Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@CernaKocka PresCest píše:
A víte co? Pokud je to mimořádne a výjimečně, což u zakl. vypadá, že je slušná a normální, asi bych raději žádala anonymně a doufala, než osobně své známé a přiznala, že nezvládám a pak se se mnou kvůli jednomu měsíci táhla roky nálepka „socky“.
I Fb je už příliš osobní a vidí to známí…
Prostě mimořádka.
Zakladatelkou, do zprávy prosím adresu nebo číslo účtu, něco bych poslala…
já bych to asi měla podobně…nebo takhle dovedu si to představit, jedinej komu bych sii dokázala říct z rodiny je ségra, protože vím, že by neměla mravokárný a výchovný kecy. Jen to podivení, že není rezerva, znám dost lidí, kteří se fakt vyčerpali na kovidu a rezervu ještě nemají novou, jsou rádi, že dejchaj a fakt to nejsou žádní lůzři, prostě dost blbej souběh okolností.
@smile_xxx píše:
Já jsem jí napsala a ona odepsala, nějak jsme se domluvily. Ale detaily psát nechci.
Pěkný! Jsem ráda.
Také jsme se spojili.
Myslím si, že je jí hloupé kontaktovat první, nebo je normálně v práci a snaží se vydělat, pořád bych za tím něco nehledal ![]()
@PAN66 píše:
Spousta lidi a nenavazim se do zakladatelky je financne negramotna, delala jsem jako dobrovolnik v charite a opravdu, dospely lide, kteri nevyjdou, tech je hafo, ale minimum bylo tech, kteri jsoi na tom jak zakladatelka, proste dela neco spatne a musi to resity kin to bydleni, to je velky kamen urazu. U vetsine lidi kdyz se kouknes na prijmy a vydaje vzdy neco pokulhava. Kolik je rodin co nemaji na skolni obedy, ale zajimave ze na cigarety se v rozpoctu penize najdou. takze ne, ja nejsem extra v tomto empaticka..zakladatelka osala, ze byla pres tydnem na plazme, ze proto nemuze ted, fostaka 700 kc a uz je nema, litacku psala ze jeste ma, tak na co to potrebovala? Proc nenakoupila trvanlive levne potraviny, aby teda tech 14 dni vysla, brambory, mrkev, kecup, levne testoviny, cinske polevky atd…za 700 se da udelat nakup a vyjit s tim 14 dni jedna osoba, byt holt to nebude kdovijak zdrave, ale da se s tim prezit, pise, ze ma jen par potravin doma..
Třeba na tu plazmu šla, aby z toho, co dostane, zaplatila nějaké jiné akutní výdaje. Není jenom nájem. Jsou tu i energie, telefon apod. Když se shání brigáda, je například nutné předložit výpis z rejstříku trestů, aspoň většinou. Ten tady není zadarmo, tuším, že stojí stovku. Navíc z prvního příspěvku jsem pochopila, že má asi kočku? Tak ta taky něco stojí. To maso možná chtěla pro kočku. (A opravdu doufám, že tu teď někdo chytrý nenapíše, že ji má dát pryč, když si ji nemůže dovolit.) A co se týče potravin, mně se zdá, že dneska už žádné levné potraviny neexistují. Obyčejný chleba stojí kolem 20 Kč, kilo jablek zhruba stejně. Jasně, může nějakou dobu přežít na dvou krajících chleba a jednom jablku denně. Vždyť kdysi takhle lidi opravdu žili, že
A byli i docela produktivní. Sice občas umřeli rovnou u pásu, ale tak co už. Táta padnul, nastoupilo dítě. Fakt se chceme vrátit do těchto časů?
