Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
K tomu se dá napsat jediný- rozhodně to normální není a měl by ses nechat vyšetřit na psychiatrii, to zavání nějakou schizofrenií nebo něčím podobným
každopádně to není žádná ostuda, je to prostě nemoc jako každá jiná, tak prosím jdi, než se stane něco, čeho bys mohl do konce života litovat ![]()
Ja myslim, ze odpoved je snadna-puberta. Ja mela ve tvem veku pocit, ze slysim a vidim veci, ktere neexistujj, ze mam nejakou vnitrni intuici, druhe ja.. Ty se mozna vyrovnavas s nejakymi problem v rodine. Me pomohl sport a pratele. Pokud mas pocit, ze ty to nezvladas, nestyd se vyhledat odbornou pomoc-psychologa. Prvne zajdi za tvym osetrujicim lekarem, poradi ti, kam dal.
@Anonymní píše:
Hezký večer všem,Je mi 16 let a potřebuji se vám s něčím svěřit. Stává se mi to hodně často a včera se mi to stalo znovu.
Celý den jsem měl pocit, že mi někdo křičí do hlavy a prostě jsem slyšel hlasy, ale jako kdyby v hlavě. Ne přesně co kdo říká, ale prostě dva hlasy se překrývali v hlavě.
Nevím jak to vysvětlit a jestli se to dá správně pochopit, ale už se mi to stalo víckrát a někdy to mám i delší dobu. Většinou to je jako by se ty hlasy mezi sebou hádali a nebo když se nehádají, tak pro změnu slyším volat svoje jméno.
Ze začátku jsem si říkal, že se mi to snad jenom zdá nebo tak, ale mám to strašně často a už vím, že to není asi úplně normální. Poslední dobou jsem pořád naštvaný a to i bezdůvodně. Jako všechno má svůj důvod, ale já jsem hnusný na ostatní, i když mi vlastně nic neudělali. A když se naštvu, tak nevím, jestli se umím zastavit. Pokaždé mám v sobě hrozně emocí a vybouchnou a to jenom protože mě něco tak štve a teď ještě toto.
Nevím, jak to je. Jestli jsem blázen, nebo jsou blázni ostatní, každopádně mám pocit, že mě schválně provokují a posmívají se mi. Tak jsem se tu vybrečel, ale prostě jsem to chtěl dostat ven. Jinak budu samozřejmě rád když napíšete co si o tom myslíte.
Děkuji moc za váš čas.
Zajdi psychologoj, může se jednat o schizofrenii, bylo by dobré kdyby se to zjistilo a mohl si s tím něco dělat. Když to tak nebude tím líp ale rozhodně si někam zajdi, normální to není.
Určitě se objednat na psychiatrii, jestli je to schizofrenie nebo něco jiného, tady nikdo neurčí.
@Anonymní píše:
Hezký večer všem,Je mi 16 let a potřebuji se vám s něčím svěřit. Stává se mi to hodně často a včera se mi to stalo znovu.
Celý den jsem měl pocit, že mi někdo křičí do hlavy a prostě jsem slyšel hlasy, ale jako kdyby v hlavě. Ne přesně co kdo říká, ale prostě dva hlasy se překrývali v hlavě.
Nevím jak to vysvětlit a jestli se to dá správně pochopit, ale už se mi to stalo víckrát a někdy to mám i delší dobu. Většinou to je jako by se ty hlasy mezi sebou hádali a nebo když se nehádají, tak pro změnu slyším volat svoje jméno.
Ze začátku jsem si říkal, že se mi to snad jenom zdá nebo tak, ale mám to strašně často a už vím, že to není asi úplně normální. Poslední dobou jsem pořád naštvaný a to i bezdůvodně. Jako všechno má svůj důvod, ale já jsem hnusný na ostatní, i když mi vlastně nic neudělali. A když se naštvu, tak nevím, jestli se umím zastavit. Pokaždé mám v sobě hrozně emocí a vybouchnou a to jenom protože mě něco tak štve a teď ještě toto.
Nevím, jak to je. Jestli jsem blázen, nebo jsou blázni ostatní, každopádně mám pocit, že mě schválně provokují a posmívají se mi. Tak jsem se tu vybrečel, ale prostě jsem to chtěl dostat ven. Jinak budu samozřejmě rád když napíšete co si o tom myslíte.
Děkuji moc za váš čas.
Hlasy a bludy v hlave jsou i priznakem schizofrenie, rozhodne to res s psychiatrem..
Tady my ani ty sám nevyřešíš, hledej odbornou pomoc u psychiatra.
Metla vyhání děti z pekla. To by ti dřív určitě někdo poradil jak to s tebou vyřešit. A pakliže neužíváš nějaké psychotropní látky tak předpokládám nějaké psychologické onemocnění.
@Anonymní píše:
Děkuji moc za váš čas.
To co popisuješ jsou příznaky schizofrenie. Slyšíš hlasy a i ty nálady. Schizofrenie se projevuje tak že člověk má pocit že všichni jsou proti němu, nebo jsou na něj všichni zaměření a schválně mu chtějí ublížit…což popisuješ. Ale neměj strach. Nech se vyšetřit u psychiatra a i kdybys tu schizofrenii fakt měl tak ti doktor hodně pomůže. Už by ses nemusel pořád cítit tak zle. Neměj z toho depku protože i kdybs to měl tak to nejspíš nemáš tak silné jak by to být mohlo. Jen to nenech ležet a fakt se vyšetři. Je to důležité pro tvoje zdraví.
Opožděně vám moc děkuji za vaši pomoc, nechce se mi tomu věřit a často mám pocit, jako bych si vymýšlel a vlastně ani nevím čemu mužů a nemám věřit. Je to pro mě docela divný pocit se někomu svěřit, i když jen takhle online. Momentálně nevím co dál, strašně se bojím udělat jakýkoli krok
@PaníBovaryová Já ani nevím, jestli ano nebo ne. Myslím, že děda ne a tátu si nepamatuji.
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová Já ani nevím, jestli ano nebo ne. Myslím, že děda ne a tátu si nepamatuji.
schizofrenie se myslím dědí po mužské linii. Sluchovvé halucinace provázejí i bipolární poruchu a různé neurozy. Měl bys začít hledat psychiatra - je jich málo a nenabírají - a on stanoví diagnozu. Dá se to upravit léky.
Kdyby bylo nejhůř v psychiatrických nemocnicích jsou krizová centra, kde tě vezmou okamžitě, kdyby se to zhoršovalo, nabádaly tě ty hlasy někomu nebo sobě ublížit atd.
To bude bohužel schizofrenie. Doporučuji návštěvu psychiatra, aby se to včasně podchytilo.
@Anonymní píše:
Opožděně vám moc děkuji za vaši pomoc, nechce se mi tomu věřit a často mám pocit, jako bych si vymýšlel a vlastně ani nevím čemu mužů a nemám věřit. Je to pro mě docela divný pocit se někomu svěřit, i když jen takhle online. Momentálně nevím co dál, strašně se bojím udělat jakýkoli krok
Asi bude nejlepší navštívit dětského lékaře a ten Tě nasměruje dál. V dnešní době většina pediatrů ordinuje i přes e-mail, pokud by jsi se bál svěřit osobně, můžeš začít takhle.
Někteří lékaři ordinují i třeba přes stránku - ulekare.cz a i kdyby tam nebyl lékař zaregistrovaný, tak někdo jiný poradí a případně zprostředkují vyšetření.
Hezký večer všem,
Je mi 16 let a potřebuji se vám s něčím svěřit. Stává se mi to hodně často a včera se mi to stalo znovu.
Děkuji moc za váš čas.