Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@InExile
právě že se pásový opar „rád“ vrací u mě po viróze, nebo pobyt v nemocnici a stres.
Kluk měl pásový opar v roce a půl. Nebolel. Ususuzuji z toho, že by jinak vyváděl.
Můj otec měl pásový opar před lety, pamatuju si, že nemohl ani sedět, ležet nic. Celé noci pochodoval po domě. Před měsícem ho měla malá neteř, jen pár pupínků v pase, mysleli jsme si, že to má alergii na ovoce. Ze začátku nebolelo nic, až když už ho měla dýl a zvětšil se. Sestra byla s neteří dokonce i na alergologii a ani tam doktorka nepoznala, že se jedná o pásový opar, poslala jí na kožní a tam to odhalili. Těžko se to rozpoznává u malých dětí, protože ty mají každou chvíli někde nějaký pupínek, raději bych šla k lékaři.
Já jsem pásový opar měla 2× v životě a ani jednou mě to nijak zvlášť nebolelo ![]()
Ja měla pasový opar velikosti nehtu na prstů u ruky. Bolel docela, ale spíš kolem. Ten bolaky spíš svedil a pálil. Uzliny v trislech jsem měla velký jako půlky vajec @luciekal
Příspěvek upraven 20.05.14 v 22:18
@soanpe od začátku říkám, že to ej hodně bolestivé.
Ale bohužel jsem nevěděla jak je to s těma menšíma postiženýma ale teď vidím že taky hodně bolí.