Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pekny den vsem,
Chci se poptat- jak poutate deti do sportovnich kocarki( dite 18 mesicu).? Mam problem s tim, ze ksiry pres zimni bundu i fusak jsou proste male i pres to, ze jsou povolene na maximum. Vylozene s tim zapasim.Mate nekdo take takovy problem? Co s tim? Syn bohuzel pripoutany byt musi, nebo by nonstop vylezal z kocarku a rval, nevydrzi sedet jinak v klidu ani par sekund a vypadnul by( to je ale vec jina). Zakoupila jsem samostatne ksiry, jenze ty se mi snad zdaji jeste mensi nez ksiryv kocaru. Pripoutani jen spodni casti neprichazi v uvahu nebot se z toho dostane a pada z kocaru.Mate nejakou inspiraci co s tim nebo je to kocarem? Mame petite mars royal. dekuji.
Fusak nema diry na protazeni ksiru dovnitr?
Dite jsem dala do fusaku, pripoutala ve fusaku a zapla fusak.
Jo jo mame ksiry v dirach na fusaku.ale proste to je silene na knop sotva ho tam dam.
Syna jsem ve sporťáku poutala od začátku jen pásem dole, ty co měly jít přes ruce jsem vůbec nepoužívala…
Může to být aj kočárem, že to má prostě krátký 🤷🏻♀️ Ani u jednoho dítěte sem neměla s tímhle problémy. Taky sem poutala / poutám komplet, nejen dole.
I s fusakem jsem zapnula jen ten pas kolem pasu, pokud dítě mělo tendence vylézt, tak kširy, které nejsou napevno v kočárku, ale jen se připnou na kočárek, dítě je upoutané, ale má možnost pohybu a není nehnutě prikurtované.
@lucynka25 kšíry bylo dost dlouhé, ale prostě potřeboval pohyb. Ty přes ruce mu zavazely, aby se mohl otočit, nahnout se dopředu a podobně… ve fusaku jsem myslím měla kšíry uvnitř a pak jsem až zapínala fusak. Když jsme šli na procházku a spal, tak jsem ho nepoutala vůbec, aby si pohodlně lehl.
@dana.dv píše:
Taky tak.
Uvažovala bych nad koupí nového fusaku s dirama a nebo oblict tak aby nemusel být ve fusaku popřípadě deka.
@Maritka píše:
A holky co jste mely- mate za kocary?
Já měla prastarý Cam Cortina. Tam to šlo krásně rozdělit a používat jen tu část, kterou jsi chtěla.
@Maritka takové, co bývaly dřív, externí, nejsou napevno v kočárku. Dej si do vyhledávače kširy do kočárku a vyjede ti toho spousta, stojí to kolem 300.
@mado dekuju.Ja koupila nejaky baby ono a ty vypadaji ale male.Moc toho k sehnani neni no.