Povinné testy v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101919
15.3.11 16:38

V 11tt se nechodí na plodovku, ale na NT screening (krev + UTZ) který je spolehlivější než triply… a hlavně na plodovku by se šlo až v případě, že buď NT nebo triply vyjdou špatně.

Jinak pokud si rozhodnutá si dítko nechat i kdyby nebylo zdravé, tak je zbytečné na triply chodit.

Ohledně cukrovky, mě je přes 30 a na testu na cukrovku jsem nebyla, takže povinná rozhodně není, stejně jako nic jiného v těhu, záleží na tobě, akorát někteří dr. mají stále pocit, že se těhulky musí chovat podle jejich nařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
15.3.11 16:40

merett, ano, nebo ve 12tt, to už teď nevím, ale vim, že jsem četla, že amnio je v tomhle stádiu nebezpečný, takže jsem to odmítla a nešla tam a raději si počkala.

Limutko, nikdo tě tam nenutí, ale kvůli svýmu dítěti bych to udělala. Ta těhu cukrovka neni jako normální cukrovka a jak psala madi, jí to taky z moče nezjistili a ohrozit to může jak tebe tak především mimčo a pokud ho chceš, tak bych si to rozmýšlela i přes následky vedlejších účinků. Taky jsem si řikala jak to bude horor, jo, bylo to hrozný, protože mi to nechutnalo, ale vydržela jsem, vypila to a nepozvracela jsem se a to ani jedna z nás, co tam se mnou seděly a že nás tam bylo asi 10. Pokud ti je ale milejší a přednější něco jinýho než zdraví tvoje a tvýho dítěte, tak asi neni co řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101919
15.3.11 16:41
madi píše:
Limutko, já už jsem to v příspěvku psala, těhotenskou cukrovku z moči nepoznáš. Můžeš jí mít a moč absolutně v pořádku. Já to tak měla celou dobu.
Poránu nalačno většinou bývají glykemie v pořádku - začnou reagovat a stoupat až po jídle, po přísunu cukrů - teprve tady se ukáže,jak se s tím tělo dokáže vypořádat.
Ten test jako není nic moc příjemného, ale nic zas strašného, pro jednou se to zvládnout dá. Ty kvasinky jsou věc druhá, to věřím, že se po tom nášupu můžou rozjet :think:

I těhu cukrovku z moči poznáš… ale až ve chvíli kdy už je celkem rozjetá a to už není dobré pro mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.11 16:42

až tak? A 75 g glukózy (tolik to prý má být), to je stejné množství cukru jako třeba v kolika čokoládách? Že po tom někdo může omdlít? Abych věděla, kolik těch kvasinek by se na mě mohlo případně vrhnout :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101919
15.3.11 16:44

Tak jsem ti koukla na studentskou pečeť a tam píšou 45g cukrů…

Příspěvek upraven 15.03.11 v 16:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
15.3.11 16:44

Tak se po testu celej den dopuj laktobacilama a třeba se nepřemnožej:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.11 16:48

j.a.n.i1 dík za info, takže to spíš asi záleží na doktorovi, jak se k tomu staví, že? Právě problém je v tom, že ten můj není moc sdílný (teda jako vůbec) a když jsem se ho ptala, CO SE TESTUJE u toho prvního odběru krve, odpověď zněla „je to povinné“… takže jsem se to dověděla až z té karty, kterou mi s sebou dali :nevim: to samé, když jsem se posledně ptala, na co jsou genetické testy. Opět odpověď: je to povinné :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.3.11 16:49

Ahoj. Chápu tě, ale taky bych chtěla upozornit, že není pravda, že těhu cukrovka nemá nic společného s dědičnou cukrovkou (nebo jak to tu bylo psáno). Je to tak, že pokud má těhotná těhotenskou cukrovku, je hodně pravděpodobné (ne jisté), že u ní může cukrovka propuknout i mimo těhotenství.

Test OGTT je sice nepříjemný, mám za sebou dva, ale taky záleží kde je prováděn. Třeba podruhé jsem se ho dost bála (ze sladkého mi bylo hodně zle) a dalo se to vypít - byl to nějaký namíchaný sladký sajrajt, ale v pohodě jsem to do sebe dostala. Dost se to lišilo od toho, co jsem pila v prvním těhotenství (jinde).

