Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vlcimlha píše:
@unuděná to není řešení, majitelka trvá na tom, aby byl být volný do listopadu, prodluzovala smlouvu o rok již 2×, když jsme byli ještě dva.
Aha, tak to je dost naprd.. A ona to bude prodávat, nebo proč tě chce vystěhovat?
@Havlova píše:
@Vlcimlha Co zkusit darovat plazmu?
A pak ještě vlasy, zuby, ledvinu…
Je to fakt hrozně smutné, když člověk v dnešní době musí uvažovat o rozprodávání sebe samotného, aby se i při zaměstnání uživil. Velká ostuda této společnosti. A jelikož opravdu takových lidí není tak málo, jak by se zdálo na první pohled, tak ten problém vážně není o neschopnosti těch jedinců, kterých se to právě týká. Ale to si spousta lidí uvědomí až tehdy, když dojde i na ně. Což se může každému stát velmi lehce.
Vlčí mlho, přeji hodně štěstí, cítím s tebou. Nech mi případně SZ, kdybych se dozvěděla o něčem, co by ti mohlo pomoct, napíšu.
@Vlcimlha píše:
@Mar__tanka1983 ale já nepíšu, že nikde nic není, ale první prohlídka která klapla je v bytě se dvěma dalšími ženami a ty mi to spolubydlení nabízejí od září. Do posledních dní jsme byli i domluveni, že to dobydlime spolu a na nájem ještě přidá. Ale ne.
Né, já myslela zůstat tam kde seš a sehnat si spolubydlícího
Nabídnout volný pokoj, né se do něj stěhovat.
EDIT: teď sem se dočetla, že máš nájem jen do listopadu, tak to je blbý, no, to asi nemá smysl shánět někoho jiného.
Příspěvek upraven 01.08.22 v 12:16
@unuděná netuším, jak říkám, úplně původní domluva byla rok, poté 2× prodlužovala, ona už je v důchodovém věku téměř, může prodat, což by ale chtělo celkovou rekonstrukci, nebo lidi, co do ní můžou vložit peníze, nebo sama v něm „dobydlí“
@greenapple tak 15 tisíc, abych žila nějak normálně.
@greenapple píše:
A pak ještě vlasy, zuby, ledvinu…
Je to fakt hrozně smutné, když člověk v dnešní době musí uvažovat o rozprodávání sebe samotného, aby se i při zaměstnání uživil. Velká ostuda této společnosti. A jelikož opravdu takových lidí není tak málo, jak by se zdálo na první pohled, tak ten problém vážně není o neschopnosti těch jedinců, kterých se to právě týká. Ale to si spousta lidí uvědomí až tehdy, když dojde i na ně. Což se může každému stát velmi lehce.
Vlčí mlho, přeji hodně štěstí, cítím s tebou. Nech mi případně SZ, kdybych se dozvěděla o něčem, co by ti mohlo pomoct, napíšu.
Když to je těžké, co jiného by jsi poradila? Rodina, která by mohla půjčit aspoň na pár potravin nemá, žádnou kamarádku taky ne, žádná další práce taky nejde a za svůj dospělý život si zvládla koupit je starý notebook a telefon a po jednom měsíci problémů nemá žádné rezervy a nic co by prodala -) je to problém společnosti nebo bude chyba i někde
trochu jinde?
@Keyllah zajímavé, že jsou plné zprávy lidi, kteří nemají v půlce měsíce co jíst, i když jsou na to dva. Že je spousta lidí místo práce na dávkách.
Ja ne.
Nesosám stát, nechodím žebrat, nefetuji, nepiji, ještě živím zvíře, nemám jednu práci, beru i brigády.
A jsem špatná? Ale chápu, je lepší tak nějak do někoho rýpat a šít…jestli to udělá radost, prosím.
Škoda, že nejsem z Prahy, už bych Ti psala o seznam na nákup.
Taky mi pošli do SZ číslo účtu. Odpustím si dneska oběd v kantýně a tu stovečku pošlu tobě. Nebo mi pošli adresu, a já mohu poslat aspoň nějaké suché, trvanlivé jídlo. ![]()
@adresa píše:
@Vlcimlha šup šup, čekám na SZtady to holky poradily spoustu užitečného, tak teď se jen pořádně najís, tím myslím doplnit energii, ne zatláskat žaludek, a pak na tom, co si z rad vybereš, začneš dělat
@Vlcimlha jsem daleko od Prahy, tak vyměnit nemůžu nic, ale klidně se připojím k iniciativě, že ti pošlu 200 stovky na jídlo a ty zvířecí věci se postaráš, aby dostala zvířata. Udělám to ráda a bez jakýkoliv podmínek. A jak jsem pochopila od září by to mělo být lepší, že máš spolubydlení, takže jde o to vydržet srpen. Stane se, taky se mi stalo kdysi před lety něco podobného. To zvládneš.