@adamcoka píše:
Nevíme, jak se do této situace zakladatelka dostala, proč nemá našetřeno a podobně… Je možné, že zakladatelka rodinu nemá, co třeba takové děti z dětských domovů? Její situaci fakt neznáme. Zastávám názor, že člověk by měl mít nějakou rezervu. I když jde do něčeho dražšího, jdu do toho až ve chvíli, kdy mám něco bokem, pro strýčka Příhodu.Ale měla jsem takového kolegu. Žil s mámou, pomáhal jí živit a dostal se do dluhů a insolvence. Dělal u nás na směny, plat prostě základ. Měl psa, udělal by pro něj všechno. Měl i své koníčky, jednou za čas si prostě udělal radost třeba tím, že si koupil sazeničky rajčat, nebo knihu. A prostě se jednou za čas stalo, že přišel, a poprosil o nějakou stovku dvě, že do výplaty nevyjde. A to byl opravdu člověk, který fakt platil, žil „levno“. Ano, mohl si odpustit ty knížky (půjčit si v knihovně…), ale jaký by ten život byl, bez malých radostí?
Mě osobně by asi bylo hloupé, jít za kolegy a prosit o peníze. Když za mnou ten kolega přišel poprvé, taky mi to bylo divné a trochu nepříjemné. A třeba nemá ani ty kamarády (vzhledem k práci a brigádám na ně třeba vůbec nemá čas), a já osobně bych ani kamarády neprosila. Mě bylo trapně i příteli jeden čas přiznat, že jsem vyšla tak tak (kupovala jsem si dioptrické brýle) a poprosit ho, ať za mě cvakne něco, že vrátím.
@greenapple kočky bych se nevzdala, ta má samozřejmě přednost.
Ano, na maso jsem se ptala kvůli němu, je zvyklý dostat přemražené, nakrájené kuřecí, když se vaří, jinak je na konzervach a granulích kupuji kuřecí srdíčka apod, ty jsou za pár korun, ale i ty někdy chybí. Kilo kuřecího v akci už není za stovku, proto je to teď horší…
S některými jsem se spojila, s jednou paní z Prahy jsem domluvená na osobní setkání.
Dekuji za reakce, jen ty negativní mě docela zamrzely, myslím, že je lepší to přejít, než do někoho ještě nějak kopat, nemyslím si, že bych si to zasloužila…
@greenapple je to jak píšeš. Pro mě je zbytečné rozebírat její důvody. Všichni děláme chyby a občas musíme zaplatit, nebudu pitvat co dělá špatně člověk, o kterém nic nevím, nemám k tomu důvod. Přečtu příběh, neoslovi, jdu dál, osloví, popřemýšlím, možná drobností pomůžu, možná nepomůžu, není to povinnost. Na druhou stranu, když dam, tak tím to končí, skládat účty mi nikdo nemusí.
PAN66 má taky pravdu a chápu nedůvěru, je to ok a nikdo nemusí vysvětlovat, proč nedá, jeho věc. Milionkrát se mě příběhy nedotknou a nedám, taky moje věc.
@ontarova.stara píše:
Ja osobne bych radeji pozadala kolegu, ktereho znam, nez cizi lidi na netu.
No a já třeba zrovna naopak. Jsou situace, kdy je člověk prostě radši anonymní. Každý to má jinak. A jestliže někdo někde pracuje za pár šupů, není důvod se domnívat, že kolega na tom bude o tolik lépe.
Ja tuhle situaci taky trochu znam bohuzel. Proste se sejde vic veci najednou plus soucasne zdrazovani a clovek je s penezi v haji. U nas to ted zacina byt lepsi, mame spajz plny surovin, mrazaky plne ovoce, hub a jeste i trochy masa, ale proste na vyskakovani ohledne ovoce a zeleniny nebyva…
@Anonymní píše:
Ja tuhle situaci taky trochu znam bohuzel. Proste se sejde vic veci najednou plus soucasne zdrazovani a clovek je s penezi v haji. U nas to ted zacina byt lepsi, mame spajz plny surovin, mrazaky plne ovoce, hub a jeste i trochy masa, ale proste na vyskakovani ohledne ovoce a zeleniny nebyva…