Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
PetkaK píše:
Mufice, podle mě se to dokládat nemusí, viz můj příspěvek co vše potřebuješ k vydání 5 bodů, jenže některé chytré úřadnice (dej volovi funkci - známe to, že?) - si to neumí vyložit.Jestli po mě něco bucou chtít tak se budu fakt hádat, o prarodičích tam na tom papírku který mi dali není ani slovo (a ze kterého jsem opsala těch 5 bodů). Je otázka co mají vymyšleno na ty co mají prarodiče narozené později (tak jako my po roce 1962).
To je teda hezký, tak abych se modlila, aby tam nebyla nějaká prudivá úřednice
Fakt nerada bych tam chodila vícekrát. ![]()
MUFICE píše:
Furt nechápu, proč se musí dokládat rodné listy od prarodičů, před rokem 1954![]()
A co když jsou 2 prarodiče narozeni před tímto rokem a 2 potom, tak co se dokládá?
Znovu píšu, že RODNÉ LISTY PRARODIČŮ NENÍ TŘEBA PŘEDKLÁDAT, je důležité jen JEJICH DATUM NAROZENÍ, které je v RL RODIČŮ!!!!!!
A jako roli tam potom hraje ten rok 1953, když se zjistí, že jsou prarodiče mladší? To je jenom info pro ně, aby si je našli a ověřili jiným způsobem a mě se to v zásadě netýká? ![]()
Angu asi tak nějak. Jak to přesně je nevím, protože naši prarodiče to splňují
.
Najdi si číslo na vaší matriku a zeptej se, to bude nejjednodušší.
Já tam asi zajdu tak ke konci září a uvidím, co budou chtít.. A jestli budu lítat někde jak cvok kvůli tomu, že jsem neměla dítě ve 40, tak ať si mě nepřejou
![]()
Drahý se teda cuká, jestli to není zbytečné, ale tu stovku za to klidně dám, já teda pevně doufám, že během dalších pěti let pojedem aspoň někam na Slovensko
On hned prý jestli nestačí, když je zapsaný v OP - asi ne, že? Jsem někde četla, že se to moc nedoporučuje
I když nás pravděpodobně do těchto států nikdo kontrolovat nebude - ale třeba stačí blbé Chorvatsko…
Angu OP nestačí, asi bych to neriskla (i když třeba někde vůbec za celou cestu nic neukazuješ). A je lepší ten pas udělat teď, než za něj pak platit 600.
Jj, no právě, stačí, že jestli budem chtít jet někam s miminem, tak mu to budem vyřizovat za 600,–
A pak bude mít do 5 let v pasu fotku z půl roku
![]()
Zdravím, nedávno jsem se někde dočetla/doslechla že od 1.1.2012 nebude toto potvrzení vyžadováno (v případě vyřízení úplně prvního pasu pro dítě). Ale na netu se o tom nemůžu nic dočíst
Nevíte o tom někdo něco? Buď blbě hledám nebo to byl drb ![]()
Díky ![]()
janicce píše:
Zdravím, nedávno jsem se někde dočetla/doslechla že od 1.1.2012 nebude toto potvrzení vyžadováno (v případě vyřízení úplně prvního pasu pro dítě). Ale na netu se o tom nemůžu nic dočístNevíte o tom někdo něco? Buď blbě hledám nebo to byl drb
Díky
Kamarádka vyřizovala pas letos a nepotřebovala to. ![]()
Není potřeba, vyřizovali jsme ho minulý měsíc, musíš na úřad dle svého trvalého bydliště, dítě s sebou, přímo si ho tam vyfotí, nám je 5 měsíců, tak platí 5 let a stojí 100 kč.