Potraviny navíc?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
1.8.22 10:11

Určitě vyřeš to bydlení, tohle je dlouhodobě neudržitelné. Je nutné bydlet v Praze? Spolubydlení je taky řešení, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
1.8.22 10:13
@unuděná píše:
Určitě vyřeš to bydlení, tohle je dlouhodobě neudržitelné. Je nutné bydlet v Praze? Spolubydlení je taky řešení, ne?

Zase Praha je fajn skrz možnosti spolubydlení a brigády.
Takový ty wolty, bolty apod. Dávají slušné peníze a může jezdit na kole. Pracovní doba úplně podle sebe. Škoda, že taková brigáda nebyla, když jsem ji potřebovala při studiu. :D

Příspěvek upraven 01.08.22 v 10:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
1.8.22 10:14
@Vlcimlha píše:
@Kelsey většinu mého příjmu pojme nájem, druhou práci mám, ale jen cca 3×, 4× do měsíce, protože už fyzicky moc nezvládám.
@unuděná mám doma těstoviny, ajvar, v mrazáku jeden špenát a posledního tuňáka, už teď jsem několik dní spíš nejedla, abych vydržela, hodně piju čaj a kávu.

A to nemas v okoli nikoho, rodinu, pratele? Tak zkus tu potravinovou banku, nemas uz zadne penize? Jak se to muze stat? Vo kdybys onemocnela a potrebovala leky nebo jit na pohotovost? Tohle nikdy nepochopim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.8.22 10:15

Taky si myslím, že jediná cesta je spolubydlení, když trváš na životě v Praze. Protože jestli nezvládáš teď. Tak v dalších měsících se dostaneš do úplných problémů. Ono bude daleko hůř a to nebude ani to sezóní ovoce a nic. Na tvém místě bych urgentně hledala spolubydlení nebo jinde levnější bydlení. Teď to do výplaty nějak přečkáš. Ale další měsíc bude to samé a propast se bude zvětšovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.8.22 10:16
@Barbucha3 píše:
Zase Praha je fajn skrz možnosti spolubydlení a brigády.
Takový ty wolty, bolty apod. Dávají slušné peníze a může jezdit na kole. Pracovní doba úplně podle sebe. Škoda, že taková brigáda nebyla, když jsem ji potřebovala při studiu. :DPříspěvek upraven 01.08.22 v 10:14

Jasně no, víc možností. Ale žije se tu sakra draze. Pokud člověk zvládne vydělat alespoň 40 hrubého, tak je určitě lepší zůstat. Ale mám kolem sebe spoustu holek, co stále dělají za 25 hrubého a v půlce měsíce nemají ani na svačinu. Aby jo, když dají 15 za nájem, 3 za energie a zbydou jim dva tisíce na žití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
1.8.22 10:19
@unuděná píše:
Jasně no, víc možností. Ale žije se tu sakra draze. Pokud člověk zvládne vydělat alespoň 40 hrubého, tak je určitě lepší zůstat. Ale mám kolem sebe spoustu holek, co stále dělají za 25 hrubého a v půlce měsíce nemají ani na svačinu. Aby jo, když dají 15 za nájem, 3 za energie a zbydou jim dva tisíce na žití.

Joo právě proto si musí najít to spolubydlení tam. Nemůže dávat většinu příjmu za nájem, který je tam drahý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
1.8.22 10:20

@unuděná lidl mám dál, vím o jaké krabice za pokladnou jde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.8.22 10:21

Nikdo je nenutí v Praze žít, když si tam neumí dostatečně vydělat. Za 25 tis. může pracovat v jiném městě a žít i levněji. To je každého volba, když trvá na Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
1.8.22 10:22

Spolubydlení řeším už cca měsíc, přes fb skupiny, po rozchodu, protože jsem zůstala v bytě sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.8.22 10:23
@Kelsey píše:
Nikdo je nenutí v Praze žít, když si tam neumí dostatečně vydělat. Za 25 tis. může pracovat v jiném městě a žít i levněji. To je každého volba, když trvá na Praze.

Jo, je to tak. Akorát prostě člověk, který si v Praze zvládne vydělat jen 25k nemůže očekávat, že na Malé Skále sežene stejně placenou práci :nevim: Takže půjde dolů i nájem, ale i příjem. Někdy to může být nula od nuly a to pak ta Praha se všemi možnosti brigád vychází líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
1.8.22 10:23
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
1.8.22 10:25

@PAN66 už jsem to tu psala, potravinova banka nedává jídlo jen tak, když někdo nemá, ale s potvrzením. Že se to nikdy nestalo, tak to gratuluji, mně se to prostě stalo a vím, že nejsem jediná, kdo se ocitne v podobné situaci. Lidí je dost třeba na ulici, žijí celý život od výplaty k výplatě, ale proto bych na nikoho neposilala jed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
1.8.22 10:25

@PAN66 už jsem to tu psala. Je třeba potvrzení od kurátora, byla jsem v kontaktu s charitou Praha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.8.22 10:28
@unuděná píše:
Jo, je to tak. Akorát prostě člověk, který si v Praze zvládne vydělat jen 25k nemůže očekávat, že na Malé Skále sežene stejně placenou práci :nevim: Takže půjde dolů i nájem, ale i příjem. Někdy to může být nula od nuly a to pak ta Praha se všemi možnosti brigád vychází líp.

Nemusí být pravda. Těch 25 tis. i víc není problém, aby si vydělala i na malém městě. A k tomu měla menší nájem. Ale každého volba. Vypadl ji partner. Píše. Tak je třeba najít někoho do spolubydlení. Jinak bude od podzimu každý měsíc hrubě v mínusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
1.8.22 10:29
@Vlcimlha píše:
Spolubydlení řeším už cca měsíc, přes fb skupiny, po rozchodu, protože jsem zůstala v bytě sama

Teď studenti odcházejí, tak snad jeden pokoj někde seženeš. Bydlím v Brně a tady se teda spolubydlení shání mnohem snáz než běžný pronájem. Někdy i úplně narychlo za dobré peníze. Jo jsou i přemrštěné ceny, ale dá se najít i v pohodě spolubydlení. Horší to je vždy se zvířaty, ty máš kočku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová