Potvrzení od sociálky o MD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Potvrzení od sociálky o MD
Zdravím maminky,
nejste tu náhodou některá v podobné situaci? Na mateřskou jsem nastupovala z nemocenské. Papíry od své DR. s termínem porodu a zvoleným nástupem na MD jsem dala svému bývalému zaměstnavateli, který je spolu s podklady pro výpočet výše dávky údajně předal na příslušnou sociálku. Ale co dál? Nemocenskou jsem samozřejmě ukončila a teď nevím, jestli mi sociálka začne platit MD nebo ne. Dostala jste některá z vás od sociálky nějaké vyrozumnění, že na mateřskou máte nárok a začíná vám tedy běžet?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
zdravim, ja sla na MD z rizikoveho tehotenstvi, takze take z nemocenske. MD se pocita 6 nebo 8tydnu pred porodem, vyplni se zadost u gynekologa pak se preda u zamestnavatele, ten odesle na socialni urad, kde nabehne materska automaticky, ale vyplaci se nasledujici mesic do 8 dne .Pokud si nejsi jista, ze zamestnavatel zadost odeslal, zkus si na dany odbor zavolat, ja to take udelala pro klid duse:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a jak to je, když zaměstnavatel ten papír na sociálku neposlal, už měsíc to zdržuje. Já mezitím beru rodičák. Doplatí mi mateřskou zpětně? Vyplácí se přede do půl roku dítěte? Nepřijdu o ty peníze, který mi už měly chodit? Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to mě taky napadlo. Nicméně personalistky u mého bývalého zaměstnavatele nový vlastník vyhodil a zaměstnal dámy, kterým se říká HR managerky. Jedna z nich (sice moc ochotně) na můj dotaz, na kterou sociálku to poslali, hledala asi 20 minut mail od firmy, která nyní pro firmu personalistiku a mzdy dělá (protože HR managerky přece nemůžou dělat běžný peronální věci). Až ho po 20 minutách našla, tak mi řekla datum, kdy to odeslali. Ale co v tom bylo a kam to poslali, nevím doteď. Takže asi tak… To, co ve firmě dřív dělali dvě mzdovky, dnes obstarává externí firma, a podnik sám zaměstnává tři HR managerky, několik sekretářek + HR ředitelku, která jezdí služební Audinou, protože český auto hned při nástupu odmítla
A to kupodivu nejde o státní podnik, kde se takto běžně tuneluje a zaměstnávají se neschopné pipiny, příbuzné nebo jinak spřízněné se šéfy. Tohle je soukromá firma a majitel za ni předloni zaplatil miliardu a ona mu kopodivu nevydělává. No čím to asi je?
Sorry, ale když o tom začnu, tak se vždycky rozčílím. Protože HR managerka, která neví, pod kterou sociálku její firma spadá, to je pro mě úplný vrchol neschopnosti.
Ale moc díky za ochotu. Asi začnu obvolávat všechny pražské sociálky
Protože podle sídla firmy to zřejmě nebude. P7, kde firma sídlí, to zkrátka z nějakého důvodu není. To je to jediné, co mi paní HR managerka byla schopná dohledat.
Navíc jsem takový zvláštní případ, kdy jsem termín porodu měla skutečně na hraně, abych měla nárok na MD. Zjišťovala jsem to přes x různých sociálek a úřednice ten případ vždy musely konzultovat se zákonem. Ale snad to nějak dopadne. Možná ale taky že jsem doma už tři týdny zadarmo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé a koukám, že máte pro malého vybrané stejné jméno jako my ![]()
No my ho vlastně ani nevybírali, my si ho na sv. Štěpána zkrátka pořídili ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak bych to nechala u nejake te p.. potvrdit, vzala bych potvrzeni a zajela s tim na socialku sama
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky doporucuji volat volat! na socialku! a prudit! http://www.cssz.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
az prijde manzel hodim sem cislo, na zak.linku tam zjistite podle rodneho cisla vsechno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit