Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak si nechte od nějakého spolužáka ofotit to co nemá a budete mít klid! Jako čistě teoreticky tu látku má znát a tím pádem nepotřebuje, žádné další sešity.
Já si psala zápisky do jednoho sešitu pokud byla ještě prázdný takže jsem třeba v jednou pracovním sešitě měla 7 a 8 třídu dohromady.
teda ne všechno.
@Anonymní píše: Více
Nezjišťovala bych nárok, nenárok.
Ale naklusala bych do školy za ředitelem na vážný rozhovor. Proč to chtějí, proč to vyžadují, když mají učit nové věci a ne aby mělo dítě něco z minulého roku.
Sice nevím v které třídě máš dítě, ale tohle jsem vyhazovala jako první, když jsem přišla domů s vysvědčením a čekali nás prázdniny ![]()
Tohle přeci nikdo už nemůže mít doma.. k čemu.
A na co ty sešity chtějí? U nás na škole jsme dokonce mohli staré sešity na konci roku zlikvidovat..vytrhaly se prázdné stránky, ty schoval učitel do suflete na příští rok třeba na písemky a popsané jsme mohli hodit do koše kdo si je nechtěl nechat… ![]()
Já jsem si teda myslím ty popsané stránky nechávala ale nikdy to po mě nikdo nechtěl a a i jsem se z toho stopro neucila…to až na střední člověk občas zabrousil do látky z předchozích let..hlavně před maturitou…
Příspěvek upraven 06.11.24 v 16:29
@smajlik345 píše: Více
zalezi, u nas na konci roku detem rekli, co jeste nemají vyhazovat… spolehej na dítě ze si to pamatuje ![]()
Já mám, jazyk a hudebku nedávno jsem to našla. A dokonce učebnice po tátovi se zápisky. Určitě bych našla i nějaká hotová cvičení.
mne sa niekedy v minulosti zdali zosity akoby „posvatne“, nemohla som ich len tak vyhodit. bolo tam nieco, co som stale potrebovala. vedomosti, poznamky.
podla mna je to normalne nechat zosity, aj pracovne zosity z minuleho roka. ved ten dalsi skolsky rok nadvazuju na ten predchadzajuci a mat do coho nahliadnut je prakticke a mudre. ved aj to ucenie prebieha cyklicky - nieco zopakujes z minuleho rocnika a zaroven na tom stavias, rozsirujes to.
to nie je chleba, co sa zje a vy… k tomu, co si sa ucila sa stale vracias, aby si si to zopakovala a rozsirila.
moja neter mi nedavno ukazala moju 30 rocnu gramaticku zalozku s vybranymi slovami (sama som si ju kreslila) ![]()
vyhrabala ju na pojde a ma ju v detskej izbe ![]()
@smajlik345 vazny rozhovor s riaditelom, kvoli starym zositom? ach boze… ako potom maju robit svoju pracu, ked maju riesit toto…
Já to nechápu co s těma starýma sešitama dělají? Jako jestli je používají jo, ale jestli je má jen přinést a leží na lavici tak nechápu. Jinak my vyhazujeme cca v říjnu. V září se většinou opakuje tak je ještě máme. V říjnu už letí.
@Mkmkz píše: Více
To víš, vážný rozhovor s dítětem je asi nemyslitelný
Divím se, že nezmínila ministerstvo ![]()
My teda, když už chceme něco použít i další rok, tak to děckám na konci školního roku uschováme ve škole. Protože to bychom už po prázdninách nikdy neviděli nic. Povinnost to jistě není a je to těžko vymahatelné.
@Mkmkz Za to, že nemá sešity z minulého roku kvůli opakování. Ale nechápu, že to řeší ještě teď v listopadu. Řvou na ni ve škole a už u nás začínají psychické problémy po ránu, že se bojí do školy. Dokonce učitelka už dítěti několikrát řekla, že mi napíše kvůli tomu. Nechápu prostě.
Léčí si mindraky?
Zítra napíšu učitelce a nevím, zda oslovit i třídního učitele? Přijde mi to jako kravina, že řeší učitelé v tomto případě a nechtěla jsem to nějak rozebírat, ale nenechám aby mi deptali moje dítě, že chce po ránu zvracet
asi to nebude kravina, ale tie zosity potrebuju.
stretla by som sa s ucitelkou a opytala sa, co mozete v tejto situacii spravit. napr. ak su to pracovne zosity, ci kupit nove a pod. skratka by som hladala nejake riesenie.
a potom by si videla.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobrý podvečer.
Je tu nějaká učitelka na ZŠ? Prosím?
Potřebuji se zeptat, zda je povinnost mít pracovní sešity a obyč. sešity z minulého roku a zda můžou dítě trestat za to, že je nemá?
Já si vůbec nepamatuji, že by po nás učitele tohle chtěli… Mému dítěti dávají za to neustále negativní hodnocení - za 3 nebo 5 - je pětka do ŽK
Přemýšlím, že napíšu učitelce, ale musím si být nejprve jistá, zda na to mají nárok.
Děkuji