Potřebuji další názor - jak vyřešit práci a hlídání dětí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Potřebuji další názor,nevím jak dál...
Prosím potřebuji poradit, jsem v zoufalé situaci a nevím co dělat, kamarádku žádnou nemám tak jdu sem.jsem matka od dvou dětí holčiček, chodím do páce na odpo a ranní. donedávna s hlídáním nebyl problém, hlídala moje máti. ale…asi před měsícem řekla že už nebude hlídat, že potřebuje si dělat svoje věci, navíc otci uřezali nohu, tak je z toho celá nervní, přitom otec sis tím těžkou hlavu nedělá.
dále s našima bydlí i moje starší segra a ta neudělá doma nic, s ničím ji nepomůže a navíc si koupila barák vedle, takže musí mati chodít tam dělat. a ted k věci, v práci mi neumožní chodit jen na 1směnu, přitel chodí od rána do večera a ještě jezdí po montážích. děti mám staré 6(předškoláka, jde do 1třídy)a 4roky, to je nemůžu nechávat doma samotné xhodin, tak se ptám, myslíte že mám jít na pracák? tam dostanu ubohý minimum a to se bojím že nezvládnu. zas by se vyřešilo hlídání, ale s penězma to bude na ho…nevím jestli mám dát výpověd nebo co.Co byste dělali vy na mém místě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bych šla asi na pracák, nebo bych sehnala nějaký příměstský tábor(ale nejspíš už nebude), nebo bych se poohlédla po nějaké paní na hlídání(studentka nebo důchodkyně-ty bývají levnější).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj! No za měsíc půjde dítko do školy a druhé do školky, tak to pak nebude problém, ne? Takže je krizový jen tento měsíc? Nemůžeš si vzít dovolenou nebo případně neplacené volno nebo pár dní by si volno mohl vzít i přítel?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak je to podle zakona? Neni nahodou zamestnavatel povinnen ti umoznit praci na jednu smenu? Pokud ano, trvala bych na tom
- Citovat
- Upravit
No právě že nevím, když budu mít odpo a on bude na montáži někde, kdo je vyzvedne? dovču jsem měla ted a přítel už taky měl, tam totiž vpráci je problém si vzít i paragraf, to mě ženský ukamenujou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle myslim resi kazda z nas dotedka jsi mela stesti ze fungovala babicka to v mnoha pripadech vubec nezazijes. Takze mamince musis byt spis vdecna a pokud uz odmitla pomahat nebrat ji to za zle obzvlaste za okolnosti ktere popisujes. Je potreba zvazit pro a proti a najit reseni. Bohuzel nekdy je nutne jit na pracak a hledat praci na jednu smenu a ze jich je bohuzel malo… Pripadne nejake to hlidani jak pisi holky kdyz bys mela odpoledni. Jinak samozrejme souhlas ze takhle male deti doma samotne opravdu nechat nelze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Promiň, ale to jak mluvíš o svých rodičích
oni mají taky svoje starosti to že tátovi uřízly nohu není žádná legrace takže se tvojí mámě nedivím. Já mám děti tři a jsem ráda, když mi rodiče pohlídají, ale ty to píšeš jako kdyby to byla jejich povinnost
Přijde mi že píšeš o sestře ale ty taky nejsi samostatná a na mámu už je toho podle mě moc.
- Citovat
- Upravit
@merde povinen je ale pokud mu nebrani organizacni duvody…a za ty se schova vse:-(.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AdaNaty Hm, tak to je horší, to bych se asi zkusila podívat po nějaké jiné práci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla by velká škoda přijít o stálou práci. Na jednu stranu rozumím mamince, protože i když tatík může brát svůj zdravotní stav „v pohodě“, máma je ta, která se musí starat. A pokud cítí, že je to na ní už moc, je v pořádku, že se ozve dřív, než jí to třeba složí.
Možná bych to řešila najmutím hlídačky, i kdyby jste měli být v podstatě na nule-ty vyděláš a dáš vše na hlídání. Ale udržíš si práci a v září už to bude asi lepší, až děti budou většinu dne školka/škola.
Prober to s manželem, jaký má na to názor. Ale práci bych si držela, když už jsou děti takto větší. Pokud by měli třeba dva a tři, byla by to zase jiná situace…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych se hodila dlouhodobé marod, třeba se zádama..mezitím bych hledala něco jiného. Ideální by bylo, kdyby ti výpověď dali oni-kvůli odstupnému. Edit-samozřejmě v případě, ze už by k výpovědi dojít muselo.
Příspěvek upraven 27.07.15 v 09:42
- Citovat
- Upravit
@elot já vímže není povinná mi je hlídat, zle to nemyslím, s otcem žijí už spoustu let odděleně. o tohle nejde, mě jen vadilo že mě seřvala do telefonu, že at na to laskavě zapommenu že bude hlídat do večera. jen jsem se ji ptala jakou má směnu, abych si to mohla v práci zařídit. přitom mamka mě nutila jít dřív do práce že bude hlídat, byl to její nápad. i k těmděckám máodstup. přitom ji nic neudělali. děti za nic přece nemůžou. ale jakse k nim poslední dobou chovají, i segra. děti tam vždycky chtěly být na víkend, ale už ani tamnechtěj být. ani si nevzpomenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AdaNaty obcas se proste zmeni situace. Ja treba napriklad rada u vyjimecnych navstev travijich max. 5 dni odjizdim od tchyne i me mamky a jsem rada ze jedu pac clovek je proste zvykli na svuj,,klid,,. Nekdy se to proste casem nahromadi a nedelej si iluze ze treba segra pred mamkou nerekla neco ve smyslu ze ti furt hlida deti apod., ze bez ni by jsi to mohla zabalit…proto kdyz jsem sla do prace prvni co bylo jsem resila jestli to zvladnem s manzelem sami. Manzel smeny kazdy den jinak - ranni, nocni, denni, odpoledni nekdy volno a ja kancelar. Musel ajsem volit skolku dal od nas ktera mela do 16.30 nikoliv u baraku kde je jen do 4 a ja bych nestihala. Vse ma sve reseni. Jde o to spocitat si to financne. pokud by jsi s hlidackou dokazala praci udrzet a pritom by jsi mela plus minus koruna stejne jako na pracaku udrzela bych i nadale praci pokud s hlidackou mene nez na pracaku pak bych odesla a hledala novou praci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AdaNaty tak promiň
na mně to udělalo takový dojem. A co třeba zvážit nějakou paní na hlídání, kdyby vám potom zbylo po zaplacení více peněz než by jsi dostala na pracáku tak by se to vyplatilo. ![]()
- Citovat
- Upravit
@louskacek2 píše:
@merde povinen je ale pokud mu nebrani organizacni duvody…a za ty se schova vse:-(.
verim, ale stejne bych sem o to pokusila. Myslim si, ze problem je, ze Cesi se neradi perou za sva prava a uz dopredu vse vidi spatne
- Citovat
- Upravit