Pozor na jedy v kosmetice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Krasavicaa
4.8.15 16:57
@pe-terka píše:
Mají tam i slušnou dekorativku a různý krémy, šampony a sprcháče. Je to jejich značka přírodní kosmetiky Alverde, cenově dostupná. Řekla bych, že Dm se na ty eko značky docela potrpí, mají tam i Laveru a Weledu. Ale ty moc neberu, jsou drahý.

Weleda není špatná :pankac:

• Citovat
  • Upravit
25179
4.8.15 17:01
@Krasavicaa píše:
Weleda není špatná :pankac:

to určitě není, ale když nakupuješ drogerku pro sedm lidí, už na ty ceny koukáš :lol: Alverde je podstatně levnější a kvalitativně slušné - srovnání s Weledou nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
4.8.15 17:01
@pe-terka píše:
to určitě není, ale když nakupuješ drogerku pro sedm lidí, už na ty ceny koukáš :lol: Alverde je podstatně levnější a kvalitativně slušné - srovnání s Weledou nemám.

To asi ano :-) Každopádně děkuji, určitě na to mrknu :-)

• Citovat
  • Upravit
merde
4.8.15 17:08
@Mari5 píše:
Ahoj,
asi spousta z vás tyhle věci ví…Nicméně v minulém čísle časopisu Téma byl rozhovor s prof. toxikologie (spoluautor Doby jedové) a uváděl tam to nejhorší co může kosmetika obsahovat (až 60% toho co na sebe napatláme se dostane do krevního oběhu). Takže silikony (narušují endokrinní a poškozují imunitní systém), ve složení je najdete pod jménem dimethicon(e), nebo mají koncovky -siloxan. Další svinstvo je dioxan, ten je ve vlhčených ubrouscích, intimních gelech atd (karcinogen). Tonalid - bývá v parfémech, taky karcinogen. Jinak ještě zmiňoval nějaké látky, které fungují jako fixátory vůní (v parfémech) a rovněž jsou dost toxické. Umělé pižmo v parfémech je další problematická látka, která se ukládá v mateřském mléce! Jinak silikony jsou ve většině zemí zakázané a u nás je obsahuje i dražší kosmetika (Vichy apod). Tak si zkontrolujte etikety a složení vaší kosmetiky. Článek opravdu stojí za přečtení. Snad to někomu pomůže, hezký den :) :kytka:

Vitej v realite :mavam: chemickou kosmetiku nepouzivam, mam se rada

• Citovat
  • Upravit
11700
4.8.15 17:12
@nozu píše:
@anairda třeba přírodní tuhý šampon. ze začátku super, po chvilce používání jsem začala mít vlasy úplně příšerné. Pak jsem zkoušela obličejový olej od saloos a taky velké zklamání. s pleťovou kosmetikou již absolutně neexperimentuji, našla jsem řadu a značku, která mi plně vyhovuje a nebudu cpát peníze do jiných experimentů. stejně tak deodoranty/antiperspiranty (jo to jsem měla takový krystal, taky příšernost). jediné z toho přírodního, co používám, je pro dceru bambucké máslo na ekzém.

S tuhým šamponem mám bohužel stejnou zkušenost, takže teď používám od Lavery. Deodorant mám Jason, tuhý a je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
4.8.15 17:14

Zkoušela jsem plno krémů na obličej - v televizi plno reklam, účinek nic moc - vrátila jsem se tedy ke klasické Nivee. Nevím jak moc je chemická, ale z těch všech šmejdů kolem nás mě přijde nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
4.8.15 17:15

Holky když už je tady toto téma nevíte o deodorantu, který je absolutně bez vůně a přídavků, které voní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
4.8.15 17:16
@chipsa píše:
Zkoušela jsem plno krémů na obličej - v televizi plno reklam, účinek nic moc - vrátila jsem se tedy ke klasické Nivee. Nevím jak moc je chemická, ale z těch všech šmejdů kolem nás mě přijde nejlepší.

Niveu sprcháče a deodoranty mám taky ráda :-) Šampony ani tělová mléka ee…

• Citovat
  • Upravit
11700
4.8.15 17:18
@ka2ka píše:
Holky když už je tady toto téma nevíte o deodorantu, který je absolutně bez vůně a přídavků, které voní?

To budeš hledat asi dost těžko, protože to je hlavní práce deodorantu že, není to antiperspirant, aby úplně bránil pocení. :think: Vadí ti i třeba bylinky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
4.8.15 17:21

@anairda právě, že jsem nic nenašla tak zkouším jestli někdo něco nezná :nevim: právě, nechci nic co by bylo jakkoliv cítit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
4.8.15 17:24

@ka2ka
http://www.biooo.cz/search.php?…

ale zkušenost nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
4.8.15 17:30

@anairda díky ten jeden vypadá, že by možná mohl být opravdu bez vůně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
4.8.15 17:34

Já jsem ten krystal měla a jestli nezlepšili technologii, tak opravdu proti pocení nechrání. sice nejsi cítit potem, ale mokrá jsi příšerně… a nebo to na mě prostě nezabírá. to je varianta č. 2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
4.8.15 17:39

@nozu
No ale jak už jsem psala, tak deodorant nebrání pocení… Je právě od toho, aby si nebyla cítit potem. Pot musí odcházet z těla ven, proto se nemají používat antiperspiranty. Jinak jestli se hoooodně potíš, tak zkus šalvěj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
4.8.15 17:44

@anairda no jo, ale já spíš reaguji na ten odkaz, kde je u všech těch krystalů psáno, jak omezují pocení… I když jsou nazvány deodoranty, tak podle popisu se tváří jako antiperspiranty, kterými však nejsou. nebudí to moc důvěru v prodávané výrobky. Díky za ten tip na šalvěj. zkusím ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková