Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminy,
nevím, kam tohle téma zařadit, tak snad jsem se trefila. Bude to tedy asi román, tak snad to přečtete.
Jak začít. Nejdřív chci říct snad to, že jsem prvně byla rozhodnutá hned po „akci“ toto sepsat, pak jsem neměla dost síly, nakonec nebyl čas, ale dneska mě vyburcovala jedna SZ taky jedné nešťastnice, která na tom je stejně, jako jsme byli my, že mi to nedá
. A přemýšlím, že se domluvím i s manželem, aby to nezůstalo jen tady.
Oč jde. Jde o jednu „paní“, paní, která se věnuje renovaci starých panenek a k tomu nabízí i služby zrenovování starých kočárků. Už je to asi 3/4 roku, co jsem se tady i na jiném servru ptala, jestli někdo nemá kontakt…který jsem bohužel nakonec sama sehnala.
Jak to začalo. Začátkem září 2007 jsem paní Zemanovou z klubu panenky http://klub-panenky.wz.cz/…ontakty.html kontaktovala, že bychom potřebovali zrenovovat podvozek košatinky na panenky ( pro méně znalé je to jako zmenšenina 8 péráčku ve kterém se vozili naši rodiče ), paní byla milá, sladká jako med. Básnila mi o tom, jak její známý je schopen udělat i nemožné, no prostě paráda.
Domluvili jsme se, že jí kočárek předáme koncem září na veletrhu pro děti v Letňanech. Tam jsme sepsali „papír“, objednávku, kde bylo psané, co požadujeme a za jakou odhadní cenu to bude hotovo. Dobrý a že kočárek bude po novém roce hotový.
Jé, jak já se těšila. Čas ubíhal a já jsem tedy (chtěla i popřát hezký nový rok, blbá, srdečná, s každým se snažíc dobře vyjít naivka, no
) kolem 15 ledna pí. Zemanové volala, jak to s kočárkem vypadá ( pro mě to byl takový malý poklad, že jsme ho vůbec měli, tak jsem se na něj šíleně těšila ) a ta studená sprcha „dlouho to trvá, to víte, je to náročná práce, teď se dělají blatníky, nashledanou“…uf… mno, tak jo, tak už má náš krasavec blatníky, to bude Sárinka za hvězdu u nás na vesnici, s takovým kočárem. A ještě jsme si řekli, že do konce března, že tomu dáme čas, že to bude hotové
.
Čas zase utíkal a Zemanová ( záměrně už nepíšu paní, ta ženská je potvora ) se k ničemu neměla a já se jí už normálně bála zavolat, že se zase bude vymlouvat, tak jsem pověřila manžela, ten je obchodník, takže to s lidma umí, zvlášť s těma, co se takhle vymlouvají. Tak volal…ve 2/3 března.
Hmm a odpověď, že tomu budou dělat blatníky
, nejdřív nevěděla, který, že to je ten náš kočárek a manžel, že ho to nezajímá, ať nám ho okamžitě vrátí, že má naší věc, a že si k tomu zavolá policii - což díky bohu zapůsobilo.
Zkrátím to…nemám žaludek na to si to všechno vybavovat. Pro kočárek jsme si jeli 31. března a ta ženská nám řekla " a na benzín mi asi nepřidáte, co, jsem kvůli němu ujela 400km a oni by mi ho příští týden přivezli" a manžel na to „hotový“ a ona, že to asi ne…no prostě hrůza.
Nakonec nám řekla, že jsme zlý lidi, které nic nezajímá ( jasně, proč by mě mělo zajímat, že ona to nechromuje, já ten kočár svěřila jí, tak je ona za něj zodpovědná a ať si to ona vyřídí tedy s tím, kdo to dělá, ten kočár tam byl 6 měsíců úplně zbytečně
) a na mou poznámku, že jsme se přeci domluvili, že ten kočár bude hotový po novém roce, mi odvětila " ale vždyť je po novém roce " a vítězoslavně se usmála
…no, to taky mohlo být v roce XY a je vždycky po novém roce. Její kamarádka, u které Z. byla, tak na ní ještě pokřikovala z balkonu „vem si ten papír a ať ti tam napíšou, že ti vyhrožovali policií“, no prostě komedie strašná.
Zkrátka nikdo se s touhle paní nepouštějte do nějakého obchodování, je to sprostá podvodnice, my z ní kočárek nakonec dostali, ale co ti ostatní.
Mou obrovskou chybou a velkým poučením bylo to, že na objednávce nebyl přímo napsaný termín dokončení a adresa, takovou chybu už v životě neudělám. Hlavně, že je kočárek doma, který teď vlastníma silama s manželem dáváme do hezkého stavu, nebude sice jako od profesionála, ale to mi nevadí, děláme ho z láskou, pro naší malou.
Mějte krásný den
Linda
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!