…
@Mar__tanka1983 ale já nepíšu, že nikde nic není, ale první prohlídka která klapla je v bytě se dvěma dalšími ženami a ty mi to spolubydlení nabízejí od září. Do posledních dní jsme byli i domluveni, že to dobydlime spolu a na nájem ještě přidá. Ale ne.
To jako nemáš rodinu ani nikoho známého? Co by ti půjčili pár korun?
@greenapple to já jsem psala, že mám 3×, někdy 4× do měsíce noční na, na malém rodinném penzionu, mimo svou práci a některý víkend jsem měla doplňování zboží v nejmenované drogerii, jenže minulý měsíc jsem směnu neměla, to až teď, v srpnu budu jako zástup za dovolenou tři víkendy.
Není to tak, že bych čekala, co mi spadne kde.
@Venesí i to jsem zkusila, ptala jsem se dvou osob a nemohou ani stravenkami vypomoct.
@Vlcimlha píše:Šišmarja, nabízíš něco na výměnu, to se dnes běžné dělá, nenatahuješ ruku jak žebrák. Rýpaly pusť z hlavy, to si nesmíš brát, tady jsi na emiminu, tady je 98% lidi dokonalých, zajištěných a mají vše promyšlené dva roky dopředu
@CernaKocka PresCest to je milé, děkuji, ale raději bych osobně v Praze převzala něco k jídlu, takto se obávám, že když bych na to kývla, budu za někoho, kdo natahuje jen ruku jako na ulici a to já nejsem, snažím se opravdu seč můžu poslední týdny, ale prostě to teď nezvládám, už tady sem si přečetla, že jen škemrám a to je pro mě těžké, samotný příspěvek se mi těžce psal.
Takže opakuji, vyměním tvoje kapsy Calibra za dvě stovky, s tím, že ty kapsy použije pro svoje zvíře nebo pro někoho, kdo se o zvířata stará a má málo. Tím bude výměna naplněna.
Kdybych si měla přijet, tak prodělám na benzínu. Takhle je to ok.
Piš hned ![]()
Skoda, že Praha. Klidne bych ti nabalila na tyden, ale taky jsem daleko.
A nic si z toho nedelej. Si zive pamatuju, kdyz jsme s muzem zili pri skole v jednom pokoji a i tak jsme posledni tyden jedli cocku s hrachem
Kdyz začínáš od nuly, tak to jinak nejde ![]()
Vsechny rady padly. Jestli mas testoviny, tak si pulku zapec s tim spenatem, druhou pulku proste mixni s tim tunakem. Nebude to zadna vysoká gastronomie, ale zasyti a porad to bude vyzivnejsi nez rohlik.
A pokud mas aspon tu 50, vezmi dva balíčky hrachu a to ti vystačí.
Drzim palce, at je brzo lip.
@greenapple nárok na příspěvek na bydlení mají osoby bez příjmu, co vidím.
@adresa píše: Šišmarja, nabízíš něco na výměnu, to se dnes běžné dělá, nenatahuješ ruku jak žebrák. Rýpaly pusť z hlavy, to si nesmíš brát, tady jsi na emiminu, tady je 98% lidi dokonalých, zajištěných a mají vše promyšlené dva roky dopředu
Prosím tě pošli mi do SZ číslo účtu, pošlu ti dvě stovky. Posílám kolikrát na účty různých útulku a dočasek a co já vím, co s tím udělajítak je mi jedno, jestli si koupíš kuře nebo čokoládu. Za dve stovky možná obojí, uvař si teplý oběd, vyspi se, projdi se na sluníčku, bude ti lépe fungovat mozek a vymyslíš jak řešit budoucnost. Mozek potřebuje energii
Kapsy si nech pro svého chlupace nebo je dej někomu z útulku, dočasky apod. Nejsem z Prahy a pro naše mám zásobu krmení.Takže opakuji, vyměním tvoje kapsy Calibra za dvě stovky, s tím, že ty kapsy použije pro svoje zvíře nebo pro někoho, kdo se o zvířata stará a má málo. Tím bude výměna naplněna.
Kdybych si měla přijet, tak prodělám na benzínu. Takhle je to ok.
Piš hned
Každý se může dostat do podobné situace. Já takhle živořila asi měsíc l, když jsem byla v zahraničí..
Mouku doma nemáš? V krizi si můžeš upéct domácí chleba, mouka, voda, trochu oleje, sůl a droždí. Z mraženého špenátu v pohodě polívka, pokud máš cibuli, tak opražit cibulku, udělat z mouky zásmažku, rozmíchat, přidat špenát, osolit, provarit a máš polívku na večeři aspoň na tři / čtyři dny.
Těstoviny ti balíček na ten týden na oběd do pátku vydrží. Na porcí 150 g uvařených ti stačí 75 suchých, sice žádná hitparáda ale s tím ajvarem nebo tuňákem se to jako nouzouvka dá.
Jinak ten swap.
Dlouhodobě musíš najít cestu, jak to vyřešit. Držím palce