Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zamestnavatel vyplnuje prilohu o prijmech, bez ni zadnou ppm mit nebudes.
A nevíte jak postupovat, pokud mi bývalý zaměstnavatel nebude chtít přílohu dát?
A je to tady zase, vypoved dohodou, fakt nic takoveho neexistuje.
Je vypoved dana zamestnavatelem, vypoved dana zamestnancem nebo dohoda mezi zamestnavatelem a zamestnancem o skonceni pracovniho pomeru.
Podepsala jsem dohodu o skončení pracovního poměru, mezi mnou a zaměstnavatelem, čekala jsem dohromady 3 měsíce na výplatu, a poradila mi to paní na ÚP, z tohoto důvodu mi propláceli 65% z platu v podpůrčí době. Bohužel to nikdo doteď neřešil, že mi dluží peníze
Na základě čeho by si chtěla aby tu ppm vypocitali? K toku potřebuji podklady od bývalého zaměstnavatele
Myslela jsem, jestli nestačí doložit výplatní pásky z mé strany, ale chápu že to nemají z čeho vypočítat, spíš řeším co dělat, pokud mi to bývalý zaměstnavatel odmítne vyplnit
@Anonymní píše:
Myslela jsem, jestli nestačí doložit výplatní pásky z mé strany, ale chápu že to nemají z čeho vypočítat, spíš řeším co dělat, pokud mi to bývalý zaměstnavatel odmítne vyplnit
Ale to nebudeš řešit ty, ale OSSZ. Pokud jim to nechceš dávat přímo, tak to pošli na příslušnou OSSZ a oni to vyřeší sami. Jen se to o něco protáhne.
No tu paní co ti poradila dát dohodu o ukončení pracovního poměru bych nakopala do zadku. Proč jsi nedala normální výpověď když ti dlužil mzdu?
A ten zamestnavatel nemá mzdovou účetní, se kterou by se dalo domluvit?
Bohužel je jeho mzdová účetní jeho matka, takže o tom pochybuji ![]()
Bylo mi řečeno, že dlužné částky řeší úřad práce, bohužel nic do teď nevyřešil, a bylo toho více.. delal mi naschvaly abych do práce chodila, i když byl můj obor uzavřen kvůli covidovým opatřením, a já už popravdě neměla sílu cokoliv řešit. Bylo to pro mne vysvobození
@Anonymní píše:
Bylo mi řečeno, že dlužné částky řeší úřad práce, bohužel nic do teď nevyřešil, a bylo toho více.. delal mi naschvaly abych do práce chodila, i když byl můj obor uzavřen kvůli covidovým opatřením, a já už popravdě neměla sílu cokoliv řešit. Bylo to pro mne vysvobození
Ja tomu nerozumim. Tvuj zamestnavatel chtel, abys byla pritomna na pracovisti a tys to odmitla? Za co by ti mel platit? To sis zadelala nas problem, asi. Jsem zvedava, z ceho se ti bude pocitat ppm.
Řešila jsem takhle, že mi zaměstnavatel nebyl schopný vyplnit ty papíry 3 měsíce a podat to. Paní na OSSZ mi potom tedy řekla, ať přinesu žádost přímo na OSSZ, že to z nich dostanou sami. Když jsem zaměstnavateli řekla tohle řešení, byl najednou schopen tam papíry dodat dokonce sám.
Je to rok a půl zpět.
@matkabagristy zaměstnavatel chtěl, abych v době kdy byly služby uzavřené pracovala na černo i v době zákazu. Z toho důvodu jsem do práce nechtela jít, měla bych z toho sama problém.
Kadeřnictví byla uzavřena a byla zakázána činnost v salonech, on si dal na salon plachtu, a chtěl abych pracovala i v době zákazu vycházení..
Proto to bylo pro mne vysvobození skončit.
Ahoj holky, potřebovala bych poradit.
Otěhotněla jsem v září minulého roku, bohužel díky covidové situaci mi zaměstnavatel dělal naschvály (pracovala jsem ve službách, 3 měsíce mi neposlal výplatu) úřad práce to v tu dobu neřešil, za nouzového stavu, i po mých urgencích, jediné co mi paní poradila tak podat výpověď dohodou.
Podepsala jsem tedy výpověď dohodou, bez odstupného zaměstnavatel mi ani nedoplatil co měl.
Teď mám nastoupit na PPM, jsem vedena na úřadu práce, v zaměstnání jsem byla 3 roky.
Jak mám řešit PPM přes správu sociálního zabezpečení? Bude stačit, když vyplněný formulář od gynekologa odnesu na SSZ, nebo musím i do bývalého zaměstnání? Bohužel s bývalým zaměstnavatelem mám hodně špatné vztahy, a pochybuju, že by mi vyplnil přiznání o příjmech.
Děkuji za odpovědi