Práce jako úřednice - jsou problém malé děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1803
27.8.22 13:05

@aledud A deti mi vyzvedne kdo? Skolka je do 17 hod. Prece nebude vyzvedavat starsi syn, kteremu je 6 a jde do prvni tridy. Ja nechci delat problemy, jen chci pri zkracenem uvazku odchazet max 16:30, coz si myslim neni tak nemozny pozadavek. Ale ano, jsem pripeavena zase rychle odejit a hledat dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
27.8.22 13:45

@Ladeka Ja jsem pracovala dlouho na zkraceny. Nicmene 1× za sest tydnu jsem “slouzila” a byla tam po, st do 17:00. Pokud tam nebyl nekdo jiny ze sve iniciativy. Bylo mi blby, abych to nechavala na zbytku. Ted mame system jinak nastaveny, piseme si do tabulky na spolecnem disku kdo tam kdy muze byt.
Takze zalezi proste na systemu ve vasem oddeleni.
Ocr u nas nikdy nebyl problem. Ale protoze jsem v casti sve naplne prace nezastupitelna, delala jsem ty nejnutnejsi veci pri ocr z domova. Vzdycky jsem mela vzdaleny pristup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
27.8.22 16:58
@Ladeka píše:
Ano, platovou tridu vim, ale jakou mi uznaji delku praxe je ciste na nich. Takze rozpeti asi 3 platove stupne. Jinak neni to na prepazce. Ja jsem necekala, ze pri pohorovu 15 minut se tam. budem stridat jak na bezicim pasu. Vzhledem k tomu, ze to mam blizko domova a zkracenou dobu, jsem o to misto mela zajem a rozhodne v prvni vete nechtela zmimovat deti. A pak uz jen jednani s personalni, ktera tyhle veci nevi a vedouci na dovolene. Trochu se bojim, ze to je neco blbeho a nikdo to nechce delat. Ale nastoupit potrebuju, ovsem do sesti tam pravidelne byt opravdu nemohu. Jeste muzu zkusit oficialne zadat o individualni upravu prac. doby, kterou maji v benefitech a tvari se, jako velmi pratelsky zamestnavatel. Ale abych se den co den klepala, jestli deti budou nemocne nebo ne, tak na to fakt nemam, proste s nimi musim byt ja, kdyz budou potrebovat. Burcovat svoje nemocne rodice nemuzu, pro chlapa by to bylo nadelavat hodiny a doprosovat se (coz nechci, aby nakonec nemel v praci problemy jeste on) a platit hlidani… to zase stoji penize.

Nejak nechapu to doprosovani u chlapa, vsak preci o OCR se nedoprosujes, to neni dovolena. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.22 17:04
@Wani píše:
Nejak nechapu to doprosovani u chlapa, vsak preci o OCR se nedoprosujes, to neni dovolena. :nevim:

To je prostě ta nerovnoprávnost v našich končinách. Nedávno jsem mluvila s holčinou. Hodně vzdělaná a pracujícící na hodně dobře placených odborných postech. Měla dvojčata a ze dvou míst prostě musela odejít, protože dvojčata si předávala nemoci a všude se s ní loučili velmi slušně, ale že to prostě není možné. Když jsem jí navrhla, že se třeba prostřídají, tak pán tvorstva přece nepůjde na OČR, oni ho v práci tak potřebují…A tohle slýchám neustále a tady v tomto případě to rozhodně nebyla otázka peněz, s tím jejím na tom byli podobně.

• Citovat
  • Upravit
10030
27.8.22 17:28
@Anonymní píše:
To je prostě ta nerovnoprávnost v našich končinách. Nedávno jsem mluvila s holčinou. Hodně vzdělaná a pracujícící na hodně dobře placených odborných postech. Měla dvojčata a ze dvou míst prostě musela odejít, protože dvojčata si předávala nemoci a všude se s ní loučili velmi slušně, ale že to prostě není možné. Když jsem jí navrhla, že se třeba prostřídají, tak pán tvorstva přece nepůjde na OČR, oni ho v práci tak potřebují…A tohle slýchám neustále a tady v tomto případě to rozhodně nebyla otázka peněz, s tím jejím na tom byli podobně.

Taky si myslim, ze je to ten duvod, ale jsem zvedava na odpoved. My jsme nijak OCR cerpat nemuseli, mame uz nekolik let oba moznost HO, ale rozhodne jsem se o nemocne deti nestarala jen ja, nejsem samozivitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
27.8.22 18:59

@Wani Nejde o doprosovani u chlapa, ten by s nimi klidne doma byl a rad. Jenze necekane si vezme parkrat OCR a chlapi na dilne budou prudit vedouciho a bude mit problem. U nej HO neni mozna. Ja bych klidne vzdalene pracovala (podle me by to i slo, snazila jsem se praci, ktera by sla delat od PC, telefonu). Ale primarne musim deti zajistit ja, protoze manzel ma stalou praci a celkem i dobrou (z jeho platu ovsem dlouhodobe nevyjdeme). Takze nechci, aby mel problemy on. Proto jsem sla na zkracenou, ze holt prinesu mene penez, ale obstaram deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
27.8.22 19:01
@Ladeka píše:
@Wani Nejde o doprosovani u chlapa, ten by s nimi klidne doma byl a rad. Jenze necekane si vezme parkrat OCR a chlapi na dilne budou prudit vedouciho a bude mit problem. U nej HO neni mozna. Ja bych klidne vzdalene pracovala (podle me by to i slo, snazila jsem se praci, ktera by sla delat od PC, telefonu). Ale primarne musim deti zajistit ja, protoze manzel ma stalou praci a celkem i dobrou (z jeho platu ovsem dlouhodobe nevyjdeme). Takze nechci, aby mel problemy on. Proto jsem sla na zkracenou, ze holt prinesu mene penez, ale obstaram deti.

No tak klidne budou prudit za OCR tebe. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.22 20:10

@Ladeka pokud nemas zkraceny uvazek, tak po tobe ty uredni dny budou chtit dodrzovat.
Aspon takovou zkusenost mam ja.

• Citovat
  • Upravit
1803
28.8.22 10:07
@Anonymní píše:
@Ladeka pokud nemas zkraceny uvazek, tak po tobe ty uredni dny budou chtit dodrzovat.
Aspon takovou zkusenost mam ja.

Mam zkraceny 0,8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat