Práce - mám vydržet nebo odejít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No tak ono asi záleží jen na jediné věci. Jestli tu práci potřebuješ, nebo vyžiješ i bez ní. Nebudu Ti lhát, práce se shání opravdu těžko. Na druhou stranu si říkám, jestli pracuješ v obchodě, tak práci např. na pokladně v nějakém marketu by si asi našla hned.
Chodit se strachem do práce je hrozné. Někdo ale nemá na výběr, a pokud nesežene nic jiného do té práce musí. Ničit si zdraví za kačku na přilepšenou nestojí, ale jestli je to tvá jediná obživa na výběr moc není.
- Citovat
- Upravit
Tady zakl. vzala jsem tu práci je z toho důvodu, že mi odpadlo dojíždění, takže jsem si říkala, že i když tam budu mít malý plat, nějakou přechdnou dobu to vydržím, pokud to tam bude fajn. + mi docela vyhovuje ten dvousmenný provoz, skrz vyzvedávání syna ze školky. Pokud bych odešla, nějakou dobu bych mohla být i na úp, přítel nás uživí, ale z dlouhodobějšího hlediska by to byl asi problém (prostě pokud bych byla dlouho bez práce, myslím víc jak půl roku atd.) Bohužel to jsem netušila, jaké tam budou podmínky a co mi bylo naznačeno od jednoho zaměstnance z firmy, co tam zaváží zboží, může to být i horší:(
- Citovat
- Upravit
Ahojky věř mi že v dnešní době je sehnat normální práci skoro nemožný… Já mám taky v práci skoro to samé ale naučila jsem se s tím tak nák žít prostě to beru takový jaký to je… Musíš se proti to mu obrnit a jedním uchem pouštět tam a druhým ven… Házet to za hlavu třeba zjistí že to nemá smysl do tebe šít a dají pokoj tak jako mě… Hodně štestí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za těchhle podmínek začneš mít brzy zdravotní problémy- se spaním, žaludkem, budou Tě bolet záda.. Za mě Ti to za to nestojí, stejně Tě to donutí odejít. Jsi ještě ve zkušebce, hledej si něco jiného a pak odejdi ze dne na den. Ať si to dotyčná vyžere ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja zazivala v praci to samé..kolegyně neskutecna megera s prominutím
dělala mi v práci docela peklo. Bála jsem se do práce, co zase bude..po čase jsem se naučila ji ignorovat a teď po roce a půl jsem nad věc. Pozdravim ji a to je celé. Já vydržela, ale lehké to nebylo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo tak to Tě naprosto chápu, u nás to není o moc lepší.. Jestliže jsi v právu, tak se nedej, nenech si sr*t na hlavu! Přitom bych si taky hledala jinou práci, jak už tu psali ostatní:-) pevné nervy přeju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolik Moje řeč, odejít dokud to jde..jinou práci si hledat už teď při staré a pak to zabalit! Taky jsem měla to samé ve 2 zaměstnáních:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám stejnou zkušenost, celou noc jsem nespala a bála se do práce jít, odešla jsem, ale nebyla jsem na této práci existenč. závislá, v té době jsem neměla dítě, tědka máme s manželem úspory, takže by jsme pár měsíců v pohodě zvládli, ale sama nevím jak bych to řešila tědka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Práci už si hledám. Ale nebude to snadné najít novou. Co tam byla holčina byla předemnou, tak byla tam tři roky a taky na ni křičela pořád kvůli každé hlouposti. Prostě, pokud mi chce něco vytknout, může to říct normálně, většinou pokud už něco je je to nějaká drobnost, která ani nestojí za řeč a ona to nafoukne, jako šlo o bůhví co. Já v právu jsem, ptala jsem se nezávisle několika lidí a ti mi potvrdili, že nechápou, proč tak vyvádí a vybíjí se na mě. Ona tam měla spoustu zájemců o to místo, ale když si to každý vyzkoušel, rychle to vzdal, neb je to opravdu docela náročné na jednoho člověka. A to ještě nevěděli jaká je. Já to tušila o začátku, ale čekala jsem jak se to vyvvrbí. Ono je mistr v překrucování, abych já vypadala ta špatná a ona že je ta nejlepší. musím dělat i práci za ni, kterou ona má dělat na své směně, neb ona je vedoucí. ALe to mi na začátku neřekla, že já budu holka pro všechno a ona mě bude jen buzerovat. A to nemluvím o tom, že nemůžu jít ani na wc za celou směnu, neb zavřít nesmím (sice prý můžu, ale nesmíme přijít o žádného zákazníka, takže kdyby tam někdo přišel, když bych zrovna byla na wc, tak by mi to zase vyčetla). Ona i během mé směny klidně se jen tak „staví“ a to by mi pak dala pěkně sežrat.
- Citovat
- Upravit
Já to také nemám v práci vůbec růžové…dívám se po jiných možnostech a posílám životopisy. Dítě zatím nemám, ale splácím úvěr… a není to sranda…snažím se, ale mám pocit, že přežívám… a to jsem odešla z fajn práce kvůli penězům
asi bych zkusila něco našetřit a pak odejít a změnit - být tebou…
je to opravdu těžké
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus se ohradit proti tomu křičení, na některé lidi to zabere. Jakmile na tebe zvýší hlas, klidně, ale důrazně jí řekni, ať na tebe nekřičí. Když si začne vymýšlet a překrucovat, okamžitě to uveď na pravou míru. Sice je to šéfová, ale nikdo nemá právo na někoho jiného křičet. A kdyby nepřestala, a navážela se do tebe dál, v klidu bych si sedla, rukou napsala výpověď ve zkušební době a okamžitě bych odešla středem. Ať si tam je pak sama od rána do večera, než najde někoho jiného. Jestli nějakou dobu zvládnete bez tvého příjmu, tak bych se pak zaměřila na hledání jiné práce. Je to dneska strašně těžké, vím, ale v tomhle dlouhodobě stejně nevydržíš. Dělat hromosvod nějaké zamndrákované čůze, to nemáš zapotřebí. Přeju ti hodně štěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Křičí na tebe i před zákazníky? Já někam jednou v podobném případě přišla jako zákazník a začala jsem řvát na onu vedoucí, co si to dovoluje a jak se to chová k zaměstnanci, načež jsem napsala vyšším instancím, jak jsem pohoršená atd.
Vyhodili ji.
Já bych tam nebyla, pokud nejsem existenčně závislá. A pokud bych nebyla existenčně závislá, tak bych se asertivně bránila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla to samé, tedy, ještě horší, práce skvělá tak mi to bylo líto. Vydržela jsem 2 roky-cesta ven bylo otěhotnění. Chodila jsem do práce se strachem, se sevřeným žaludkem, domu často se slzama. Zklidnilo se to trošku tak po roce, ale nikdy to nebylo normální…už nikdy víc
ale já jsem ze zdravotnictví a najít práci není problém, navíc v Praze…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Před zákazníky naštěstí zatím ne. ALe co vím od „okolí“, kterému jsem nevěřila (ale na každém šprochu pravdy trochu), tak na holčinu přede mnou křičela i před lidma, ta to vydržela tři roka, ale prý to taky snášela dost špatně. Co mi říkal ten kluk od firmy, tak nemám čekat, že se zlepší, pokud je týden klid, je to jen „před bouří“ a pak si to zase užije a zařve si pořádně. Teď je víkend přede mnou a mám o čem přemýšlet. Věděla jsem hned, že tam chci být přechodně, než si najdu lepší práci, to jsem ještě netušila, že to bude tak hrozné:(
- Citovat
- Upravit
Ahoj všem, chtěla bych znáš Váš názor na tuto situaci, sice jsem víceméně rozhodnutá co dělat, ale v dnešní době je to těžké s prací, to je bohužel fakt. Píši anonymně, kvůli známým, co se chodí. A teď k věci: po 3leté RD jsem nastoupila do nové práce. Práce je to v malém obchodě, mám jednu přímou nadřízenou, která je mou vedoucí a střídáme se, mám dopolední, odpolední. Práce je mizerně placená, měsíčně odpracují cc 25hod. které nemám zaplacené, ale prostě musím tam být hodně brzy kvůli dodavatelům a kvůli nachystání zboží. Po 14 dnech, co jsem se zapracovala, v obchodě jsem už pracovala, s prodáváním mám zkušenosti. Bohužel vedoucí na mě pořád něco nachází, že jsem neudělala toto nebo tamto, něco mi řekně pak je to úplně jinak, (úplně si protiřečí), hledá záminky, aby mi mohla doslova nadávat. Pokud je chvíli klid, tak si to pak vynahradí, neumí řešit nic vklidu. Nejsem přecitlivělá, ale nechat se napadat, za hlouposti mě už nebaví, někdy té práce mám plné zuby (celý den se nezastavím) a do toho ona, která hnidopišsky hledá, co mi vytknout. Když jsem párkát udělala chybu zezačátku, omluvila jsem se, snažím se chovat korektně, ale ona na mě jen řve. CHodím do práce znechucená a už ráno se bojím „co zas bude“. Jsem tam dva měsíce, tudíž ještě ve zkušební době. Nevím, zda je v dnešní době takové chování od zaměstavatelů normální. Před RD jsem měla jinou práci (bohužel smlouva kvůli těhotenství neprodloužena) a i když problémy občas byly, všechno tak nějak v normě a hlavně se mnou jednali slušně. CHtěla bych odejít, ale bojím se, že nanajdu jinou práci.