Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vlcimlha není pravda…nárok máš pokud dáš víc než 30-35% příjmu za bydlení…podle velikosti města…
Ahoj, chápu že jsi se dostala do těžké situace. Mnohé ti zde již poradily a některé rady jsou dobré. Maso je drahé, to bych bý ttebou na čas z jídelníčku vyřadila. Dá se omezenou dobu fungovat na luštěninách, bramborách s tvarohem, čínských polévkách a těstovinách s kečupem.
Zkus nějaké swapové skupiny v rámci Prahy a třeba tam budeš mít štěstí.
Každopácně to vypadá že máš problém který musíš okamžitě řešit. Pokud ti nestačí mzda na nájem a jídlo, je něco špatně. Okamžitě zkus požádat o příspěvek na bydlení, nebo byt pustit a jít do spolubydlení, to se bude dát najít celkem v pohodě, kor teď když tu nejsou studenti.
Je potřeba snížit náklady a zvýšit příjem, ať už brigádou, nebo třeba změnouzaměstnání za lépe placené. Je mi jasné že to nejde ze dne na den, ale musíš tomu dát prioritu, jinak to bohužel nepůjde.
@Gracetheworld píše:
Ahoj, chápu že jsi se dostala do těžké situace. Mnohé ti zde již poradily a některé rady jsou dobré. Maso je drahé, to bych bý ttebou na čas z jídelníčku vyřadila. Dá se omezenou dobu fungovat na luštěninách, bramborách s tvarohem, čínských polévkách a těstovinách s kečupem.
Zkus nějaké swapové skupiny v rámci Prahy a třeba tam budeš mít štěstí.Každopácně to vypadá že máš problém který musíš okamžitě řešit. Pokud ti nestačí mzda na nájem a jídlo, je něco špatně. Okamžitě zkus požádat o příspěvek na bydlení, nebo byt pustit a jít do spolubydlení, to se bude dát najít celkem v pohodě, kor teď když tu nejsou studenti.
Je potřeba snížit náklady a zvýšit příjem, ať už brigádou, nebo třeba změnouzaměstnání za lépe placené. Je mi jasné že to nejde ze dne na den, ale musíš tomu dát prioritu, jinak to bohužel nepůjde.
Ano, ted je idealni doba, v zari to bude horsi, spousta studentu bude hledat spolubydleni, ted je posledni sance neco najit, chce to ale na nic necekat. Dalsi vec je, co by se delo kdyby zakladatelka sla na neschopenku, muze se stat uraz..nebo ji vyhodi z orace a z UP na tom bude mnohem hur, tohle chce resit ted hned…
Příspěvek upraven 01.08.22 v 11:15
@Vlcimlha píše:
@CernaKocka PresCest to je milé, děkuji, ale raději bych osobně v Praze převzala něco k jídlu, takto se obávám, že když bych na to kývla, budu za někoho, kdo natahuje jen ruku jako na ulici a to já nejsem, snažím se opravdu seč můžu poslední týdny, ale prostě to teď nezvládám, už tady sem si přečetla, že jen škemrám a to je pro mě těžké, samotný příspěvek se mi těžce psal.
Jejda, v klidu.
Pošli číslo do SZ.
Ber to třeba jako půjčku, a až se budeš mít jednou dobře, pomůžeš někomu jinému…
Chápu Tě, taky jsem se tento měsíc dostala na svoji finanční hranici na účtu, a to jsem chtěla ještě dořešit a zaplatit pár věcí, a ačkoliv jindy dělám hrdinku a platím vše co potrebujeme ze svého příjmu a rodičáku, tak jsem to tento měsíc musela porušit ( rezervy a manžel
)- ale tím spíš se umím vžít a chápu, stačí nečekaný výdaj navíc a není to moc příjemný pocit. A pokud fakt nemáš kde brát, brrrr ![]()
Ale zkus situaci lépe pořešit…ať se ti daří!
@Vlcimlha šup šup, čekám na SZ
tady to holky poradily spoustu užitečného, tak teď se jen pořádně najís, tím myslím doplnit energii, ne zatláskat žaludek, a pak na tom, co si z rad vybereš, začneš dělat
Taky ráda pošlu pár kaček, působíš jako rozumná ženská co se prostě dostala do blbé situace. Pošli číslo účtu ![]()
@Havlova píše:
@Vlcimlha Co zkusit darovat plazmu?
@Vlcimlha to zní dobře, o tom jsi neuvažovala?
@Keyllah píše:
@Havlova@Vlcimlha to zní dobře, o tom jsi neuvažovala?
To je pravda, 700 kc za cca 2 hod, prijde, vyplni dotaznik a registr, pak si ji vezme doktor a pokud vse ok jde na odber. Jednou jsem na tom byla, sice ne za oenize, ale bude to stejne.
@Barbucha3 píše:
Kolik platíš za nájem?
Náklady na bydlení nesmí překročit třetinu tvého příjmu. Jsi bezdětná, zdravá, tak můžeš sehnat spolubydlení v Praze je těch možnosti milion. Klidně bych bydlela i třeba v suterénu nebo opravdu malé cimře kam se vejde jen postel, dokud bych se trochu nesebrala. Pokud máš dvě práce, tak nechápu, kam peníze dáváš. A musíš vařit ze základních surovin. Sezónních věci (teď můžeš trhat venku), všude jsou cukety, lidé se jich i zbavují, ovoce. Dá se udělat plech buchty s malinami, cuketové placky, cukeťák, luštěniny.. Na maso se vykašli.
jakkoli s tebou souhlasím, tak to momentálně v Praze znamená, že i člověk s republikově průměrným příjmem a nutností nájemního bydlení sám bydlet nemůže, protože i za malý byt na sídlišti se s poplatky, zvlášť teď, s dranými energiemi, platí 15 tisíc, což při těch +- 38t hrubého, znamená něco kolem či víc než polovinu čistého příjmu
@Keyllah ano, na plazmě jsem byla na Andělu minule úterý, může se chodit jen 2× do měsíce
@annlady píše:
jakkoli s tebou souhlasím, tak to momentálně v Praze znamená, že i člověk s republikově průměrným příjmem a nutností nájemního bydlení sám bydlet nemůže, protože i za malý byt na sídlišti se s poplatky, zvlášť teď, s dranými energiemi, platí 15 tisíc, což při těch +- 38t hrubého, znamená něco kolem či víc než polovinu čistého příjmu
Proto píšu o spolubydlení. Bydlím v Brně, ty nájmy jsou zde nemlich to samé.
Zakladatelko, ty jsi psala, že jsi v bytě zůstala sama, ale hledáš spolubydlení u někoho. Nebylo by efektivnější sehnat si někoho k sobě do bytu? Studenta, maminu samoživitelku?
@unuděná to není řešení, majitelka trvá na tom, aby byl být volný do listopadu, prodluzovala smlouvu o rok již 2×, když jsme byli ještě dva.