Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, s přítelem jsme se nedávno milovali a já se bojim abych nebyla tehotna, měla jsem menses naposledy v únoru, poté jsem měla ovulacni krvácení a teď nic i když by už ji měla mít, 20 dni mám zpoždění.. ohledně těhotenství, tak to nezvracim, nic me nebolí ani, ani chute nemam.. a tak se chci zeptat, jelikož jsem byla před tydnem na endo, tak jestlu při bráni krve tam, by se těhotenství poznalo
Nepoznalo, pokud se na to nedela rozbor. a test sis delala? s takhle dlouhym zpozdenim uz bude nednoznacny.
A nebylo by lepší udělat si test? Je hezké, že tak věříte uživatelkám tady. Ale myslíte, že jsou přesnější než test?
Ne. Ale pokud Ti lékař dělá krevní testy, můžeš ho požádat, aby v žádance zaškrtl i test na hCG. Pokud jde o chorobu, kde by těhotenství mělo nějaký vliv, dává se to automaticky u žen ve fertilním věku. Není to položka, která by lékaře v rámci ostatních krevních vyšetření zruinovala.
Pokud to ale v žádance nezaškrtne, nikdo to nepozná.
@Veronik68 ne, pokud se na těhotenství nedělá cíleně, tak to nepoznají
Uz zase? Proc si lidi mysli ze se tehotenstvi pozna snad z hodnot krevniho obrazu nebo hormonu stitne zlazy??
20 dni zpozdeni, nechraneny sex ale bude se ptat jestli by nemohla byt tehotna misto toho aby naklusala do lekarny pro test. Nechapu ![]()
Samozrejme ne. Udelej si test a budes vedet. Max dojdi k dr, kdyz bude negativni ![]()
Jaká je velká pravděpodobnost, když jsme to dělali těsně před menstruaci a žádné příznaky těhotenství nemam?