Kolik proboha platis teď za ten nájem?
Do 15k sežene tu 1+kk, 1+1. Spolubydlení v klidu za 10. To nemáš zas tak nízký ten rozpočet, ale musíš pořádně zabrat v tom hledání teď. Je to vopruz, ale 15k za bydlení v Praze pro jednoho zvládneš sehnat.
@annapal píše:
Co zkusit nějakou swapovaci skupinu na Facebooku? Určitě v Praze nějaká bude. U nás funguje celkem dobře.
Jo na FB je Swap Prague a funguje velmi dobře..
@Vlcimlha píše:
@Keyllah zajímavé, že jsou plné zprávy lidi, kteří nemají v půlce měsíce co jíst, i když jsou na to dva. Že je spousta lidí místo práce na dávkách.
Ja ne.
Nesosám stát, nechodím žebrat, nefetuji, nepiji, ještě živím zvíře, nemám jednu práci, beru i brigády.
A jsem špatná? Ale chápu, je lepší tak nějak do někoho rýpat a šít…jestli to udělá radost, prosím.
Chápu, na nic se tu nesmí ptát, jen litovat a posílat ![]()
Já teda neznám nikoho, kdo by chodil do práce, měl brigádu, byl bez dětí a po měsíci mu došly veškeré rezervy a neměl na jídlo
neměl rodinu a ani kamarády, co by mu stovku půjčili a neměl absolutně žádný majetek, co by šel prodat
Pokud dospělému zdravému člověku dojdou po jednom měsíci finanční rezervy, zároveň nemá žádný majetek, nic, co by šlo prodat, ani rodinu, ani kamarády, co by mu půjčili na základní potraviny, bude někde chyba a nebude to na straně státu ![]()
@lamicina píše:
@Vlcimlha jsem daleko od Prahy, tak vyměnit nemůžu nic, ale klidně se připojím k iniciativě, že ti pošlu 200 stovky na jídlo a ty zvířecí věci se postaráš, aby dostala zvířata. Udělám to ráda a bez jakýkoliv podmínek. A jak jsem pochopila od září by to mělo být lepší, že máš spolubydlení, takže jde o to vydržet srpen. Stane se, taky se mi stalo kdysi před lety něco podobného. To zvládneš.
U mě je to samozřejmě taky bez podmínek.
Tohle Takže opakuji, vyměním tvoje kapsy Calibra za dvě stovky, s tím, že ty kapsy použije pro svoje zvíře nebo pro někoho, kdo se o zvířata stará a má málo. Tím bude výměna naplněna.
jsem zdůraznila jen proto, aby bylo zřejmé, ze jde o výměnu, Vlcimlha odmítá dar.
Tak teď uděláme výměnu dvě a kriticky týden bude překonán.
@Vlcimlha prosím napiš mi sz. Klidně bych ti poslala i potraviny, ale to by šlo až zítra, dnes už ne, a než to dojde…
Peníze budou na účtu hned.
@Keyllah píše:
Když to je těžké, co jiného by jsi poradila? Rodina, která by mohla půjčit aspoň na pár potravin nemá, žádnou kamarádku taky ne, žádná další práce taky nejde a za svůj dospělý život si zvládla koupit je starý notebook a telefon a po jednom měsíci problémů nemá žádné rezervy a nic co by prodala -) je to problém společnosti nebo bude chyba i někdetrochu jinde?
Nemálo lidí žije od výplaty k výplatě, nemají možnost si z platu našetřit, často mají známé a přátele ve stejné sociální skupině. Rodiče můžou být v důchodu a být rádi, že se sami uživí. Třeba je i podporuje, a proto nemá našetřeno. Nevíme, kolik zakladatelce je, takže netušíme, kolik času vůbec měla na to, aby si zvládla našetřit nebo něco tzv. hodnotného koupit. Nevím, jestli všichni, kteří tady zakladatelku odsuzují, někdy zkusili hledat další práci, respektive brigádu k práci. Zaměstnavatelé zrovna neskáčou po někom, kdo má čas jenom o víkendu nebo po večerech. Pochopila jsem to tak, že zakladatelka jednak pracuje, jednak má nějakou brigádu o víkendu. Je to málo? Možná očekává, že by v takové situaci nemusela mít starost o to, jestli bude mít co jíst, a nemusela by mít jedinou možnost bydlení, a to s někým cizím v rozděleném bytě a naprosto bez soukromí. Možná čeká, že když se snaží, tak se to někde odrazí.