Já bych teda doporučovala tento test podstoupit, už jen proto, že pokud se na těhotenskou cukrovku nepřijde včas, může to hodně nepříznivě ovlivnit miminko. Takhle mi to bylo vysvětleno od sestřičky mého gynekologa. A jinak, než tímto testem, se na ni přijít nemusí (nemusí být hned cukr v moči nebo zvýšený cukr v krvi). Moje kamarádka měla těhucukrovku v obou těhotenstvích, v prvním se na ni přišlo až po porodu a její miminko mělo a má problémy. Kamarádka nepatří do rizikové skupiny a žádné potíže neměla. Pravděpodobně je takových případů hodně málo, ale proč tohle riskovat? :nevim: Tohle je moje stanovisko, záleží na každé z nás, jak se rozhodne, odmítnout můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
15.3.11 16:50

ja omdlela asi po 30min od napiti, jde o to, ze jsi na lacno a ted tohle, pro mimi je to taky sok, kluci se hrozne mleli a kopali, no a najednou mi zalehlo v usich a uz jsem se valela po zemi, pomohla mi az duchodkyne o berlich, ac v cekarne bylo plno lidi na odbery, ale nechteli prijit o misto ve fronte…no sestry me tahly k sobe, nohy nahore a pak jsem zvracela asi 5×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.11 16:51

hofka: ojoj, tak laktobacilama jsem se dopovala posledně celý víkend, až se opět ty svině odmnožily, ale že by se mi chtělo znovu? uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
15.3.11 16:52

Já nechápu, jak někoho může obtěžovat vypít glukózu, když by cukrovka mohla ublížit miminku. Já bych třeba sežrala cokoliv, jen abych eliminovala prckovo problémy. :nevim: Chápu, to někomu udělá jednou zdr.problémy (omdlí), tak to je jasný, ale jinak? To mi fakt hlava nebere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
15.3.11 16:54
j.a.n.i1 píše:
madi píše:
Limutko, já už jsem to v příspěvku psala, těhotenskou cukrovku z moči nepoznáš. Můžeš jí mít a moč absolutně v pořádku. Já to tak měla celou dobu.
Poránu nalačno většinou bývají glykemie v pořádku - začnou reagovat a stoupat až po jídle, po přísunu cukrů - teprve tady se ukáže,jak se s tím tělo dokáže vypořádat.
Ten test jako není nic moc příjemného, ale nic zas strašného, pro jednou se to zvládnout dá. Ty kvasinky jsou věc druhá, to věřím, že se po tom nášupu můžou rozjet :think:
I těhu cukrovku z moči poznáš… ale až ve chvíli kdy už je celkem rozjetá a to už není dobré pro mimčo.

JJ, poznáš, ale už tu rozjetou, kdy ti glykemie lítají kdovíkde a už je to pro mimčo nebezpečné.
Tu co má většina těhulí, kdy se drží pouze dieta, tak tu z moči nepoznáš.

• Citovat
  • Upravit
19494
15.3.11 16:54
Limutka píše:
To s tou cukrovkou na jednu stranu chápu, ale nedá se to vyšetřit nějak jinak? Třeba z krve, když mi ji stejně budou ještě jednou odebírat kvůli těm prvním testům, co zmršili?

mne tu cukrovku delali jen z krve, presne hodinu po jidle :-) nic jsem nepila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
15.3.11 16:55

ja jsem teda ogtt zvladla uspesne, chutnalo to jako prezlasezny caj… tu glukozu mi dali do cerneho neslazeneho caje, takze to bylo i celkem dobry… povinne to urcite neni…
Ja v rodine cukrovku nemam, je mi 21, ale i tak me poslala na ty testy… :nevim:

Byt tebou, tak pro to miminko vydrzim, buhvi jake z toho muzou komplikace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
15.3.11 16:55
jizvíková píše:
ja omdlela asi po 30min od napiti, jde o to, ze jsi na lacno a ted tohle, pro mimi je to taky sok, kluci se hrozne mleli a kopali, no a najednou mi zalehlo v usich a uz jsem se valela po zemi, pomohla mi az duchodkyne o berlich, ac v cekarne bylo plno lidi na odbery, ale nechteli prijit o misto ve fronte…no sestry me tahly k sobe, nohy nahore a pak jsem zvracela asi 5×

Jo… a ty testy tím zvracením byly znehodnoceny, a tudíž bylo třeba opakovat, ne? :jazyk:

Já jsem to teda ustála, ale jen tak taky, docela se mi navalovalo. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí