Práce ke kombinovanému studiu VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ja se teda chystam pracovat normalne na plny uvazek s tim, ze patky, co budu ve skole, budu mit studijni volno… budu ve skolce a maji to tam tak dve ucitelky, ktere ted dostuduji… plus mam rodinu a tri deti. Bez deti zvladnes normalne pracovat i kombinovane studium, ne?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já studovala kombinovaně a chodila jsem na dvanáctky. Když mi směna náhodou vycházela na den školy, tak jsem si tu službu prohodila s kolegyňí. Měla jsem plný úvazek a dalo se to zvládnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zorbas no právě, že škola bude probíhat jednou za 14 dní pátek+sobota a k tomu zkouškové, nevím jak tohle na pohovoru oznámit?
nechci plancat dovolenou na všechny školní záležitosti a se studijním volnem musí souhlasit zaměstnavatel, já si nyní budu hledat nové místo a k tomu se musí během studia absolvovat celkem 12-ti týdenní praxe ve 3 institucích, tak na to jsem hodně zvědavá
jak? kam? nikdy jsem na VŠ nestudovala, tak vůbec nevím ![]()
- Citovat
- Upravit
Muj bratr studuje VS pri praci, vyuku ma patek+sobota co 14 dni a proste mu na to padne veskera dovolena obcas se teda domluvi jinak, ale dovolenou uz 3 roky prakticky nezna. Neda se svitit, je to o prioritach.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Zorbas no právě, že škola bude probíhat jednou za 14 dní pátek+sobota a k tomu zkouškové, nevím jak tohle na pohovoru oznámit?nechci plancat dovolenou na všechny školní záležitosti a se studijním volnem musí souhlasit zaměstnavatel, já si nyní budu hledat nové místo a k tomu se musí během studia absolvovat celkem 12-ti týdenní praxe ve 3 institucích, tak na to jsem hodně zvědavá
jak? kam? nikdy jsem na VŠ nestudovala, tak vůbec nevím
No asi si bude s muset plácat dovolenou. A tvoje představa mi přijde úsměvná, že bude s na úřadě pracovat během studia v oboru, to těžko. Musíš mít dokončené vzdělání. Jako referntka ano, kde není potřeba VS. Já jsem tedy vždy při pohovoru řekla, že studuju.
Hele, bez děti to krásné zvládneš s plným závazkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Zorbas no právě, že škola bude probíhat jednou za 14 dní pátek+sobota a k tomu zkouškové, nevím jak tohle na pohovoru oznámit?nechci plancat dovolenou na všechny školní záležitosti a se studijním volnem musí souhlasit zaměstnavatel, já si nyní budu hledat nové místo a k tomu se musí během studia absolvovat celkem 12-ti týdenní praxe ve 3 institucích, tak na to jsem hodně zvědavá
jak? kam? nikdy jsem na VŠ nestudovala, tak vůbec nevím
Prostě vybírat dovolenou. Taky jsem to tak měl, drtivá většina dovolené padla na školu + zkoušky. Můžete narazit na zaměstnavatele, který o vás bude stát tolik, že vám umožní čerpat různé studijní „volna“, ale spoléhat na to nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normálně jsem chodila na plný úvazek a školu řešila dovolenou. Bylo to náročné, ale zvládnout se to dalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mam plny uvazek a mam tri deti.
Mi kombinovane studium vyhovuje. Skolu mivame patek, sobota. V takovem modu jedu ctvrty rok. Chybi mi do cile rok.
Kdyz jedu v patek, tak mi to vedeni toleruje (da se rict). Panuje ticha dohoda. Studuji pro sebe i pro ne. Abych byla vyuzitelnejsi. Spoluzaci mimo obor vybiraji dovolenou nebo si prehodi smeny/ sluzby.
Spoluzacka se loni pred statnicemi nechala propustit, aby mela cas, kdy se koncila bakalarka a ucit se. Plus se angazuje v komunalni politice. Takze zamestnani slo stranou. Kazdy to ma jinak.
Jinak jsme vsichni pracujici studenti v rocniku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně zbýval z dovolené týden, ostatní čtyři padly na školu. Je to o prioritách. Přihlášku jsem měla podanou v době, kdy jsem šla na pohovor a na pohovoru jsem to nepřiznala, v jiné firmě mi předtím řekli, že bych pořád chtěla volno a nakonec odešla jinam. Tady ani vedení nevědělo, že chodím do školy. Občas jsem se v práci učila, když byl čas, kolegům to nevadilo. Oni zas chodili na kafe, cigáro, pokecat do jiného kanclu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě, že přijímačky budou probíhat v červenci a to se i dozvím zda jsem přijata/nepřijata.
Nikdy jsem v této situaci nebyla ![]()
Tak nevím jak na pohovorech říkat, že budu potřebovat každých 14 volné pátky + na zkoušky ( probíhají i přes týden - info ze studijního
)
Achjooooo
kdybys nedostala výpověď, tak na VŠ možná ano nepřemýšlím, ale oslovil mě obor… ![]()
- Citovat
- Upravit
Mam 4 lete dite, praci na HPP a studuji dalkove Ing. Da se to zvladnout v pohode. Je blbost aby sis zkracovala uvazek, protoze by ses v tydnu ucila. Ja se ucim jen pred zkouskou. Seminarku k zapoctu delam bud v praci a nebo doma, kdyz dcera spi. Ty jsi sama, tak casu budes mit dost na uceni treba po vecerech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Právě, že přijímačky budou probíhat v červenci a to se i dozvím zda jsem přijata/nepřijata.
Nikdy jsem v této situaci nebyla
Tak nevím jak na pohovorech říkat, že budu potřebovat každých 14 volné pátky + na zkoušky ( probíhají i přes týden - info ze studijního)
Achjoooookdybys nedostala výpověď, tak na VŠ možná ano nepřemýšlím, ale oslovil mě obor…
Pokud na pohovoru řekneš, že se chystáš studovat, nepočítej moc, že tě vezmou. Spíš si vyberou někoho, u koho je menší pravděpodobnost chybění. Ale možná to klapne. Zkus hledat z principu zkrácené úvazky a nebo práci na směny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše:
Pokud na pohovoru řekneš, že se chystáš studovat, nepočítej moc, že tě vezmou. Spíš si vyberou někoho, u koho je menší pravděpodobnost chybění. Ale možná to klapne. Zkus hledat z principu zkrácené úvazky a nebo práci na směny.
Právě proto jsem se ptala, zda pracuje někdo na zkrácený úvazek
mě by stačilo chodit do práce po-čt s tím, že na mě nebudou ostatní koukat skrz prsty, jako jooooo dáma má zase volno nebo tak něco, asi mě chápete
, jinak vystřídala jsem 3 zaměstnání na HPP, vždy 8-hodinová prac.doba, po-pá, 1. dvousměnný provoz, 2. ranní, 3.ranní, směnný mi vůbec nevyhovoval
, jsem zvyklá pracovat přes den a odpolední a noční už vůbec ne
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@nozuPrávě proto jsem se ptala, zda pracuje někdo na zkrácený úvazekmě by stačilo chodit do práce po-čt s tím, že na mě nebudou ostatní koukat skrz prsty, jako jooooo dáma má zase volno nebo tak něco, asi mě chápete
, jinak vystřídala jsem 3 zaměstnání na HPP, vždy 8-hodinová prac.doba, po-pá, 1. dvousměnný provoz, 2. ranní, 3.ranní, směnný mi vůbec nevyhovoval
, jsem zvyklá pracovat přes den a odpolední a noční už vůbec ne
No a co ti pomůže, když ti napíšu, že na zkrácený úvazek pracuju? Musíš hledat nabídky aktuální a ve svém okolí. Ale myslím, že jich moc nebude. No a pokud někdo inzeruje plný úvazek, museli by o tebe opravdu hodně stát, aby ti dali přednost s požadavkem zkráceného úvazku, pokud zbytek uchazečů může jít bez problémů na plný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer,
Ráda bych ke studiu i nadále pracovala, v práci mi k 31.5. skončí pracovní poměr, dostala jsem výpověď 
Nechci žádnou DPP ani DPČ, zkrátka 30h úvazek týdně nebo něco podobného, abych měla například 1-2 dny volna týdně na učení, úkoly, apod…nechci viset rodičům na krku
i když bydlím v patře a dost ušetřím a do školy budu jezdit cca 60km autem
jde mi o to, že pokud VŠ dodělám, chtěli bychom poté s přítelem mimčo
tudíž abych měla „odpracováno“ na mateřskou, to mi bude 28-29 let.
tak šup sem rady, tipy, nápady a zkušenosti 
chtěla bych začít studovat VŠ v kombinované formě. Zajímá mě kdo z vás studoval/ studuje, jak to řešíte s prací?
Takže mě čeká i hledání nové práce, se kterou bych chtěla ideálně skloubit VŠ, obor je zaměřený na personalistiku a andragogiku, napadá mě zkrácený úvazek na ÚP? Je to možné? Nebo zkrácený úvazek někde na personálním oddělení?