Poutání u autosedačky - Cybex Sirona

160
7.1.16 11:12

Poutani u autosedačky cybex sirona

Dobrý den, chci se zeptat na tuto autosedačku (9-18kg) cybex…z videa jsem pochopila že po směru se dává pultík… Ikdyz budu za blbce zeptám se…kvůli nárazu jsem pochopila, že je pultík po směru jízdy bezpečnější než pásy (krk..atd.),ale co když auto půjde na střechu? Nemůže vypadnout? i když je pultík veliký celkem…
Pak jsem se chtěla zeptat na spokojenost se sedačkou. Prohlížela jsem si ještě Bysafe a nevím kterou. Cenový rozdíl už není takový…
Samozřejmě chci vozit co nejdéle v protisměru, ale nemůžu predikovat nic takto dopředu vzhledem k věkovému rozmezí…
Předem děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7266
7.1.16 11:41

@nihasa v obchodě nám říkali, že to je dobrý jen na čelní náraz, v případě překlopení se na boudu může dítě vypadnout :nevim: tak jsme vzali Römerku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
7.1.16 12:08

@nihasa myslím, že na youtube je někde testovací video, kde dítě z pultíkovky vypadlo, ale nevím, jestli to byla značková nebo nějaký šmejd nebo co tam byl za problém. zkus pohledat. My máme pro děti normální sedačky s pásy, tomuhle nějak nevěřím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
7.1.16 12:09

Měli jsme Cybex Pallas2 s pultíkem a nedovedu si představit, že při správném nastavení pultíku (měl dvě možnosti přitažení k tělu dítěte) lze dítě vytáhnout horem. Naštěstí neověřeno životem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
7.1.16 12:14

Ano, to riziko tam je. Proto Romer pultiky nepouziva.

• Citovat
  • Upravit
160
7.1.16 12:23

Díky za reakce…já právě uvažuji o Römer nebo Bysafe…ale chtěla jsem zkusit, zda se nenajde někdo kdo má sirona a názor… Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.1.16 12:25

Ta pultíková autosedačka z videa, kde dítě vypadlo při převrácení na střechu, je úplně jiného typu, než Cybex. My pultík používali asi rok a půl a nemůžu si ho vynachválit. Chvilku trvalo, než si syn zvykl (asi dvě jízdy), ale pak z něj byl opravdu nadšen a velmi nerad se s ním loučil. Vzhledem k tomu, že tím pultíkem jsou vedeny pásy a sezhora je vlastně obrovský ochranný límec (prostě boční ochrana autosedačky, která se nastaví těsně nad ramena), tak si taky moc nedovedu představit, že by dítě z autosedačky vypadlo. Mezi námi - autosedačka může být kdovíjak bezpečná, ale pokud ji člověk neumí nastavit, správně připoutat dítě a i autosedačku, je to tak nějak k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
7.1.16 13:10

@Amys aha díky za názor… Něco takového si představuji.. Sbírám info…ale za měsíc ani ne musím vybrat…tak z recenzí a popisu produktu nejsem dvakrát chytrá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.1.16 13:27

@nihasa Syn si na pultíku velmi rád hrál, dá se po něm jezdit autíčkem i ťapat dinosaurem, proto to nadšení. A taky každou jízdu zvrací a tady prostě nebyl nucen sedět úplně napevno přikurtovaný (dítě má volné ruce i ramena, nemůže se hýbat samozřejmě nijak moc, ale prostě určitá vůle tam je) a to mu z psychického hlediska dost pomohlo. Teď jsem si našla vyloženě tu sironu, jak píšeš a koukám, že má jiný systém upevňování, než ta naše, ale pás v pultíku vidím taky, jen to není ten z auta. Asi byc si zašla někam, kde se to dá naživo prohlídnout a ozkoušet. Každopádně to vypadá docela zajímavě a hned bych to nezavrhovala na základě jedna paní povídala (viz to no name video, které mohl natočit kdokoliv, klidně i za účelem pošpinění daných výrobců pultíkových autosedaček).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
7.1.16 14:12

@nihasa Be Safe… Jinak máme ji a jsme spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
7.1.16 14:49

@Amys právě nechci ji zavrhovat, ale teď jsem narazila na diskuzi kde paní psala, že roli hraje i sklon sedaček auta a že jak to bylo nakloněné, holce padala hlava na hrudník, tudíž hlava mimo opěrku a tím i funkce pryč…
Proto zkouším, zda nenarazim na některou mamku co jí má… Ale je pravda že pultík je skoro jako polštář… No uvidím.

@Flyingfrog jakou máte prosím? A polohování? Dobré?

Všem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.1.16 14:59
@nihasa píše:
@Amys právě nechci ji zavrhovat, ale teď jsem narazila na diskuzi kde paní psala, že roli hraje i sklon sedaček auta a že jak to bylo nakloněné, holce padala hlava na hrudník, tudíž hlava mimo opěrku a tím i funkce pryč…
Proto zkouším, zda nenarazim na některou mamku co jí má… Ale je pravda že pultík je skoro jako polštář… No uvidím.

@Flyingfrog jakou máte prosím? A polohování? Dobré?

Všem děkuji

Ale podle této fotky může být auto nakloněné jak chce a stávat by se to nemělo, takže je otázka, jestli to paní měla dobře nastavené :think: Vidíš tam ty opěrky? I kdyby si to dítě tu hlavu položilo na ruce na tom pultíku (tak spával syn), tak prostě ty opěrky nejsou nikde mimo. A i když je to dítě větší, tak pořád ty opěrky budou tak, aby ani padání hlavy nevadilo :think:

http://img.over-blog.com/…bex--35-.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
7.1.16 15:11

@Amys no tuhle fotku jsem viděla a právě mi přišla sedačka sympatická… Proto jsem zkoušela jestli se neozve nějaká majitelka… Líbí se mi celkem..tak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
7.1.16 20:54

@nihasa Máme Be Safe IZI Comfort X3. Polohovat jde skvěle do tří poloh. Fakt paráda na spaní. Dětem nepadala hlava, což bylo fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
8.1.16 10:08

@Flyingfrog děkuji, já koukala na Combi…kvůli Isofixu…tady je to na ty pásy že… U vajíčka jsme tip top…tak koukám raději na Isofix. Už mi jde z toho hlava kolem a nemůžu se nikde dočíst která by Isofix ještě měla… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí