Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@JayLee píše:
a co to je prirodni kosmetika?met se blatem 1× tydne nebo si utirat zadek lopuchama? nepoužívat deodoranty?
![]()
Když máš o tyhle věci zájem a zapátráš, dá se sehnat. Dostupná a za rozumný peníze. Třeba v DMku mají slušný výběr, aby člověk nechodil jak v pravěku. Člověk si řekne - o co jde, však je toho trochu. Jenže se to nasčítá (šampon, sprcháč, deodorant, dekorativka…), když to používáš denně.
Já si hlídám i to, v čem peru. Chemik ale nejsem, musím se spoléhat na informace z médií a od výrobce. Tak snad nekecají ![]()
@anairda píše:
@Krasavicaa
To musíš vyzkoušet, až pak uvěříš…A tvé tělo ti tiše poděkuje.
já zkoušela a vrátila jsem se pokorně k té chemické klasice, která mě pomalu zabíjí… (upozorňuji, že ten konec je nadsázka a ironie, aby to někdo nepochopil jinak)
@JayLee píše:
a co to je prirodni kosmetika?met se blatem 1× tydne nebo si utirat zadek lopuchama? nepoužívat deodoranty?
![]()
to fakt ne, máš zkreslené představy.
@pe-terka píše:
Když máš o tyhle věci zájem a zapátráš, dá se sehnat. Dostupná a za rozumný peníze. Třeba v DMku mají slušný výběr, aby člověk nechodil jak v pravěku. Člověk si řekne - o co jde, však je toho trochu. Jenže se to nasčítá (šampon, sprcháč, deodorant, dekorativka…), když to používáš denně.
Já si hlídám i to, v čem peru. Chemik ale nejsem, musím se spoléhat na informace z médií a od výrobce. Tak snad nekecají
A v čem pereš?
![]()
@nozu píše:
já zkoušela a vrátila jsem se pokorně k té chemické klasice, která mě pomalu zabíjí… (upozorňuji, že ten konec je nadsázka a ironie, aby to někdo nepochopil jinak)
A co konkrétně si zkoušela, můžu se zeptat? Já jsem třeba fakt nadšená.
@Krasavicaa hele, já třeba zkoušela ekologické prášky na praní typu Eurona a prostě jsem nebyla spokojená. nevypralo to pořádně…
@nozu píše:
co tě vedlo k tomu, že jsi přešla zpátky ke klasické drogerii? a jakou přírodní kosmetiku jsi zkoušela? ![]()
@nozu píše:
@Krasavicaa hele, já třeba zkoušela ekologické prášky na praní typu Eurona a prostě jsem nebyla spokojená. nevypralo to pořádně…
tak mě vypere dobře jen když přidám žlučové mýdlo, bez ohledu na prášek.
bavíme se o fakt špinavém prádle.
@anairda píše:
A co konkrétně si zkoušela, můžu se zeptat? Já jsem třeba fakt nadšená.
a co používáš? ![]()
@Krasavicaa píše:
A v čem pereš?![]()
![]()
DenkMit Nature (prací gel), Frosch prací gel heřmánek (dětské prádlo) a Frosch aviváž (vůně bavlny). Kupuju to v DM.
@anairda třeba přírodní tuhý šampon. ze začátku super, po chvilce používání jsem začala mít vlasy úplně příšerné. Pak jsem zkoušela obličejový olej od saloos a taky velké zklamání. s pleťovou kosmetikou již absolutně neexperimentuji, našla jsem řadu a značku, která mi plně vyhovuje a nebudu cpát peníze do jiných experimentů. stejně tak deodoranty/antiperspiranty (jo to jsem měla takový krystal, taky příšernost). jediné z toho přírodního, co používám, je pro dceru bambucké máslo na ekzém.
@pe-terka píše:
DenkMit Nature (prací gel), Frosch prací gel heřmánek (dětské prádlo) a Frosch aviváž (vůně bavlny). Kupuju to v DM.
Hm, já v DM moc nenakupuji, ale mrknu se
![]()
A pak mám ještě sprej na skvrny, od Missivy, když jsou výrazný fleky. Funguje dobře. Podobný sprej má prý i Frosch, ale ten jsem zatím nezkusila.
@brko píše:
a co používáš?
Tak třeba myji se přírodními tuhými mýdly, beru z těchto stránek více kusů najednou: http://www.mydloteka.cz/…larna-Rubens
na mazání střídám přírodní oleje (např. mandlový) s tělovými mléky a balzámy od Alverde z DM, vlastně všeobecně mám hodně věcí od Alverde, neříkám, že je to 100% vždy, ale je to zlatá sřední cesta, např. lak na vlasy, balzám na rty, zubní pastu… K intimní hygieně sprchový olej Intimia od Saloosu a na obličej mám pleťový krém a gel na oční vrásky od Nobilis Tilia. K odličování mi stačí olivový olej.
@Krasavicaa píše:
Hm, já v DM moc nenakupuji, ale mrknu se![]()
![]()
Mají tam i slušnou dekorativku a různý krémy, šampony a sprcháče. Je to jejich značka přírodní kosmetiky Alverde, cenově dostupná. Řekla bych, že Dm se na ty eko značky docela potrpí, mají tam i Laveru a Weledu. Ale ty moc neberu, jsou drahý.