Potřebujete také dovolenou s miminkem?

86
8.7.18 11:20

Potřebujete také dovolenou s miminkem?

Hezký den, miluji cestování a chtěla bych jet někam s miminkem 2,5měs. K moři nebo po ČR, na víkend nebo týden? Bohužel chlap nemá zájem, tak se chci zeptat, zda se tu najde maminka, která je na tom stejně a potřebuje změnu. Mohli bychom si miminka pohlídat navzájem a zároveň odpočinout, odreagovat. Myslím, že to může být dobrá změna i pro miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
519
8.7.18 11:26

Jeli bychom!

A odkud jste? Ale mám 2,5 R kluka a půlroční holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
8.7.18 12:11

Ty by jsi dala někomu hlídat 2,5 měsíční dítě??? To mi hlava nebere.
Vyrazte z chlapem, tady po čr je spousta hezkých míst. My byly s malou loni( měla 3 měsíce) v Loučni. Malá v tu dobu ještě hodně spinkala, takže to bylo fajn. K moři jeeme až letos. dřív bych se bála kvůli vysokým teplotám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2595
8.7.18 12:26

Ahoj, vlastně jsem na tom podobně - ráda bych cestovala, peníze by byly, jen není s kým. Na druhou stranu ale chci říct, že to není legrace. Malá letěla asi v osmi měsících na Kanáry a v šestnácti měs. do Egypta, vždy nás letělo víc (i babička, neteř..) a i tak musím říct, že jsem si jako matka ani na jedné dovolené vůbec neodpočinula, a to to byly super hotely.. Kdybys měla zájem, nejdřív bychom se musely určitě poznat.. Dceři je teď 20 měsíců a jsme z východu Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
8.7.18 12:34

Ze zkušenosti, pokud pojedeš s další maminkou a dalšíma Dětma tak si nikdy neodpocines :) spíš bych překecala chlapa, maminku, tetu, sestru (nevím koho máš k dipozici) a vyrazila na víkend někam po ČR, k moři bych se teď trochu bála s takle malým mimčem, je dost horko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
8.7.18 14:01

Dítě ve 2,5 měsících fakt změnu nepotřebuje. Jeďte po ČR. Tahat takového špuntíka do veder u moře, klimatizovaným letadlem, nezdá se mi jako dobrý nápad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
9.7.18 23:06

Děkuji za reakce. Spíše bych moře viděla až na září, kdy už bude příznivější klima a méně turistů, blízko dostupnou destinací. V ČR v srpnu. Bohužel v rodině nikdo takový není a s chlapem nemohu počítat.

Příspěvek upraven 09.07.18 v 23:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
9.7.18 23:10
@ZZloba89 píše:
Ty by jsi dala někomu hlídat 2,5 měsíční dítě??? To mi hlava nebere.
Vyrazte z chlapem, tady po čr je spousta hezkých míst. My byly s malou loni( měla 3 měsíce) v Loučni. Malá v tu dobu ještě hodně spinkala, takže to bylo fajn. K moři jeeme až letos. dřív bych se bála kvůli vysokým teplotám

Díky za tipy. Měla jsem na mysli hlídání v případě, že si jedna bude chtít na chvíli zaplavat apod. ne celý den či pobyt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
10.7.18 07:08

Nechci byt za prudice, ale bylo mi kladeno na srdce, ze by se nemelo letat s kojencem, ktery nema srostlou fontanelu. A dale s ditetem mladsim dvou let, kvuli nedostatecne vyzrale imunite. Klimoska v letadlech je pekny svinstvo. My tahame dite vsude mozne, ale zacali jsme az v necelych ctyrech letech. Jako taky jsem zazila kojence v letadle, a byl to teda neskutecnej chudak.

• Citovat
  • Upravit
86
11.7.18 00:30

@Caboverde píše:
Nechci byt za prudice, ale bylo mi kladeno na srdce, ze by se nemelo letat s kojencem, ktery nema srostlou fontanelu. A dale s ditetem mladsim dvou let, kvuli nedostatecne vyzrale imunite. Klimoska v letadlech je pekny svinstvo. My tahame dite vsude mozne, ale zacali jsme az v necelych ctyrech letech. Jako taky jsem zazila kojence v letadle, a byl to teda neskutecnej chudak.

Díky za názor. Souhlasím, že klimatizace je na nic, ale pobyt u moře v příjemném klima ji určitě neuškodí. Uvažuji tak od 3 měsíce srpen/září na 7-14 dní, s max. 2-3h. letem, ev. s 1 přestupem. Jako dítě jsem létala také od plenek a nikterak mě to nepoznamenalo, ba naopak :) Osobně mám velmi bohaté zkušenosti s cestováním a domnívám se, že je to nejlepší škola života :) Znám také 3měs. miminko, které létalo s rodiči po různých městech po Evropě, cca měsíc a docela ho to posílilo jak fyzicky, tak mentálně bylo mnohem vyzrálejší a vnímavější. Je to individuální. Věřím, že let malá zvládne v pohodě a v klidu. Nebude mít pak strach z létaní. Jak se říká, pokud bude matka v pohodě, tak dítě také, bez ohledu na to kde se nachází nebo naopak pokud se bude nervovat, že něco nesmí, není dle doporučení či tabulek a trpět v „domácím vězení“. Silou myšlenky si lze přivolat jak pozitiva, tak i negativní rizika. Myslím, že cestování s kojencem je jednodušší než s batoletem. Každopádně si ráda nechám poradit, příp. zda se tu najde někdo s kojencem už letěl, ev. o tom uvažuje. Ráda bych se dozvěděla bližší info ke zmíněné fontanele a jaká přesná rizika máte na mysli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí