Práce na finančním úřadě - co mě čeká?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Katka14789 a tvé dojmy, zkušenosti a proč si skončila?
Protože už mě to nebavilo po letech…
Pro mě to bylo snadné, ale pro někoho to může být velmi stresující - je to individuální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělám na financaku 2 roky, odbor vyměřovací Praha 1 (vymerovani DPH PO, virtuální sídla, nespolehliví plátci, rušení reg. DPH pro závažné porušení povinnosti subjektů..). Neměla jsem při nástupu zadne zkušenosti, ale nijak tu na mě netlacili, vsechno postupně hezky vysvětlovali a ta prace mě baví
jsem sama v kanceláři, pracuju samostatné, člověk se obcas dojde nekoho zeptat, ale to dělají i kolegyně, co jsou tu 5 let, člověk se tu učí pořad.
pracovní doba super, plat mi vyhovuje, jednou za par měsíců pekne odmeny.. opravdu si nemuzu na nic stěžovat. Neboj se toho, do toho se urcite postupně dostaneš a pak už budeš profik.
K týhle práci bych ti rada pogratulovala, je o ni zájem a málokdo se dostane..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pettra90 píše:
Já dělám na financaku 2 roky, odbor vyměřovací Praha 1 (vymerovani DPH PO, virtuální sídla, nespolehliví plátci, rušení reg. DPH pro závažné porušení povinnosti subjektů..). Neměla jsem při nástupu zadne zkušenosti, ale nijak tu na mě netlacili, vsechno postupně hezky vysvětlovali a ta prace mě bavíjsem sama v kanceláři, pracuju samostatné, člověk se obcas dojde nekoho zeptat, ale to dělají i kolegyně, co jsou tu 5 let, člověk se tu učí pořad.
pracovní doba super, plat mi vyhovuje, jednou za par měsíců pekne odmeny.. opravdu si nemuzu na nic stěžovat. Neboj se toho, do toho se urcite postupně dostaneš a pak už budeš profik.
Tak to ti moc preju, ze jsi spokojena. Ja to hodne porovnavam s praci, co jsem delala driv. Ja jsem se v tom zatim bohuzel nenasla. Je to jiny system prace nez na jaky jsem byla zvykla. A mozna i jiny nez mas ty na oddeleni vymerovani. Neni to samostatna prace. Prideli tu pripad, kde uz je podnet ke kontrole nebo podnet a ty hledas poruseni dozace. K tomu vytvaris pisemnosti, ktery pak nasledne upravuje vedouci a metodici. A pry ani nic sluzebne starsim neprojde bez oprav. A pak s tim souvisi prace v ADISU. A navic se porad ceka na lhuty a jsou prostoje. Zatim mi to k srdci neprirostlo a prijde mi to nezazivny. Jsem zvykla na dynamickou praci a byt vic vytizena. Ale mrzi me to, vedouci i kolegynka z kancelare jsou fajn, pr.doba i plat. No treba si to sedne, porad doufam. Mozna jine oddeleni, ale jsem tu za MD a pres v. rizeni, ale je mi blby se cpat kvuli vedouci jinam, i kdyz obcas novy mista jsou.
Příspěvek upraven 18.05.21 v 09:45
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pettra90 píše:
Já dělám na financaku 2 roky, odbor vyměřovací Praha 1 (vymerovani DPH PO, virtuální sídla, nespolehliví plátci, rušení reg. DPH pro závažné porušení povinnosti subjektů..). Neměla jsem při nástupu zadne zkušenosti, ale nijak tu na mě netlacili, vsechno postupně hezky vysvětlovali a ta prace mě bavíjsem sama v kanceláři, pracuju samostatné, člověk se obcas dojde nekoho zeptat, ale to dělají i kolegyně, co jsou tu 5 let, člověk se tu učí pořad.
Ale ona pracuje na kontrole dotací, to je něco jiného než vyměřovací odbor (ve vší úctě). U nás byly odměny poměrně malé 2 x do roka. Práce pro většinu velmi stresující a náročná. Měla jsem také sama kancelář, to mě vyhovovalo. Vztahy na pracovišti nic moc. Pracovní doba byla OK, plat průměrný. Doporučuji přečíst si zkušenosti zaměstnanců na atmoskopu. Záleží na jedinci, odboru, a konkrétním pracovišti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pak to tam vypadá jak to vypadá, berou lidi z ulice, kteří se zaučují za běhu. O dotacích nic nevíš, ale jdeš makat na finančák
No, však ono to vždy nějak dopadne, že ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DanielaD píše:
Pak to tam vypadá jak to vypadá, berou lidi z ulice, kteří se zaučují za běhu. O dotacích nic nevíš, ale jdeš makat na finančákNo, však ono to vždy nějak dopadne, že
To není ani tak o encyklopedických znalostech dotací, člověk musí umět zejm. počítat a mít správný právní úsudek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka14789 píše:
To není ani tak o encyklopedických znalostech dotací, člověk musí umět zejm. počítat a mít správný právní úsudek.
což běžný podnikatel má
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DanielaD píše:
což běžný podnikatel má
Jak který. A podnikateli snad někdo brání přihlásit se do VŘ na FÚ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DanielaD píše:
Pak to tam vypadá jak to vypadá, berou lidi z ulice, kteří se zaučují za běhu. O dotacích nic nevíš, ale jdeš makat na finančákNo, však ono to vždy nějak dopadne, že
Ale to neni moje vina, za to ja nemuzu. Inzerat na misto byl obecny a ani na vybetovym rizeni jsem se poradne nedozvedela, co bude hlavni naplni me prace a jak to probiha. Kdybych mela tuseni, asi bych to ani nevzala. Jen upozornili na hodne papirovani a ze zamestnanci FU jsou neoblibeny. Zas uprimne, kazdy se sem ani nehrne, vsak jsme k vyb. rizeni prisli jen 3, co vim.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ale to neni moje vina, za to ja nemuzu. Inzerat na misto byl obecny a ani na vybetovym rizeni jsem se poradne nedozvedela, co bude hlavni naplni me prace a jak to probiha. Kdybych mela tuseni, asi bych to ani nevzala. Jen upozornili na hodne papirovani a ze zamestnanci FU jsou neoblibeny. Zas uprimne, kazdy se sem ani nehrne, vsak jsme k vyb. rizeni prisli jen 3, co vim.
nepíšu o tvé vině ![]()
myslíš, že podnikatelé mají málo papírování? Vaše kanclíky a židle máte díky našemu podnikání, když přestaneme podnikat, nebudete mít práci, je to jednoduché, ale v praxi neslučitelné. Ať se ti tam líbí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka14789 píše:
Jak který. A podnikateli snad někdo brání přihlásit se do VŘ na FÚ?
přestav si, že ano. Pokud bys chtěla pracovat na FÚ nesmíš podnikat. Vždyť za to, že státní úředník nesmí podnikat, bere měsíčně příplatek ![]()
Domnívám se, že rozumný podnikatel si nepůjde sednout na finančák, to by asi kopal do špatné brány ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samé výhody a pozitiva:)
Nabízíme:
- stabilitu a zázemí velké státní organizace
- motivační ohodnocení ( tarif+ další nárokové příplatky)
- pružnou pracovní dobu
- 25 dní dovolené
- 5 dní indispozičního volna
- **1 den osobního placeného služebního volna k zařízení osobních záležitostí
- až 6 dnů služebního volna ke studijním účelům**
- příspěvek na stravování
- čerpání individuálních příspěvků z FKSP (například na penzijní připojištění, stravování nebo
cafeterii)
- rekreace ve vlastních rekreačních zařízeních
- letní tábor pro děti zaměstnanců
- víceúčelová karta Multisport sloužící ke sportovním a relaxačním aktivitám, a to i pro rodinné
příslušníky
- možnosti zapojení do zaměstnaneckých programů zdravotních pojišťoven
- propracovaný vzdělávací program
- možnost profesní růstu
- možnost zahraničních stáž
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DanielaD píše:
přestav si, že ano. Pokud bys chtěla pracovat na FÚ nesmíš podnikat. Vždyť za to, že státní úředník nesmí podnikat, bere měsíčně příplatek
Domnívám se, že rozumný podnikatel si nepůjde sednout na finančák, to by asi kopal do špatné brány
Ale může. Se souhlasem zaměstnavatele. U některých oborů podnikatelských činností ten souhlas ani nepotřebuje. To byste se divila kolik je mezi úředníky legálních podnikatelů - a úspěšných. A o tom zmiňovaném příplatku nic nevím, ani nevím, proč by měl být vyplácen - je to volba daného jedince, že se případně vzdá svého práva podnikat. A domnívat se, že pouze nerozumný podnikatel půjde pracovat na FÚ je s prominutím, další známka Vaší omylnosti a krátkozrakosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DanielaD píše:
nepíšu o tvé viněmyslíš, že podnikatelé mají málo papírování? Vaše kanclíky a židle máte díky našemu podnikání, když přestaneme podnikat, nebudete mít práci, je to jednoduché, ale v praxi neslučitelné. Ať se ti tam líbí.
Někdo musí provádět správu daní. A stát má firmy, které generují zisk. Takže není žádná jistota, že z těch pár pravděpodobně drobných, co ročně odvedete státu, je vůbec placený nějaký úředník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka14789 a tvé dojmy, zkušenosti a proč si skončila?