Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hele tvoje máma není blbá a je jí to jasný, jen si to nechce připustit, že její mala holčička by mohla už mít sex
já se s rodiči o tom nebavila jsou staromódní
ale se svoji dcerou se o tom bavit budu, ale u nás je lepší Manžel na to to vysvětlit.
@cecetka proc by to neslo bez souhlasu rodicu? ja byla v 15 na gynde pro HA a rodice se mnou nebyli a ani souhlas doktor nepotreboval ![]()
Tak já neměla ani tu možnost se někdy na něco zeptat. O mámu jsem bohužel přišla ještě jako dítě a o tom, že jsem dostala první menstruaci jsem se musela jít svěřit svému nevlastnímu tátovi, což byla šílená pohroma pro mě, protože jsem v tu dobu ještě ani moc nevěděla, jak to probíhá.
Jinak jsme nikdy nic nerozebírali. Antinu mi rodiče nedovolili až do 18ti a na gyndu už mě tahali hned v 15ti a to jsem vůbec ještě sexuální život nežila. Max jednou jsem se s rodiči trochu rafla proč jako nemůžu mít antikoncepci. Jejich odpověď byla, že mě antikoncepce před nemocemi neochrání. Max jsem se zmínila letmo, že jsem byla na gyndě kvůli nějakému problému. Ale probírat, jak jsem si to rozdala s novým chlapem a co všechno jsme dělali? Uhh… To snad po své mamce nemůžeš ani chtít. Vždy budeš v očích rodičů malá holčička a věř, že je i pro ně trochu choulostivé toto téma rozebírat.
Já se se svými rodiči také nikdy nebavila o tom, kdy a s kým jsem začala sexuálně žít (bylo to později než ty a také se stálým partnerem). Asi si to domysleli
ale já fakt neměla potřebu to s nimi rozebírat. Vztah máme jinak pěkný.
Kdybych věděla, že moje patnáctiletá dcera spí se straším klukem, tak tedy nebudu skákat radostí 2 metry vysoko. A i matka přítele ti jasně naznačuje, že si to nepřejí. Většina rodičů nemá potřebu rozebírat sexuální život svých dětí. Maximálně řeší antikoncepci, kterou doufám používáte.
@PupuP No tím si tak jistá nejsem. To by rodiče museli ještě před tím dát písemný souhlas. U mého gynekologa to tedy nešlo…
@PupuP Nebo takhle… Záleží asi jakého máš doktora. Vím, že hodně holek vůbec k tomu rodiče nepotřebovali.
Mám to jako ostatní - s mámou sem snad nikdy nic takovýho neřešila.
Před šestnáctými narozeninami sem začala chodit s klukem ze školy a když sem pak v létě chtěla jet s ním a jeho rodiči na chatu na víkend, tak mi řekla, že dokud neproběhnu gynekologií a nepořeším HA, tak mě s ním přes noc nikam nepustí ![]()
Nakonec mě pustila, ale sex. žít sme spolu začali až později…
Myslím, že v té době do toho doktoři tak nešťourali, takže sem si pro tu antikoncepci nakonec zašla sama.
Myslím si, že od té doby sme spolu na téma sex nemluvily, jedinou výjimkou bylo sdělení těhotenství o deset let později.
Osobně si myslím, že sex se s rodiči neprobírá. Je to takové to, že rodičové asi tuší, že se to děje, ale nešťourají do toho - to jsou informace, bez kterých dokážou žít ![]()
@meduzka23 nevim, treba uz je to dnes jinak… ale sestrenici to take napsal bez souhlasu… vzdyt preci od 15 mohou mit sex tak je snad i v zajmu doktora aby se chranili. nechapu, proc by to meli povolovat rodice… je to nejspolehlivejsi ochrana pred otehotnenin…
@PupuP Ale je to nulová ochrana před pohlavními chorobami. Myslím že HIV s životem udělá horší věci než mimino.
@Heivka jasny ale stejne nevidim duvod, proc by meli rodice davat souhlas.
@PupuP Tak třeba vědí, co dokáže antikoncepce udělat. Nebo vědí, že jakmile holky mají antikoncepci tak na jinou ochranu hned zapomínají. Raději nakoupím dceři gely, mraky kondomů a budu mít svatej klid. Žádné otěhotnění, žádné nemoci.
@PupuP Třeba proto že do 18. narozenin jsou za dítě plně zodpovědní? ![]()
@cecetka píše:
Nikdy jsem svuj sexualni zivot s rodici neprobirala. Vzdy pouze s dotycnym partnerem.Jak se chranite proti poceti? Antikoncepci asi neberes, to bez souhlasu rodicu nejde.
Proč si myslíš že v 17 ti gynekolog nenapíše antikoncepci? ![]()
Pro informaci od 15 let napíše gynekolog antikoncepci naprosto bez problému a v 17 fakt žádný gynekolog nebude volat rodičům zda může jejich dcera brát antikoncepci.